[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 6 mai 2011

Posted by PressUpdate vineri, 6 mai 2011 10:21 0 comentarii
Sumar

EVZ
Extremismul religios, metodele criminale şi interesele strategice globale i-au marcat destinul lui Osama bin Laden.

Ocolul pământului cu maşina Poliţiei
Adevarul
Procurorii DNA au început o anchetă la Poliţia Locală Vaslui, după ce au fost sesizaţi că instituţia a consumat 50 de tone de combustibil într-un an. Un simplu calcul arată că, la un consum mediu de 7 litri la suta de kilometri, poliţiştii vasluieni ar fi putut face înconjurul pământului de cel puţin 17 ori.

Cum a murit un partid înainte de a se naşte
România Liberă
Acum două luni, apariţia unui partid părea inevitabilă. Un proiect cu totul nou, bazat pe integritate şi promovat pe Internet. Câţiva intelectuali au început să-l pună la cale. A pornit o dezbatere entuziastă despre despre ideologie, lideri şi strategie. Apoi totul a murit subit. Unde şi de ce a dispărut Noul Partid?



Continua

Avocat: Într-un an contractele de muncă vor fi cu durată determinată
InCont
Pachetul de legi care reformează relaţiile de muncă, respectiv Codul Muncii, Codul de Dialog Social şi legea zilierilor, vor duce la "precarizarea" pieţei muncii din România, iar în maximum un an cei care vor dori să se angajeze nu vor mai avea la dispoziţie decât contracte pe durată determinată, este de părere avocatul specializat în legislaţia muncii Costel Gilcă.

iPhone 4 alb a ajuns în România. Care e oferta
InCont
Orange România a adus şi varianta albă a iPhone 4 împreună cu un abonament promoţional cu internet nelimitat, a anunţat operatorul. Primele telefoane vor putea fi achiziţionate doar online.

Concurs Google: Cum poţi câştiga 10.000 de dolari
InCont
Eşti student la calculatoare? Scrierea codurilor informatice este specialitatea ta? Dacă esti pasionat de tot ce înseamnă programare, află că poţi participa pe 6 mai, la concursul organizat de Google pentru studenţii şi programatorii profesionişti.

Oamenii de afaceri români se extind pe piaţa externă
Ziarul Financiar
Recent anunţata intrare a omului de afaceri Gabriel Comănescu în Mexic cu două platforme petroliere arată că oamenii de afaceri români încep să aibă din ce în ce mai multă perspectivă internaţională şi prind curaj în atacarea unor pieţe externe pe care altădată nu aveau acces.

Laptele băut înainte de culcare predispune la obezitate
Gandul
Bebeluşii care beau lapte înainte de culcare, deşi au trecut pe hrană solidă, prezintă un risc crescut de a deveni obezi înainte de a împlini 5 ani, arată un studiu american publicat în jurnalul Pediatrics.

În ce judeţe vor fi modernizate drumuri şi cât costă operaţiunea
Gandul
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), dar şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) lansează anunţ după anunţ de noi licitaţii în infrastructura . Majoritatea proiectelor vizează însă reablitarea sau modernizarea unor drumuri deja existente.

Băncile elene şi olandeze au scos trei miliarde de euro din România anul trecut
Ziarul Financiar
Băncile franceze, britanice şi austriece şi-au mărit expunerea pe România, conform Băncii Reglementelor Internaţionale.

Care va fi preţul benzinei la pompele româneşti în următoarele luni. De ce Isărescu spune că nu este bună îngheţarea preţurilor
Gandul
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, nu susţine îngheţarea preţurilor la benzină şi motorină, chiar dacă, pe termen scurt, măsura ar fi benefică pentru şoferii români.

„Prinţul terorii” şi-a lăsat moştenirea în mâinile celui mai periculos stat din lume
EVZ
Extremismul religios, metodele criminale şi interesele strategice globale i-au marcat destinul lui Osama bin Laden.

Ocolul pământului cu maşina Poliţiei
Adevarul
Procurorii DNA au început o anchetă la Poliţia Locală Vaslui, după ce au fost sesizaţi că instituţia a consumat 50 de tone de combustibil într-un an. Un simplu calcul arată că, la un consum mediu de 7 litri la suta de kilometri, poliţiştii vasluieni ar fi putut face înconjurul pământului de cel puţin 17 ori.

Cum a murit un partid înainte de a se naşte
România Liberă
Acum două luni, apariţia unui partid părea inevitabilă. Un proiect cu totul nou, bazat pe integritate şi promovat pe Internet. Câţiva intelectuali au început să-l pună la cale. A pornit o dezbatere entuziastă despre despre ideologie, lideri şi strategie. Apoi totul a murit subit. Unde şi de ce a dispărut Noul Partid?

Eveniment unic: Moaştele lui Buddha vor fi aduse în România!
Puterea
Nu numai moaştele sfinţilor creştini sunt transportate de înalţii prelaţi, dintr-un oraş într-altul, la mari sărbători.

Finala e la Galaţi, Oţelul e favorită! Toate calculele pentru TITLU!
Pro Sport
Calculele pentru titlu s-au mutat de la Vaslui la Galaţi, unde va juca Timişoara în penultima etapă. Echipa care câştigă acolo depinde doar de ea şi e favorită la titlu, în timp ce la egal e avantajată Oţelul.

Drumul Babelor deja s-a găurit
Jurnalul National
Asfaltul turnat în luna noiembrie 2010 pe primii doi kilometri din Drumul Babelor din Parcul Natural Bucegi s-a măcinat.

Olăroiu a trăit fără Steaua, Steaua a murit fără Olăroiu!
Gazeta Sporturilor
Împreună, Steaua şi Oli au făcut performanţe, separat, numai antrenorul a cîştigat trofee şi bani, în timp ce formaţia din Ghencea a ajuns o echipă de pluton.

Cine ne-a pus taxa ascunsă?
Curierul National
Acum un an guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, spunea că România trebuie să evite efectuarea corecţiilor necesare prin intermediul procedeului netransparent al inflaţiei pe care nu s-a ferit să o califice drept o "taxă ascunsă", utilizând sintagma laureatului Nobel pentru economie, Milton Friedman.

Mandatul de reprezentare dat de Vîntu lui Popa redeschide dosarul FNI
Curentul
Dosarul FNI va fi redeschis în curånd, informează surse judiciare, deoarece au apărut „împrejurări şi indicii noi“ în această cauză.

Amnezia lui Isarescu
Cronica Romana
Intr-unul dintre editorialele recente, ne-am exprimat convingerea ca BNR va fi fortata sa-si revizuiasca prognozele in privinta ratei inflatiei si ca tinta de inflatie de 3,6% pentru anul 2011 a fost absolut nerealista.

Inflaţia va urca la 5,1%
Azi
Banca Naţională a României a revizuit în urcare prognoza de inflaţie pentru 2011, de la 3,6%, la 5,1%, iar pe cea de anul viitor de la 3,2% la 3,6%.
Sursa: www.mediafax.ro

Continuare......

Revista Presei 5 mai 2011

Posted by PressUpdate joi, 5 mai 2011 08:55 0 comentarii
Sumar

Sindicalistul Petcu îşi mai aranja o şpagă!
Adevarul
Preşedintele CNSLR - Frăţia şi al Sanitas, Marius Petcu, intenţiona să-i dea omului de afaceri Petre Scrieciu un nou contract de execuţie, contra unui „comision” considerabil.

Cum se îngroapă dreptatea la tribunalul Brăila
România Liberă
La această instanţă sunt judecători care dau sentinţe fie după ureche, fie în funcţie de interesele unor grupuri influente şi ţin dosarele în arhive în loc să le trimită la instanţa superioară, pentru judecarea recursului.

Biocide pe post de pesticide. „Caracatiţa” din industria pesticidelor-fantomă pune în pericol viaţa românilor
Puterea
„Mafia” pesticidelor ar putea introduce pe piaţa românească produse pentru protecţia plantelor autorizate ca biocide, evitând astfel controlul autorităţilor.



Continua

De unde poţi cumpăra haine H&M şi Zara la preţuri mai mici decât în magazine
InCont astăz
A venit şi H&M în România şi sunt puţini care sunt mulţumiţi de calitatea hainelor. Nici de Zara nu sunt mulţi care să fie prea entuziasmaţi, mai ales din cauza preţurilor considerate mult prea mari.

Care e oferta de joburi sezoniere în străinătate şi ce salarii se câştigă
InCont
Dacă eşti în căutarea unui loc de muncă în această perioadă şi ai fi dispus să pleci departe de ţară, trebuie să ştii că oferta angajatorilor de afară pentru români este în continuă creştere. Şi cum sezonul estival se apropie, mai mult de jumătate din cele aproape 25.000 de posturi vacante sunt joburi sezoniere, majoritatea în turism, hoteluri şi restaurante sau pe vase de croazieră. Nici cei care au o specializare nu trebuie să dispere, pentru că există suficiente oferte de joburi şi pentru ei, cele mai multe pentru medici şi pentru personal sanitar. Iar salariile în acest caz depăşesc şi 5.000 de euro pe lună.

Sentinţe bizare şi motivaţiile lor: Doi traficanţi de droguri, eliberaţi deoarece cânepa este o plantă tradiţională
Gandul
O judecătoare de la Tribunalul Bucureşti nu a fost de acord cu propunerea procurorilor DIICOT de a-i aresta pe doi traficanţi de droguri de risc, considerând că interdicţia de a nu părăsi localitatea este o măsură restrictivă suficientă. Practic, judecătoarea Iosefina Pârvu nu contestă probele procurorilor, dar susţine că cele două persoane, acuzate de trafic ilicit de droguri de risc, nu prezintă pericol social concret pentru ordinea publică. Potrivit procurorilor - ale căror susţineri instanţa nu le-a contrazis - cei doi cultivau canabis, pe care îl comercializau.

În ce companii investesc fondurile de pensii private, fără ca românii să ştie
Ziarul Financiar
Opt dintre cele nouă fonduri de pensii obligatorii administrate privat (Pilon II) şi-au publicat pentru prima dată de la lansare situaţia detaliată a investiţiilor.

Topul celor mai ieftine benzinării Petrom din Capitală
Ziarul Financiar
Cea mai ieftină benzină Petrom din Bucureşti este în Ferentari, iar cea mai scumpă pe Dorobanţi. Datele, care arată că cea mai mare companie petrolieră din România ţine cont de puterea de cumpărare a locuitorilor Bucureştiului, apar pentru prima dată pe site-ul Petrom.

De ce nu vrea Obama să publice pozele cu osama bin Laden mort
Gandul
REUTERS publică mai multe fotografii făcute de un ofiţer pakistanez, la câteva ore după raidul americanilor. Ele arată mai mulţi bărbaţi morţi, dar nu pe bin Laden.

Camarila lui Antonescu a acaparat întregul PNL
EVZ
După ce în ultimii doi ani şi-a impus deciziile, motivând că el a ridicat PNL în sondaje, Crin Antonescu îşi fortifică în continuare poziţia de lider, eliminându- şi, pe rând, opozanţii de la vârful partidului.

Sindicalistul Petcu îşi mai aranja o şpagă!
Adevarul
Preşedintele CNSLR - Frăţia şi al Sanitas, Marius Petcu, intenţiona să-i dea omului de afaceri Petre Scrieciu un nou contract de execuţie, contra unui „comision” considerabil.

Cum se îngroapă dreptatea la tribunalul Brăila
România Liberă
La această instanţă sunt judecători care dau sentinţe fie după ureche, fie în funcţie de interesele unor grupuri influente şi ţin dosarele în arhive în loc să le trimită la instanţa superioară, pentru judecarea recursului.

Biocide pe post de pesticide. „Caracatiţa” din industria pesticidelor-fantomă pune în pericol viaţa românilor
Puterea
„Mafia” pesticidelor ar putea introduce pe piaţa românească produse pentru protecţia plantelor autorizate ca biocide, evitând astfel controlul autorităţilor.

Cîrţu vrea să plece de la Steaua după înfrângerea cu Rapid, Becali speră să-l întoarcă din drum: "Mai sunt trei meciuri, ce mare schemă dacă mai stă 10 zile?"
Pro Sport
După derby-ul pierdut cu Dinamo, în urmă cu două săptămâni, Steaua a mai bifat un eşec în Ghencea, tot cu o rivală bucureşteană.

Un fleac! Măsurile lui Băsescu ne-au ciuruit
Jurnalul National
Astăzi se împlineşte un an de când preşedintele Traian Băsescu a anunţat tăierea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%.

Antrenorul a anunţat după meci că renunţă, dar cine să-l înlocuiască? » Gigi se roagă de Cîrţu să mai stea!
Gazeta Sporturilor
Becali îi cere tehnicianului să rămînă şi pentru ultimele trei etape, dar olteanul şi-a luat deja la revedere de la fotbalişti şi l-a atacat încă o dată pe Mihai Stoica.

Câte apartamente noi s-au făcut după 2008?
Curierul National
Perioada în care apăreau noi proiecte rezidenţiale a apus demult. La debutul crizei erau anunţate spre a fi dezvoltate în Bucureşti 75.000 de unităţi locative, iar în 2011 sunt anunţate a fi ridicate doar 2.500 de locuinţe, potrivit datelor Coldwell Banker Affiliates of Romania solicitate de Curierul Naţional.

Parchetul investighează moartea suspectă a procurorului Luminiţa Şega
Curentul
Procurorul Luminţa Şega, cea care în aprilie 2003 a cerut, în dosarul FNI, extinderea cercetărilor împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu, sub aspectul săvârşirii a nu mai puţin de şase infracţiuni pedepsite de Codul Penal

Forta blanda (III)
Cronica Romana
Criza economica a modificat radical paralelogramele de forta atat pe plan global cat si pe plan regional.

CCR nu mişcă în front
Azi
Legea salarizării profesorilor şi Codul Dialogului Social, pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea, au fost declarate constituţionale.
Sursa: www.mediafax.ro

Continuare......

Revista Presei 4 mai 2011

Posted by PressUpdate miercuri, 4 mai 2011 08:50 0 comentarii
Sumar

Firma de piscine a lui Radu Berceanu, la prima expoziţie de produse româneşti din Emiratul Sharjah
Gandul
La şapte luni după ce nu mai este ministru al Transporturilor, Radu Berceanu vrea să înceapă să vândă piscine pe piaţa arabă. Firma AVI Piscine, deţinută de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, este una dintre cele 30 de firme româneşti care participă la prima expoziţie de produse româneşti din Emiratul Sharjah.

Ce boli pot provoca anticoncepţionalele
Gandul
Contraceptivele orale cresc riscul apariţiei cancerului mamar, este concluzia oamenilor de ştiinţă catalani. Specialiştii menţionează că această predispoziţie este întâlnită în rândul femeilor care prezintă modificări ale genei BRCA1, responsabilă de echilibrarea nivelurilor de progesteron din organism.

Decizie istorică: SUA pun România sub scutul antirachetă
Ziarul Financiar
Preşedintele Traian Băsescu a anun¬ţat ieri decizia istorică a României de a accepta pe teritoriul său lansatoare americane de rachete inter¬cep¬toare care vor fi folosite în cazul unui atac cu rachete cu rază lungă de acţiune dinspre Est înspre Vest.



Continua

Topul maşinilor electrice în 2011
InCont
O maşina care sa meargă fără benzină sau motorină este visul fiecărui şofer. Şi deşi ani la rând cercetătorii au căutat înlocuitori pentru combustibilii tradiţionali, se pare că varianta cea mai ieftină este energia electrică. Iar vremea în care maşinile cu benzină vor fi înlocuite de cele alimentate “de la priză” pare să fie destul de aproape, în condiţiile în care tot mai mulţi producători auto lansează modele electrice, care concurează între ele.

Cum să te protejezi de furtul datelor bancare sau al parolelor
InCont
După ce hackerii au spart conturile a milioane de utilizatori Sony, specialiştii îţi dau câteva sfaturi de care trebuie să ţii neapărat cont dacă vrei să-ţi protejezi identitatea şi datele bancare în spaţiul virtual.

După scutul militar american va veni şi un scut economic în România?
Ziarul Financiar
Un grad ridicat de secu¬ritate al unei ţări repre¬zin¬tă un factor major în ana¬liza investitorilor stră-ini privind am¬plasarea unor capacităţi de producţie importante, având la bază proiecte pe termen lung. Un principiu verificat de multe ori în practică, dar mai puţin în ceea ce priveşte interesul investitorilor ame¬ricani pentru piaţa românească.

Când nu ar trebui să ne uităm la filme 3D
Gandul
Stări de ameţeală, de greaţă, dureri de cap şi tulburări de vedere sunt doar câteva dintre efectele adverse care pot apărea în timpul sau după vizionarea unui film 3D . Parte dintre ele sunt recunoscute şi de marii producători de televizoare care permit vederea imaginilor tridimensionale. Astfel, Samsung recomandă odihnă celor care acuză astfel de simptome în urma vizionării unui film 3D. În caz contrar, susţine producătorul, stările de rău se pot înrăutăţi.

Învăţatul pe ultima sută de metri, extrem de eficient. Vezi de ce
Gandul
Învăţatul pe ultima sută de metri pare să fie o strategie extrem de eficientă, în ciuda părerilor care susţin contrariul. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă britanici. Cercetătorii sunt de părere că elevii sau studenţii care învaţă cu puţin timp înaintea unei lucrări sau a unui examen au rezultate mai bune decât cei care învaţă din timp, informează Daily Mail.

Firma de piscine a lui Radu Berceanu, la prima expoziţie de produse româneşti din Emiratul Sharjah
Gandul
La şapte luni după ce nu mai este ministru al Transporturilor, Radu Berceanu vrea să înceapă să vândă piscine pe piaţa arabă. Firma AVI Piscine, deţinută de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, este una dintre cele 30 de firme româneşti care participă la prima expoziţie de produse româneşti din Emiratul Sharjah.

Ce boli pot provoca anticoncepţionalele
Gandul
Contraceptivele orale cresc riscul apariţiei cancerului mamar, este concluzia oamenilor de ştiinţă catalani. Specialiştii menţionează că această predispoziţie este întâlnită în rândul femeilor care prezintă modificări ale genei BRCA1, responsabilă de echilibrarea nivelurilor de progesteron din organism.

Decizie istorică: SUA pun România sub scutul antirachetă
Ziarul Financiar
Preşedintele Traian Băsescu a anun¬ţat ieri decizia istorică a României de a accepta pe teritoriul său lansatoare americane de rachete inter¬cep¬toare care vor fi folosite în cazul unui atac cu rachete cu rază lungă de acţiune dinspre Est înspre Vest.

Ce câştigă românia din scutul american antirachetă
Gandul
România va avea scut antirachetă: 3 baterii cu 24 de rachete interceptoare model SM-3 Block I vor fi amplasate la fosta bază aeriană Deveselu, judeţul Olt, unde vor fi dislocaţi, în medie, 200 de militari americani, numărul maxim al acestora putând fi de 500. Baza aeriană va rămâne sub comanda Forţelor Aeriene Române.

Ghid de utilizare a ziaristului în trustul lui Voiculescu
EVZ
Un fost angajat al Intact Media dezvăluie sistemul prin care jurnaliştii din trust erau făcuţi să transforme, fără crâcnire, ordinele conducerii în materiale de presă.

Căşuneanu îi cere lui Voicu şpăgile înapoi!
Adevarul
Omul de afaceri Costel Căşuneanu l-a dat în judecată pe senatorul Cătălin Voicu pe motiv că nu i-a mai înapoiat o sumă mare de bani. Costel Căşuneanu susţine că suma de 200.000 de euro reprezintă un împrumut pe care senatorul Cătălin Voicu „a uitat“ să i-l mai returneze, deşi scadenţa era la finele anului 2009.

Deveselu - comuna care apără Europa
România Liberă
O mică aşezare cu 3000 de locuitori din judeţul Olt a devenit un punct vital al scutului antirachetă amplasat de SUA în Europa de Est. În baza militară de la Deveselu vor ajunge mai multe rachete interceptoare, un radar precum şi 200 de militari americani.

Terenuri şi vile din banii CFR. Necolaiciuc a ''îngropat'' peste 1 milion de dolari în case de vacanţă la Slănic Moldova
Puterea
După întoarcerea în ţară a lui Mihai Necolaiciuc, încep să apară „mostre” de devalizare a CFR făcute de celebrul fugar peste Ocean.

FC Barcelona e prima finalistă a Ligii în 2011! Barça - Real 1-1 (3-1)
Pro Sport
"Extratereştrii" s-au calificat, aseară, în finala Ligii. Pe 28 mai, pe "Wembley", catalanii o aşteaptă pe învingătoarea dublei dintre Manchester United şi Schalke.

Pasiunile lui Nea Andruţă Ceauşescu, pământul şi băutura
Jurnalul National
Cu preţul unei perechi de boi, vânduţi la târgul din Potcoa¬va, părinţii s-au achitat de moştenirea tânărului Nicolae.

Tricolorii U17 au împrumutat defectul naţionalei mari: Iau gol pe finalul meciului » La 2 minute de fericire
Gazeta Sporturilor
După ce am condus prin reuşita lui Himcinschi, Slasovici a egalat cu un gol de la 30 de metri, pe final, speculînd gafa lui Buia şi plasamentul greşit al lui Brănescu.

Cum se vânează un şef de companie?
Curierul National
Procedeul de recrutare pentru posturile de top din companii se desfăşoară în alţi parametri faţă de angajările obişnuite, aşadar procesul de angajare a unui om pe o poziţie importantă într-o companie este similară cu vânătoarea.

Procurorul Irinel Păun va fi cercetat penal pentru favorizarea infractorului Vîntu
Curentul
Irinel Păun, procurorul care l-a scos de sub urmărire penală pe Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul FNI, va fi cercetat penal pentru favorizarea infractorului, susţin surse judiciare.

Forta blanda (II)
Cronica Romana
In cadrul editorialului de ieri am analizat diferenta intre abordarea chineza si cea americana in privinta extinderii si men¬tine¬rii controlului asupra sferelor de influenta.

Veselie la Deveselu
Azi
O ceremonie militară la care au participat oficiali români şi americani a avut loc ieri după-amiază la fosta bază militară aeriană de la Deveselu (Olt), unde vor fi amplasate elemente ale sistemului american antirachetă.
Sursa: www.mediafax.ro

Continuare......

Revista Presei 3 mai 2011

Posted by PressUpdate marți, 3 mai 2011 08:52 0 comentarii
Sumar

Cine mai vinde şi cine mai închiriază locuinţe?
Curierul National
Perioada de dinainte de criză a fost, pentru piaţa imobiliară din Bucureşti, marcată de dorinţa cumpărării unei locuinţe decât a închirierii.

Acţiunile lui Elan la Realitatea nu ies la socoteală
Curentul
Zvonul privind preluarea de către Elan Schwartzenberg a controlului postului de televiziune Realitatea TV a fost confirmat ieri, verbal, de omul de afaceri de origine israeliană şi de cei doi copii ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ionuţ Codrin şi Ioana.

Forta blanda (I)
Cronica Romana
Analizand relatiile economice si politice caracteristice pentru contemporaneitate este facil de remarcat faptul ca esenta stilului de interactiune intre lumea civilizata si cea necivilizata a ramas neschimbata de pe timpul reginei Vic¬toria.



Continua

Aproape 80% dintre angajaţii români consideră că nu trebuie să se afle la birou pentru a putea lucra eficient
Aproape 80 la sută dintre angajaţii români consideră că nu trebuie să se afla la birou pentru a putea lucra eficient, relevă un sondaj al companiei Cisco. "Conform studiilor recente ale Cisco, o forţă de lucru mobilă este un punct cheie în creşterea competitivităţii companiei, precum şi pentru a le permite angajaţilor să obţină un echilibru mai bun între muncă şi viaţa personală", a spus Cristian Popescu, Director General Cisco România.

Oferte de nerefuzat: Două vacanţe la preţul uneia sau o săptămână la mare cu 40 de euro
InCont
Şi a venit momentul să vă dăm veşti bune: vacanţele sunt ieftine şi la ora actuală găsim oferte inedite de genul două vacanţe la preţ de una şi, mare atenţie, ambele sunt în străinătate şi chiar mai mult, în ţările noastre favorite: Turcia sau Grecia. Poţi să alegi un sejur de leneveală de şapte zile pe litoralul românesc sau la munte, care te costă de pe la 40 de euro în sus.

Banca Naţională aprobă azi raportul trimestrial asupra inflaţiei. Ce va face cu dobânda-cheie?
Ziarul Financiar
Consiliul de administraţie al BNR urmează să aprobe astăzi raportul trimestrial asupra inflaţiei, care va include cel mai probabil o prognoză majorată pentru inflaţia din acest an, în timp ce dobânda-cheie şi nivelul rezervelor minime ale băncilor rămân la fel, după cum anticipează analiştii.

Faceţi cunoştinţă cu Echipa SEAL 6, unitatea specială care l-a ucis pe Osama bin Laden
Gandul
Unitatea militară care l-a ucis pe Osama bin Laden în reşedinţa sa din oraşul pakistanez Abbottabad este un grup de elită detaşat din cadrul forţelor speciale navale, cunoscut neoficial ca SEAL Team 6, cu toate că numele oficial al echipei este ţinut secret, potrivit Business Insider.

Fostul şef al spionajului militar, despre moartea lui Osama bin Laden
EVZ
Analistul militar Gheorghe Rotaru, fost director general al Direcţiei Generale de Informaţii din MApN, explică, în exclusivitate pentru EVZ, semnificaţia şi consecinţele lichidării lui Bin Laden.

Osama Bin Laden a fost ucis/ Operaţiunea „kill Bin“ şi bâlbele SUA
Adevarul
Anunţul preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, că liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, e mort a fost urmat de multe bâlbâieli din partea oficialilor americani.

"Şeicul terorii", ucis de un comando american
România Liberă
Şeful reţelei Al Qaida şi instigatorul atentatelor din 11 septembrie 2001, Osama bin Laden, a fost ucis în timpul unei operaţiuni a forţelor speciale americane într-un oraş din Pakistan. Directorul CIA, Leon Panetta, avertiza ieri că „teroriştii vor încerca să îl răzbune".

Unde este cadavrul lui Bin Laden?
Puterea
Trupul lui Osama bin Laden, subiect de controverse. O oficialitate americană a indicat că Bin Laden a fost înmormântat în mare, după ce a fost ucis duminică de un comando american, în Pakistan, potrivit CNN.

Iancu, scandalizat de arbitrajul de la CFR - Oţelul: "E de groază! Ce le face Stan?! Îi pupă, îi mângâie?! Avram vrea Oţelul campioană!"
Pro Sport
Marian Iancu a luat foc după ce Oţelul s-a impus la CFR cu scorul de 1-0, revenind pe locul doi, la un punct în spatele liderului FC Timişoara. Patronul bănăţenilor spune că arbitrii nu au făcut altceva decât să avantajeze echipa lui Marius Stan în acest sezon.

Se fură şinele de sub tren
Jurnalul National
Doar hoţii stau cu ochii pe calea ferată. Legile sunt făcute întru descurajarea celor plătiţi să-i prindă în fapt.

Naţionala U17 debutează azi la Euro » Jucăm sau ne închidem?
Gazeta Sporturilor
Directorul sportiv al loturilor de juniori, Miodrag Belodedici, şi-ar dori ca elevii lui Văsîi să practice un fotbal modern, pentru a fi capabili peste cîţiva ani să revitalizeze "naţionala" mare.

Cine mai vinde şi cine mai închiriază locuinţe?
Curierul National
Perioada de dinainte de criză a fost, pentru piaţa imobiliară din Bucureşti, marcată de dorinţa cumpărării unei locuinţe decât a închirierii.

Acţiunile lui Elan la Realitatea nu ies la socoteală
Curentul
Zvonul privind preluarea de către Elan Schwartzenberg a controlului postului de televiziune Realitatea TV a fost confirmat ieri, verbal, de omul de afaceri de origine israeliană şi de cei doi copii ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ionuţ Codrin şi Ioana.

Forta blanda (I)
Cronica Romana
Analizand relatiile economice si politice caracteristice pentru contemporaneitate este facil de remarcat faptul ca esenta stilului de interactiune intre lumea civilizata si cea necivilizata a ramas neschimbata de pe timpul reginei Vic¬toria.
Sursa: www.mediafax.ro

Continuare......

Revista Presei 2 mai 2011

Posted by PressUpdate luni, 2 mai 2011 08:48 0 comentarii
Sumar

BNR ţine cu dinţii de adoptarea euro în 2015 şi propune 11 luni de „prelungiri“
Ziarul Financiar
În faţa indeciziei guvernului, banca centrală susţine ferm aderarea la euro tot în 2015. Euro şi leul vor circula 11 luni în paralel.

Primele secvenţe din filmul "2012: PARTIDUL POPORULUI MIC, BERE ŞI MANELE". Cum s-au bătut pe viaţă şi pe moarte “Nelu, Băiat de Zahăr” şi “Titi Frumosu”
Gandul
De 1 Mai au fost alegeri de primar în două sate dobrogene - Bărăganu şi Lanurile. În cursă, alături de reprezentanţii seniorilor - PSD, PDL şi PNL - a intrat, ca independent şi omul susţinut de PP-DD.

Dinu Patriciu falimentează Adevărul Holding
Adevarul
Mai multe firme cer la Tribunalul Bucureşti falimentul companiei Adevărul Holding. Dinu Patriciu nu mai pare dispus să finanţeze, la nesfârşit, "gaura neagră" din afacerea sa media.



Continua

Editorial Cristian Tudor Popescu: Lumina Occidentului
Minute în şir am încercat să-mi explic de ce făptura Papei îmi crea un sentiment ciudat, un soi de anestezie nervoasă. Tensiunea în care m-am obişnuit să trăiesc, gata să primesc şi să dau lovituri, se spulberase ca şi cum n-ar fi fost, prima dată după atâţia ani. Nu numai vorbele, dar şi gesturile, chipul său, mâinile, totul transmitea un mesaj esenţial pe care mă chinuiam să mi-l formulez.

Opinie de Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar: Cum a pârjolit BNR pământul ca să oprească atacul asupra leului în octombrie 2008
Ziarul Financiar
21 aprilie 2011. După doi ani şi jumătate de la criza de pe piaţa valutară şi monetară din octombrie 2008, unul dintre cele mai tensionate episoade publice din istoria pieţei financiare postdecembriste, care stă alături de prăbuşirea Caritas, căderea FNI, atacul asupra BCR şi CEC de la începutul anilor 2000, cei care s-au înfruntat atunci au trecut la explicaţii şi dezvăluiri.

BNR ţine cu dinţii de adoptarea euro în 2015 şi propune 11 luni de „prelungiri“
Ziarul Financiar
În faţa indeciziei guvernului, banca centrală susţine ferm aderarea la euro tot în 2015. Euro şi leul vor circula 11 luni în paralel.

Primele secvenţe din filmul "2012: PARTIDUL POPORULUI MIC, BERE ŞI MANELE". Cum s-au bătut pe viaţă şi pe moarte “Nelu, Băiat de Zahăr” şi “Titi Frumosu”
Gandul
De 1 Mai au fost alegeri de primar în două sate dobrogene - Bărăganu şi Lanurile. În cursă, alături de reprezentanţii seniorilor - PSD, PDL şi PNL - a intrat, ca independent şi omul susţinut de PP-DD.

Dinu Patriciu falimentează Adevărul Holding
Adevarul
Mai multe firme cer la Tribunalul Bucureşti falimentul companiei Adevărul Holding. Dinu Patriciu nu mai pare dispus să finanţeze, la nesfârşit, "gaura neagră" din afacerea sa media.

Roma caută banii mafiei la Glina
Adevarul
Procurorii italieni anti-mafia au indicii că unul dintre capii Cosa Nostra, Massimo Ciancimino, ascunde în România fonduri de peste 300 de milioane de euro.

Secretele "murdare" ale alimentelor chilipir
România Liberă
Unt - 2 lei pachetul, lapte - 2,7 lei litrul, ciocolată - 1,5 lei tableta sau suc de portocale - 1 leu sticla de doi litri. Nu vă grăbiţi să întrebaţi: „Unde?". Nu avem de-a face cu promoţii, ci cu alimente care doar încearcă să pară a fi ceea ce categoric nu sunt.

Într-o locaţie MApN, UNPR sărbătoreşte. Petrecere privată la Clubul Generalilor plănuită de generalul-ministru Oprea
Puterea
Oamenii generalului Oprea dau petrecere mare la finele săptămânii viitoare, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, convocat pe 7 mai la Bucureşti.

Steaua a rezolvat una dintre "găurile negre"! Vezi ce se va întâmpla cu Ionescu!
Pro Sport
Cel poreclit "micul Balaci" s-a săturat să se antreneze singur: vrea să plece de la Steaua. După ce a refuzat împrumutul la Urziceni, Becali a ordonat ca fostul oltean să nu mai fie lăsat să se antreneze nici măcar la Steaua II.

Fanii Stelei nu s-au înghesuit la meciul cu Bistriţa » 1923. Dispare un mit
Gazeta Sporturilor
Steliştii au preferat să meargă la mare decît să-şi vadă echipa favorită şi aşa s-a ajuns ca roş-albaştrii să aibă sub 2.000 de oameni în tribune.

Averea şi căsătoria lui Andruţă şi a Lixandrei Ceauşescu
Jurnalul National
Nimeni nu-şi poate alege timpul şi lo¬cul naşterii sale, a fost dintotdeauna consolarea mai înţelepţilor dintre semeni.

Vor performa de-acum şefii companiilor de stat?
Curierul National
Regiile autonome şi companiile de stat vor fi obligate să informeze Ministerul Finanţelor, lunar sau trimestrial, asupra evoluţiei indicatorilor financiari şi să respecte anumite criterii de performanţă pentru încălcarea cărora managerii vor fi amendaţi cu 5.000-10.000 lei sau destituiţi din funcţie.

Surpriza lui Vîntu: Mimi!
Curentul
Ieri, mult aşteptata surpriză a lui Vîntu a divizat publicul romånesc, credul pånă la un punct, dar nu chiar într-atåt încåt să nu mai aibă criterii deloc.
Sursa: www.mediafax.ro

Continuare......