[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 17 iunie 2011

Posted by PressUpdate vineri, 17 iunie 2011 09:00 0 comentarii
Sumar

Ziariştii-n mină, să ne dea lumină! (Jurnalul Naţional)
Nu cred că, la ora asta, există în România o categorie socio-profesională, alta decât cele care au vreo legătură cu politicul, mai blamată decât cea a ziariştilor. Parcă nici măcar minerii fragezilor ani '90 n-au reuşit să fie atât de detestaţi.

Ce ascund proiectele UDMR şi PCM de împărţire a României (Evenimentul Zilei)
În replică la cele opt superjudeţe avansate de PDL, politicienii maghiari propun o "macroregiune" care corespunde cu teritoriul obţinut de Budapesta, în 1940, prin Dictatul de la Viena

Bucureştiul şi Budapesta, în pragul unui război diplomatic pe tema noii hărţi a României (Gândul)
Tensiuni diplomatice pe axa Bucureşti-Budapesta. Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, susţine că proiectul de reorganizare admininistrativă, promovat de preşedintele Traian Băsescu şi PDL, ar fi o schimbare intenţionată şi inacceptabilă a hărţii etnice. Ministrul român de externe Teodor Baconschi (foto) cere Budapestei să înceteze cu declaraţiile "deplasate" şi-l convoacă la MAE pe ambasadorul Ungariei.Continua

Ziariştii-n mină, să ne dea lumină! (Jurnalul Naţional)
Nu cred că, la ora asta, există în România o categorie socio-profesională, alta decât cele care au vreo legătură cu politicul, mai blamată decât cea a ziariştilor. Parcă nici măcar minerii fragezilor ani '90 n-au reuşit să fie atât de detestaţi.

Ce ascund proiectele UDMR şi PCM de împărţire a României (Evenimentul Zilei)
În replică la cele opt superjudeţe avansate de PDL, politicienii maghiari propun o "macroregiune" care corespunde cu teritoriul obţinut de Budapesta, în 1940, prin Dictatul de la Viena

Bucureştiul şi Budapesta, în pragul unui război diplomatic pe tema noii hărţi a României (Gândul)
Tensiuni diplomatice pe axa Bucureşti-Budapesta. Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, susţine că proiectul de reorganizare admininistrativă, promovat de preşedintele Traian Băsescu şi PDL, ar fi o schimbare intenţionată şi inacceptabilă a hărţii etnice. Ministrul român de externe Teodor Baconschi (foto) cere Budapestei să înceteze cu declaraţiile "deplasate" şi-l convoacă la MAE pe ambasadorul Ungariei.

Cu cizma în Constituţie (Azi)
Asociaţia Magistraţilor consideră că, deşi puterea judecătorească nu este indicată drept o componentă a puterilor în stat, proiectul lui Traian Băsescu de revizuire a Consituţiei aduce grave îngrădiri puterii judecătoreşti, transformând independenţa magistraţilor într-un simplu termen sinonim cu subordonarea şi controlul politic.

Parlamentul inginerilor. Un partid al absolveţilor de ştiinţe exacte ar putea avea majoritatea în Legislativ (Puterea)
Parlamentul este unica autoritate legiuitoare în România. Cel puţin aşa ne spune Constituţia. Dacă însă vreţi să aflaţi cine sunt legiuitorii României şi ce formaţie profesională au ei, textul de mai jos v-ar putea lămuri. Cu atât mai mult cu cât una din temele principale de dezbatere publică în această perioadă o reprezintă reducerea numărului de parlamentari de la 468 la 300.

Noua hartă economică a româniei. Salariile, PIB-ul şi productivitatea pe cele 8 regiuni (Gândul)
Din harta economică şi a mediului de afaceri a regiunilor de dezvoltare din România reiese nu numai decalajul enorm dintre regiuni, ci şi dintre judeţele aflate în aceeaşi regiune de dezvoltare.

Băncile greceşti au băgat peste un miliard de euro în imobiliarele româneşti (Ziarul Financiar)
Având în vedere situaţia din Grecia, BNR monitorizează atent băncile româneşti cu capital grecesc. Băncile greceşti de pe piaţa locală - Banc­post, Alpha, Piraeus şi Banca Românească - au pompat în ultimii cinci ani cel puţin un miliard de euro într-o serie din cele mai mari proiecte imobiliare pe piaţa locală, alături de UniCredit grecii fiind cei mai mari finanţatori din real estate.

Unde sunt apartamentele de super-lux? (Curierul Naţional)
Unităţile locative de peste 1 mil. euro se găsesc de regulă în nordul Capitalei. Acestea se detaşează prin spaţii generoase, mobilă de lux şi terase. În ţară cele mai mari preţuri sunt în Braşov, unde cea mai mare cotaţie este de 750.000 de euro.

Populaţia plăteşte indirect gazele scumpite cu 25% pentru consumatorii industriali (Puterea)
Pe măsură ce se apropie anul electoral, Guvernul Boc încearcă o cosmetizare a imaginii prin măsuri cu tentă socială. Una dintre acestea este îngheţarea preţului gazelor pentru populaţie până în martie 2012.

500 de elevi, depistaţi cu gânduri sinucigaşe. Ce măsuri se vor lua în judeţul adolescenţilor deprimaţi (Jurnalul Naţional)
Peste 500 de elevi din Gorj au fost depistaţi cu trăiri emoţionale negative care i-ar putea determina să se sinucidă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a finalizat raportul în urma testelor psihologice făcute la elevii din judeţ, după ce într-o singură lună, patru adolescenţi au ales să-şi pună capăt zilelor. Doi dintre ei au reuşit să-şi ducă planurile la final, ceilalţi doi fiind salvaţi la timp.

Femeia care a învins iadul (Adevărul)
'Adevărul' vă prezintă povestea cutremurătoare a Dorinei Cheuchişan, care, pe 22 decembrie 1989, a asistat la linşarea propriului soţ de către populaţia maghiară din comuna harghiteană Dealu. Ucigaşii plutonierului-major Liviu Cheuchişan au beneficiat de clemenţa lui Ion Iliescu.

Ucigaşul plătit susţine că bileţelele "criminale" au fost arse în cabinetul Elodiei (Evenimentul Zilei)
Asasinarea medicului psihiatru Violeta Teodorescu a fost pusă la cale în fostul birou al Elodiei Ghinescu. Criminalul Erwin Preşmereanu şi soţul victimei, fostul procuror, în prezent avocat, Victor Teodorescu, au ajuns să plănuiască asasinatul în biroul Elodiei, din întâmplare: apartamentul a fost închiriat de mama ucigaşului.

Crima de la Braşov, negociată ca la piaţă (Adevărul)
Mama criminalului Erwin Preşmereanu are o relaţie veche cu avocatul Victor Teodorescu, cel care a comandat uciderea soţiei sale. Datorii de 50.000 de euro şterse şi 20.000 de euro cash. Acestea sunt sumele pe care le-a plătit avocatul Victor Teodorescu pentru a-şi vedea soţia moartă.

Complexul Palas îngroapă la propriu Palatul Culturii din Iaşi (Curentul)
Palatul Culturii din Iaşi, monument istoric şi cultural de rezonanţă pentru capitala Moldovei, se află într-un pericol real, determinat de construcţiile ilegale din complexul Palas, ridicate în imediata vecinătate a palatului inaugurat de regele Ferdinand în 1927. Dacă ridicarea Palatului a durat circa două decenii, pentru distrugerea lui se pare că va fi nevoie doar de câţiva ani.

Presa din Israel îl pune la zid pe noul antrenor al Stelei: 'Levy, hoţul din noapte!' (Gazetya Sporturilor)
Presa din Israel l-a desfiinţat pe Ronny pentru că a părăsit-o pe Beitar ca să semneze cu Steaua, 'clubul cu un patron homofob'. Beitar l-a ameninţat pe Levy cu un proces, iar ziariştii din Ierusalim îl distrug pe antrenor.

Lucescu jr, aproape să mai dea o lovitură Stelei! Rapid vrea să pună mâna pe ultima ţintă a lui Gigi Becali (Pro Sport)
Echipele puternice din Liga I încearcă în această perioadă săprofite de situaţia Timişoarei şi să-şi asigure serviciile celormai buni jucători din Banat. Una dintre ţintele cele mai atractive este Alexandru Bourceanu, care este dorit insistent de Steaua, iar mai nou şi de Rapid.

Două milioane de lei cheltuieşte Serviciul de Informaţii Externe pe medicamente pentru stomac şi ficat (Puterea)
Angajaţii Serviciului de Informaţii externe au probleme cu stomacul. Cel puţin aşa rezultă potrivit ultimei achiziţii publice făcute de acest serviciu secret, care a cumpărat medicamente pentru ulcer şi alte tulburări gastrice, dar şi pentru protejarea ficatului.

"Sfântul" pedelist Mihai Alexa de la Iaşi (Jurnalul Naţional)
Să îţi faci chip cioplit, cu orice chip. Astfel sună pentru mulţi dintre politicieni pilda biblică. De fapt, e invers faţă de cum ar trebui să fie. Aşa s-a întâmplat în localitatea ieşeană Podu Iloaiei unde fostul primar veghează cu ochi zugrăviţi întru veşnicie din pridvorul bisericii, de-a dreapta Sfântului Cassian.
Sursa: Agerpres

Continuare......

Revista Presei 16 iunie 2011

Posted by PressUpdate joi, 16 iunie 2011 08:36 0 comentarii
Sumar

Gata cu minciuna! PSD-istul Dragnea este la putere! (Evenimentul Zilei)
Ipocrizia liderilor USL dă pe afară atunci când vor să dea replica unei părţi a presei (nu foarte mare), care le spune fie că sunt hoţi, fie că sunt slabi la minte (e bun eufemismul domnului Antonescu).
Invariabil, abordarea acestor politicieni este de genul: sunteţi vânduţi puterii, cum să atacaţi nişte bieţi oameni aflaţi în opoziţie, presa ar trebui să fie critică la adresa puterii şi aşa mai departe.

Se aprind discuţiile în PDL şi între maghiari (România Liberă)
În timp ce tabăra Blaga critică intenţia conducerii PDL ca Executivul să-şi asume răspunderea pe o lege referitoare la reorganizarea României, maghiarii au propriile discuţii cu privire la numărul viitoarelor judeţe şi la delimitarea acestora.

Cum ar împărţi România radicalii maghiari şi UDMR: Vezi proiectele! O reorganizare pe graniţele vechiului dictat (Evenimentul Zilei)
12 macro-judeţe, unul format din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş constituie viziunea radicalilor maghiari din Partidului Civic Maghiar (PCM) asupra reformei administrative-teritoriale. Viitoarele superjudeţe ar trebui să respecte în mare parte limitele vechilor regiuni şi voievodate istorice precum Ţinutul Secuiesc, Partium sau Maramureş.Continua

Gata cu minciuna! PSD-istul Dragnea este la putere! (Evenimentul Zilei)
Ipocrizia liderilor USL dă pe afară atunci când vor să dea replica unei părţi a presei (nu foarte mare), care le spune fie că sunt hoţi, fie că sunt slabi la minte (e bun eufemismul domnului Antonescu).
Invariabil, abordarea acestor politicieni este de genul: sunteţi vânduţi puterii, cum să atacaţi nişte bieţi oameni aflaţi în opoziţie, presa ar trebui să fie critică la adresa puterii şi aşa mai departe.

Se aprind discuţiile în PDL şi între maghiari (România Liberă)
În timp ce tabăra Blaga critică intenţia conducerii PDL ca Executivul să-şi asume răspunderea pe o lege referitoare la reorganizarea României, maghiarii au propriile discuţii cu privire la numărul viitoarelor judeţe şi la delimitarea acestora.

Cum ar împărţi România radicalii maghiari şi UDMR: Vezi proiectele! O reorganizare pe graniţele vechiului dictat (Evenimentul Zilei)
12 macro-judeţe, unul format din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş constituie viziunea radicalilor maghiari din Partidului Civic Maghiar (PCM) asupra reformei administrative-teritoriale. Viitoarele superjudeţe ar trebui să respecte în mare parte limitele vechilor regiuni şi voievodate istorice precum Ţinutul Secuiesc, Partium sau Maramureş.

Cum se vede noua hartă a României în "Ţinutul Secuiesc" (Gândul)
Despre autonomie la Târgu Secuiesc. Un "igen" e cu noroc, la a treia încercare. "Nu-mi spun numele", mă avertizează însă domnul tolănit pe o bancă, oprindu-se din răsucitul unei mustăţi în furculiţă.

Românii nu vor să-şi piardă judeţele (Jurnalul Naţional)
Potrivit proiectului privind reorganizarea administrativ-teritorială, propus de PDL, cele 41 de judeţe vor fi comasate în opt judeţe sau regiuni. Decizia de a redesena harta administrativă a ţării este una politică şi nu este susţinută de nici un studiu care să ateste necesitatea şi viabilitatea unui astfel de proiect.

Ce nu le convine pedeliştilor la Băsescu (Naţional)
'Proiectul este viziunea PDL-ului', clama sus si tare, sambata, liderul Emil Boc. 'E proiectul presedintelui, nu al PDL. Intrebati la presedinte', l-a contrazis secretarul general Ioan Oltean, intrebat fiind cand si cine a facut studiile de impact.

Gigi Becali despre absenţele record din Parlamentul European: 'Mă doare -n ...de chestia asta' (Adevărul)
Eurodeputatul George Becali conduce detaşat în topul celor mai multe absenţe de la reuniunile Parlamentului European. A participat la nici 30% din şedinţele de la Bruxelles ori Strasbourg.

Specialistul în canibalism, Cătălin Avramescu, avizat la limită ambasador (Jurnalul Naţional)
Cu 16 voturi pentru şi 15 împotrivă, autorul cărţii cărţii "Filosoful crud. O istorie a canibalismului", Cătălin Avramescu, şeful cancelariei prezidenţiale, a fost avizat ieri la limită de către parlamentarii din comisiile de politică externă pentru postul de ambasador în Finlanda şi Estonia.

Raport: Trei scenarii privind impactul crizei din Grecia asupra României şi Bulgariei (Adevărul)
Problemele financiare ale Greciei vor afecta cu siguranţă România şi Bulgaria. Reducerea creditării de către subsidiarele băncilor elene este doar începutul, potrivit unui raport al băncii japoneze Nomura analizat şi redat parţial pe un blog Financial Times (FT).

Scandalul banilor europeni. Pe moşia lui Dragnea, UE şi-a pus mâinile-n cap (Evenimentul Zilei)
Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării este primul oficial care vorbeşte despre suspiciunile de fraudă cu bani europeni. El spune clar că autorităţile locale sunt de vină.

Pesedistul Rizea riscă 15 ani de închisoare pentru deturnarea unui milion de euro de la UE (Curentul)
Cristian Rizea, deputat PSD cunoscut mai degrabă pentru apariţii la Realitatea TV decât pentru activitatea sa parlamentară, e protagonistul unei găuri de un milion de euro din fonduri europene.

CEO Vodafone: Noua mea echipă de conducere este gata. Ieşim la atac (Ziarul Financiar)
Spaniolul Inaki Berroeta, 43 de ani, care a preluat în decembrie 2010 conducerea Vodafone - numărul doi pe piaţa locală telecom şi una dintre cele mai mari firme din România - a făcut schimbări în structura organizaţiei şi a numit şase oameni noi în funcţii de top management.

Gaura neagră Bechtel împlineşte şapte ani (Adevărul)
La 16 iunie 2004 au început lucrările la cea mai scumpă autostradă din lume. Astăzi, cu doi ani înaintea termenului-limită, e gata 12% din lungime, după o cheltuială de peste două miliarde de euro. 'Adevărul' vă prezintă odiseea Autostrăzii Transilvania după şapte ani de contract cu Bechtel: din cei 415 kilometri avem puţin peste 50 de kilometri în exploatare.

De ce costă 100.000 euro o anchetă despre benzinarii României (România Liberă)
Cei 12 jurişti ai Consiliului Concurenţei se luptă în sute de procese în instanţă cu case de avocatură redutabile, care apără mari firme din România amendate de inspectorii de la Concurenţă. Valoarea amenzilor contestate este de zeci de milioane de euro.

Raid pe piaţa bijuteriilor (Curierul Naţional)
Protecţia Consumatorilor a confiscat peste jumătate din bijuteriile verificate. Patronatul Bijutierilor susţine că ANPC face doar presiuni pentru a promova "o lege anacronică" ce instituţionalizează marcarea. Acelaşi Patronat spunea anul trecut că 80% din bijuterii se vând pe piaţa neagră.

Preţul la căldură se dublează (Jurnalul Naţional)
Executivul pregăteşte eliminarea subvenţiilor acordate pentru încălzirea în sistem centralizat, preţurile urmând să se dubleze în marile oraşe din această iarnă. Întreţinerea va ajunge în această iarnă la o medie pe ţară de 520 de lei pentru un apartament de două camere cu două persoane şi la 700 de lei pentru trei camere şi trei persoane.

Ghid practic pentru uciderea soţiei avocatului de la Braşov! (Adevărul)
Asasinatul la comandă de la Braşov începe să capete cote la limita incredibilului. Anchetatorii au dezvăluit că asasinul, Erwin Preşmereanu, era foarte bine instruit de avocatul Victor Teodorescu.

Avocatul braşovean, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale, reţinut 24 de ore (Jurnalul Naţional)
La Braşov, viaţa bate filmul şi-i dă şi un şut în dos. Culisele crimei comandate de un magistrat depăşesc imagi­naţia oricărui om întreg la minte. Fost procuror, fost avocat, fost student eminent la Drept, Victor Teodorescu a plătit "în natură" pentru uciderea cu bestialitate a soţiei sale.

Cum îşi spăla banii 'Mafia vameşilor' (Naţional)
Zeci de persoane apropiate trio-ului Teseleanu - Pilca - Bogatu garantau cu sute de mii de euro fiecare firmele - paravan din hoding-ul ALMA. In urma a luni intregi de operatiuni sub acoperire, anchetatorii au aflat ca , aidoma 'Nasilor' din mafia italiana, liderii 'Gruparii Vamesilor' au introdus sume apreciate pana la cateva miliarde de euro in afaceri legale.

Se schimbă istoria: De azi e Steaua Mogoşoaia! (Gazeta Sporturilor)
Steaua chiar a plecat din Ghencea! Roş-albaştrii se reunesc azi în baza de pregătire a FRF şi au închiriat stadionul din Buzău pentru primele două jocuri oficiale. Sediul clubului va fi tot la Mogoşoaia.
Sursa: Agerpres

Continuare......

Revista Presei 15 iunie 2011

Posted by PressUpdate miercuri, 15 iunie 2011 14:02 0 comentarii
Sumar

Cine îi joacă pe unguri (Adevărul)
Compromisul PDL-UDMR nu poate însemna decât acordarea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Aşa cum era previzibil, apriga chestiune a regionalizării nu s-a transformat într-un război Putere-Opoziţie, ci într-un meci PDL-UDMR.

Emil Boc: Năstase nu a putut să reorganizeze România datorită baronilor locali (România Liberă)
Premierul Emil Boc a declarat că reorganizarea teritorială nu este făcută pentru nici un partid politic din această ţară, ci pentru a moderniza şi reforma România.

Reorganizare fără asumare şi minorităţi fără statut (Evenimentul Zilei)
Proiectul reorganizării administrativ-teritoriale a ajuns în impas. Intenţia PDL de a-l aproba prin procedura angajării răspunderii s-a lovit de opoziţia UDMR, formaţiune membră în coaliţia de guvernare.Continua

Cine îi joacă pe unguri (Adevărul)
Compromisul PDL-UDMR nu poate însemna decât acordarea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Aşa cum era previzibil, apriga chestiune a regionalizării nu s-a transformat într-un război Putere-Opoziţie, ci într-un meci PDL-UDMR.

Emil Boc: Năstase nu a putut să reorganizeze România datorită baronilor locali (România Liberă)
Premierul Emil Boc a declarat că reorganizarea teritorială nu este făcută pentru nici un partid politic din această ţară, ci pentru a moderniza şi reforma România.

Reorganizare fără asumare şi minorităţi fără statut (Evenimentul Zilei)
Proiectul reorganizării administrativ-teritoriale a ajuns în impas. Intenţia PDL de a-l aproba prin procedura angajării răspunderii s-a lovit de opoziţia UDMR, formaţiune membră în coaliţia de guvernare.

UDMR plusează şi cere neapărat două judeţe: Harghita - Covasna -Mureş şi Satu Mare-Sălaj-Bihor (Jurnalul Naţional)
Pentru a-şi păstra fotoliul de premier, Boc acceptă tergiversarea proiectului privind reorganizarea: coaliţia a format o comisie, asumarea răspunderii, amânată sine die. UDMR se anunţă dispus să discute despre reorganizarea administrativă, dar pornind de la propriul proiect de reorganizare, blocat în Parlament.

Tamas Sandor (UDMR), şeful Consiliului Judeţean Covasna, despre 'nesupunerea civică': 'În prima fază, ieşim în stradă fără arme. Apoi o să vedem' (Gândul)
Şeful udemerist al C.J. Covasna, Tamas Sandor, a declarat, marţi, pentru gândul, că formaţiunea sa şi bisericile maghiare se pregătesc de "nesupunere civică" în cazul în care Traian Băsescu şi PDL nu vor fi de acord cu Ţinutul Secuiesc.

Ce efecte va avea reorganizarea? (Curierul Naţional)
PDL insistă pentru 8 regiuni teritoriale, UDMR refuză şi cere 16. ARACO: Pentru mediul de afaceri e bine dacă natura şi consistenţa taxelor s-ar reduce. Plosceanu: Este nevoie de profesionalism şi capabilitate a celor ce vor conduce teritoriile pentru a creşte absorbţia fondurilor UE.

Dorin Cocoş, despre Dan Voiculescu: "Are o listă impresionantă de afaceri cu statul" (Evenimentul Zilei)
După şase ani în care nu a mai dat niciun interviu, Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, face declaraţii. "E şi uşor, şi greu să fii "soţul Elenei Udrea"", spune Dorin Cocoş.

Exploraţi Grădina Carpatică pe banii statului român! (Puterea)
Elena Udrea propune o nouă abordare în promovarea turismului românesc: plăteşte jurnalişti străini. La sfârşitul acestei luni, doi fotojurnalişti italieni vor explora Grădina Carpatică într-o vizită de documentare. Pe banii ministerului turismului.

Ponta spală mâinile lui Iliescu, mânjite de sângele 'golanilor' din Piaţa Universităţii (Curentul)
Astăzi, la pranz, se împlinesc fix 21 de ani de cand Ion Iliescu le mulţumea călduros minerilor adunaţi la Romexpo pentru curajul de care au dat dovadă în confruntarea cu forţele reacţionare şi pentru salvarea democraţiei din Romania.

Băncile deschid uşor punga cu bani pentru români (Evenimentul Zilei)
Băncile au ieftinit creditele, dar mai au de luptat cu încrederea scăzută a clienţilor şi cu unele proceduri greoaie. Unul dintre elementele care au blocat accesul românilor la credite în ultimii ani a fost costul ridicat al împrumturilor.

Vasilescu, BNR: "Cine are un loc de muncă stabil are şi şansa unui credit" (România Liberă)
Oficiali ai BNR, dar şi bancherii comerciali anunţă că reluarea activităţii de creditare este un fapt cert, însă băncile nu vor adopta iar comportamentul uneori iraţional din perioada de boom economic.

Peste un milion de români au joburi part-time, cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani (Ziarul Financiar)
Cel puţin 110.000 de români s-au angajat anul trecut cu contracte de muncă în regim part-time, în condiţiile în care numărul de salariaţi a scăzut cu 151.000 în perioada decembrie 2009 - decembrie 2010, arată datele unei cercetări realizate de Institutul Naţional de Statistică.

Taxa auto, înapoi cu ţârâita (Adevărul)
Doar cei care au plătit taxa din decembrie 2010 până acum ar putea primi 30% din valoarea ei. Ministerul Mediului, Lászlo Bórbély a declarat, ieri, că măsura va fi aplicată după ce Guvernul va adopta modificările privind taxa de poluare pentru maşinile second-hand.

Scuze, în loc de deratizare. Edilii Capitalei acuză Direcţia de Sănătate Publică că nu au fost informaţi cu privire la înmulţirea şobolanilor (Puterea)
Reprezentanţii Primăriei Capitalei afirmă că Direcţia de Sănătate Publică nu a trimis nici o adresă oficială privind creşterea numărului de şobolani şi ţânţari, singura corespondenţă dintre cele două instituţii fiind legată de o sesizare a unui cetăţean pentru o situaţie punctuală.

Cât ne costă câinii de pe străzi: "Incinerarea e 10 Euro + TVA" (Adevărul)
Autorităţile bucureştene trebuie să prindă câinii agresivi şi să îi ducă în adăposturi, iar pe restul să îi sterilizeze astfel încât să nu mai facă alţi pui. Cât costă asta?

"Mama judecătorilor" a primit ani grei de temniţă (Evenimentul Zilei)
Informaţie uluitoare într-un dosar de corupţie. Una dintre cele mai cunoscute judecătoare din România, fosta şefă a Curţii de Apel Iaşi, lua şpagă cu sacoşa.

Piţi anunţă remaniere de proporţii! Revine Chivu? Două nume noi în reconstrucţia naţionalei (Pro Sport)
Mircea Sandu şi Victor Piţurcă se vor întâlni astăzi, din nou, pentru a stabili ultimele detalii ale înţelegerii contractuale. Salariul asupra cărora se vor înţelege este de 500.000 de euro anual, dublat în cazul unei calificări.

Gazeta vi-l prezintă pe Piţurcă aşa cum nu-l ştiţi ť Sarmale olteneşti, costume Baldesarini, pantofi Paciotti (Gazeta Sporturilor)
Selecţionerul merge la fiecare schimbare de sezon în Germania să-şi înnoiască garderoba, conduce un Mercedes CL 500 şi are ca preferat un ceas Vacheron Constantin de 21.000 de euro.
Sursa: Agerpres

Continuare......

Revista Presei 14 iunie 2011

Posted by PressUpdate marți, 14 iunie 2011 10:36 0 comentarii
Sumar

Noua ordine feudală: de la baroni la faraoni (România Liberă)
Cheia reorganizării administrative este tăierea completă a fondurilor către judeţe şi constituirea unor primării mai puternice. Orice reorganizare teritorială e de natură să creeze vânzoleală mare printre baronii 'locali': inversări de rol, prăbuşiri spectaculoase dar şi alianţe nebănuite sau posturi noi - de faraoni regionali.

Simulare. Harta probabilă a noilor voievozi ai României (Puterea)
Opt oameni politici vor deveni şi mai puternici decât sunt în acest moment dacă România va fi împărţită în opt regiuni administrative. Din baroni locali se vor transforma în superbaroni regionali.

Ceauşescu, mai calculat ca Băsescu. PDL recunoaşte că noua hartă este ideea Cotroceniului (Jurnalul Naţional)
Ultima reorganizare administrativă a României, decisă în 1968, a fost rezultatul a doi ani de studiu. Cel puţin aşa susţineau liderii comunişti în documentele oficiale ale vremii, neîndrăznind nici măcar ei să propună reîmpărţirea României de pe o zi pe alta.Continua

Noua ordine feudală: de la baroni la faraoni (România Liberă)
Cheia reorganizării administrative este tăierea completă a fondurilor către judeţe şi constituirea unor primării mai puternice. Orice reorganizare teritorială e de natură să creeze vânzoleală mare printre baronii 'locali': inversări de rol, prăbuşiri spectaculoase dar şi alianţe nebănuite sau posturi noi - de faraoni regionali.

Simulare. Harta probabilă a noilor voievozi ai României (Puterea)
Opt oameni politici vor deveni şi mai puternici decât sunt în acest moment dacă România va fi împărţită în opt regiuni administrative. Din baroni locali se vor transforma în superbaroni regionali.

Ceauşescu, mai calculat ca Băsescu. PDL recunoaşte că noua hartă este ideea Cotroceniului (Jurnalul Naţional)
Ultima reorganizare administrativă a României, decisă în 1968, a fost rezultatul a doi ani de studiu. Cel puţin aşa susţineau liderii comunişti în documentele oficiale ale vremii, neîndrăznind nici măcar ei să propună reîmpărţirea României de pe o zi pe alta.

Gyorgy Frunda: PDL practică şantajul (Adevărul)
Pretenţiile democrat-liberalilor privind împărţirea teritoriului României în opt megajudeţe, pentru care Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea, produc valuri de nemulţumire în tabăra UDMR. De altfel, textul iniţiat de PDL este păstrat 'sub cheie" de liderii partidului, la el neavând acces nici măcar partenerii de guvernare.

Cu Antonescu la psihiatru (Evenimentul Zilei)
Cu diplomaţie, eleganţă şi fair-play nu ajungi prea sus, par să îşi fi zis liderii opoziţiei. Aşa că au schimbat brusc tactica şi au dat critica pe invectivă. Profesor de istorie de formaţie, Crin Antonescu a ajuns să spună despre un adversar politic, despre prim-ministrul României, că este "slab de minte".

Misterul bijuteriilor cu diamante din declaraţia de avere a lui Crin Antonescu (Gândul)
În ultima declaraţie de avere depusă pe site-ul Senatului de preşedintele PNL, Crin Antonescu, apar bijuterii din aur cu diamante în valoare de 18.000 de euro, plus două BMW-uri şi o Dacie. În conturi, familia liberalului are peste 270.000 de euro.

Subordonaţii i-au aprobat ministrului Andronescu bani pentru trei proiecte de cercetare (România Liberă)
Ecaterina Andronescu a primit jumătate de milion de lei de la Ministerul Educaţiei pentru trei proiecte de cercetare pe care le-a condus în aceeaşi perioadă în care era şi ministru. Fostul demnitar s-ar fi aflat astfel în conflict de interese, spun experţi în legislaţia privind incompatibilitatea demnitarilor.

Angajaţii care sfidează criza. Salarii de aproape 100 milioane de lei vechi pentru şefimea din CNADNR (Puterea)
În 2010, în plină criză, când bugetarilor li s-au luat 25 de procente din salarii, directorii şi şefii de proiecte din Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) au câştigat între 70 şi 100 milioane de lei vechi pe lună.

A murit autostrada Transilvania? (România Liberă)
La şapte ani de la atribuirea contractului, statul nu vrea să-l continue dar nici nu are curaj să-l rezilieze. Miniştrii Transporturilor din ultimii ani, Anca Boagiu fiind ultimul exemplu, se complac în negocieri interminabile cu firma americană Bechtel, pentru a masca lipsa de soluţii la problema autostrăzii.

Bittman către ANAF: Să nu îmi iei niciodată taxă grea (Gândul)
După ce a plătit impozite de jumătate de milion de euro, fostul consilier al lui Vlădescu vrea să dea Fiscul în judecată pentru plata retroactivă a TVA. Artiştii, jurnaliştii, realizatori tv, analiştii politici, precum şi unele persoane care au desfăşurat alte acti­vităţi independente sunt somaţi de Fisc să plătească retroactiv TVA pentru mai mulţi ani.

Socrul mare, preşedintele CJ Buzău, rămâne cu milionul de euro neimpozitat (Evenimentul Zilei)
Victor Mocanu (foto) şi-a însurat sâmbătă feciorul, deputatul PSD Adrian Mocanu. Cei peste 1.000 de invitaţi au lăsat în plicuri cel puţin un milion de euro, find cea mai profitabilă nuntă din ultimele două decenii.

Sărăcie la extrem: Oamenii îşi amanetează verighetele şi dinţii din aur (Gândul)
Casele de amanet şi cazinourile 'răsar precum ciupercile după ploaie' în timp de criză. Cu toate că mai marii aflaţi în fruntea statului se laudă că ţara a ieşit din recesiune, realitatea 'din stradă' este cu totul alta.

Putem să ne asigurăm pensia şi fără să lucrăm (Adevărul)
Persoanele fără venituri lunare şi care vor să aibă asigurări sociale şi de sănătate pot să-şi plătească lunar aceste contribuţii. Cea mai mică sumă care se poate da la sănătate este 37 de lei, iar la fondul de pensii -222 de lei. Calculele sunt în funcţie de salariul minim brut pe economie.

Drumul banilor din pomelnice online: 1 euro acatistul de o zi, 24 de euro abonamentul la pomenire pe o lună (Gândul)
Mănăstirea la care doreşti să fii pomenit va primi solicitarea ta într-un e-mail, iar părintele stareţ de acolo va scoate la imprimantă mesajul şi îl va citi în biserică, ne asigură preoţii de la trei dintre cele patru lăcaşe de cult care apar pe site. Patriarhia nu este de acord cu iniţiativa întreprinzătorilor care "speculează comoditatea".

Oficial al Ambasadei Republicii Congo în Serbia, acuzat de contrabandă de ţigări în România (Evenimentul Zilei)
O reţea internaţională de contrabandă cu ţigări a pus la punct un plan aproape imbatabil: folosirea drept cărăuşi a unor diplomaţi străini, care, teoretic, nu puteau fi verificaţi la trecerea frontierei, bucurându-se de imunitate diplomatică.

Adevărul despre 'Operaţiunea Portul Constanţa' (Naţional)
Tsunami-ul de procurori anticoruptie si 'mascati' care a lovit Portul Constanta cu putin timp in urma ar fi fost declansat, dupa cum s-a explicat opiniei publice, de o buclucasa agenda a unui comerciant vietnamez, gasita acum cateva luni la o razie dintr-un 'angrou' bucurestean.

Cum îşi justifică averile poliţiştii şpăgari (Adevărul)
Fostul şef de la Permise Auto Argeş şi un poliţist din cadrul aceluiaşi serviciu susţin că averile lor substanţiale provin din exploatarea albinelor şi a animalelor, dar şi din darurile de la nunţi şi botezuri. Implicaţi într-un scandal monstru de corupţie, foşti poliţişti de la 'Permise Argeş' riscă să rămână fără avere. Instanţa a fost însă pentru unii mumă, pentru alţii - ciumă!

Sandu îl face praf pe Răzvan: "În ultima lună, Lucescu a făcut lotul Rapidului! Din cauza lui l-am pierdut pe Olăroiu!" (Pro Sport)
Mircea Sandu a organizat o conferinţă de presă la Casa Fotbalului pentru a vorbi despre recentul turneu din America de Sud şi despre noul antrenor al echipei naţionale.

Ronni Levy e numărul 1. Pe hîrtie! (Gazeta Sporturilor)
Tehnicianul israelian are în palmares 3 trofee, doar cu unul mai puţin decît au toţi ceilalţi antrenori din prima ligă la un loc. Steaua are motive să fie optimistă că va reuşi în sfîrşit să cîştige titlul după o pauză de 6 ani.
Sursa: Agerpres

Continuare......