[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 26 februarie 2013

Posted by PressUpdate marți, 26 februarie 2013 13:58 0 comentarii


Dacă tot este să le cedăm, mai bine să le cedăm direct Europei (Ziarul Financiar)
Un fost director de politici industriale din cadrul Ministerului Economiei din România, domnul Petru Ianc, a pus ieri problema Oltchim într-un fel surprinzător: trebuie făcută UE să înţeleagă că Oltchim este o companie europeană, iar Europa are de pierdut din punct de vedere economic dacă o asemenea companie va fi desfiinţată, scrie Sorin Pâslaru în Ziarul Financiar.

Ponta şi Băsescu, împreună la Bilanţul M.Ap.N: Atunci când vine vorba de Armată, nu există discuţii politice (Q Magazine)
Astăzi a avut loc, în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, şedinţa de Autoevaluare a Statului Major General pentru anul 2012, la care au participat preşedintele Traian Băsescu, primul ministru Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Apărării Mircea Duşa. Întrunirea a avut caracter de secret de stat, dar au fost prezentate şi câteva aspecte de interes general, relatează Q Magazine.

Scrisoarea lui Băsescu către Ponta şi Antonescu: Miniştrii cu dosare penale să fie înlăturaţi! (Adevărul)
Aderarea la Schengen nu va putea fi realizată doar prin îndeplinirea criteriilor tehnice, este mesajul scrisorii pe care preşedintele Traian Băsescu a trimis-o premierului Victor Ponta şi preşedinţilor celor două Camere, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, informează Adevărul.

Jean Claude Mignon: Orice persoană care este condamnată politic trebuie să renunţe imediat la mandat (Q Magazine)
Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean Claude Mignon, prezent luni în Parlamentul României, a apreciat eforturile pe care România le-a făcut pentru depăşirea crizei politice din vara anului 2012 şi a precizat că este fundamental să continuăm lupta împotriva corupţiei specificând că orice persoană care este condamnată politic trebuie să renunţe imediat la mandat, relatează Q Magazine.

Ponta: Nu sunt de acord cu toate condiţiile din scrisoarea preşedintelui Băsescu (Evenimentul Zilei)
Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu este de acord cu toate condiţiile pe care i le solicită preşedintele Traian Băsescu într-o scrisoare, referindu-se la revocarea miniştrilor care au dosare penale şi la corelarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu acceptarea României în Spaţiul Schengen, transmite Evenimentul Zilei.

Ponta: Tokes are limbaj hortyst. Împreună cu Macovei, reprezintă de 20 de ani interese antiromâneşti (România Liberă)
Premierul Victor Ponta a răspuns, luni, atacurilor lui Laszlo Tokes, acuzându-l pe acesta de limbaj horthyst, transmite România Liberă.

Dragnea, referitor la numărul regiunilor: 'Nu pariaţi pe nimic. Numărul regiunilor e rezultatul unei analize de câteva luni' (Adevărul)
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat luni că împărţirea României în opt regiuni nu este definitivă, iar un număr exact de regiuni se va şti numai în urma unei analize care va dura câteva luni, informează Adevărul.

Crin Antonescu a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre aderarea României la Schengen (România Liberă)
Liderul PNL Crin Antonescu a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre problematica aderării României la Schengen şi MCV,Antonescu prezentându-i lui Rutte progresele României privind aderarea la Schengen şi primind asigurări că Olanda va face evaluarea lor obiectivă, conform unui comunicat PNL, citat de România Liberă.

Statul caută investitori serioşi pentru privatizarea Poştei (Curierul Naţional)
Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a postat ieri pe site-ul său anunţul de privatizare a Companiei Naţionale "Poşta Română" S.A. (Compania), pentru care ar vrea să selecteze un investitor serios, fără datorii bugetare, solvabil, care să nu fi participat cu oferte trucate la vreo privatizare şi să nu se fi retras din vreuna, informează Curierul Naţional.

Cum şi-a stricat MFP singur piaţa de titluri de stat (Capital)
Beneficiind de cea mai bună piaţă din toate timpurile, Ministerul Finanţelor a reuşit, prin lipsă de tact, să supere mai mulţi investitori străini, care au ajuns să marcheze pierderi substanţiale, notează Capital.

Economia stagnează dar insolvenţele cresc : peste 25.000 anul trecut (România Liberă)
Coface estimează că numărul real de companii intrate în insolvenţă anul trecut trece este cu 17% mai mare decât în 2011 şi cu peste 25% faţă de 2010. Noutatea anului 2012 este că majoritatea procedurilor de insolvenţă a fost deschisă de firmele debitoare şi nu de creditori, scrie România Liberă.

CNAS: Dosarul electronic al pacientului a fost deblocat, dar nu se ştie data de la care va fi funcţional (Gândul)
Dosarul electronic al pacientului, proiect informatic menit să aducă transparenţă, eficienţă şi control în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a fost deblocat după ce Curtea de Apel Bucureşti a clarificat ca neîntemeiată şi ultima din cele 28 de contestaţii privind proiectul, scrie Gândul.

Ponta, la bilanţul MApN: Nu se vor recalcula toate pensiile militare. Se va găsi o "soluţie echitabilă" în cazuri punctuale (Jurnalul Naţional)
Victor Ponta a declarat, după prezentarea bilanţului de activitate al Armatei Române, că nu se pune problema recalculării tuturor pensiilor militare, ci se va găsi o "soluţie echitabilă" în cazuri punctuale, transmite Jurnalul Naţional.

Peste jumătate dintre români sunt împotriva introducerii sistemului de co-plată (Gândul)
Peste jumătate dintre români nu sunt de acord cu introducerea sistemului de co-plată în sectorul sanitar, măsura care urmează a fi aplicată din martie presupunând introducerea unei sume fixe de maximum 10 lei, potrivit unui studiu comandat de Institutul Aspen România, scrie Gândul.

Pivniceru cere aleşilor un material privind îndeplinirea 'cerinţelor MCV' (Cronica Română)
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca preşedinţii comisiilor de regulament şi juridică şi vicepreşedintele Camerei Viorel Hrebenciuc să prezinte până săptămâna viitoare un punct de vedere cu privire la poziţia Parlamentului faţă de îndeplinirea cerinţelor din raportul MCV, relatează Cronica Română.

Protestul judecătorilor împotriva membrilor CSM Alina Ghica şi Cristi Danileţ. Motivul: amânarea revocării celor doi magistraţi (Jurnalul Naţional)
Protest fără precedent în sistemul judiciar: Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) a cerut judecătorilor şi procurorilor să suspende şedinţele de judecată în cursul zilei de mâine. Nu ar fi pentru prima oară când magistraţii sunt în 'grevă', inedit este însă motivul acesteia: Alina Ghica şi Cristi Danileţ. Adunările generale ale judecătorilor au votat pentru revocarea celor doi din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). În pofida votului dat de judecătorii din întreaga ţară, CSM amână momentul revocării din funcţie, solicitând puncte de vedere de la diferite comisii şi direcţii. Acesta este motivul pentru care AMR a solicitat, în semn de protest, suspendarea şedinţelor de judecată, notează Jurnalul Naţional.

Raport la penitenciare. Peste 10.000 de telefoane mobile descoperite în puşcării (Puterea)
Introducerea de telefoane mobile în spaţiile de detenţie reprezintă o constantă negativă a activităţii sistemului penitenciar, printre cauze numărându-se şi implicarea unor membri ai personalului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) în acte de corupţie, a afirmat luni directorul general al ANP, Marian Dobrică, transmite Puterea.

De câţi bani e nevoie pentru întreţinerea unui deţinut în România (Jurnalul Naţional)
Numărul deţinuţilor din penitenciarele româneşti a crescut în ultimii cinci ani de la 26.212 în 2008 la 31.817 în 2012, iar valoarea activităţilor prestate de aceştia a fost de 29,7 milioane de lei anul trecut, informează Jurnalul Naţional, citând un raport al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Paisie Lugojanul nu a mai fost audiat. DNA se va pronunţa în zilele următoare în cazul deturnării de fonduri de la Mitropolia Banatului (Adevărul)
DNA Timiş va anunţa în această săptămână concluziile anchetei în dosarul în care mai mulţi reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Timişoarei au fost acuzaţi de deturnare de fonduri europene, transmite Adevărul.

Sondaj IRES. Trei din zece români au încredere în sfaturile lui Ponta legate de revizuirea Constituţiei (Gândul)
Românii l-ar asculta mai degrabă pe Traian Băsescu decât pe Crin Antonescu când vine vorba despre revizuirea Constituţiei, însă cel mai mare preţ îl pun pe ceea ce spune premierul Victor Ponta, informează Gândul. Potrivit unui sondaj al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), la întrebarea "Cum se numeşte politicianul în care aveţi încredere al cărui sfat l-aţi urma dacă v-ar spune că trebuie să mergeţi la votul pentru modificarea Constituţiei?", cei intervievaţi au răspuns : Victor Ponta (30%), Traian Băsescu(11%) şi Crin Antonescu(6%).
SursaȘ Agerpres
Continuare......

Revista Presei 25 februarie 2013

Posted by PressUpdate luni, 25 februarie 2013 11:11 0 comentarii


Partidele încotro? (Bursa)
În ultimele zile, şi nu numai, evenimentele asupra cărora s-a oprit cu o atenţie demnă de o cauză mai bună presa scrisă sau vorbită au fost legate de partide politice. Fie că a fost vorba despre congresul PNL sau situaţia din PDL, situaţia partidelor era prezentată astfel încât se părea că de evenimentele în curs depinde viitorul ţării. Partidele sunt în centrul atenţiei publice, dar sunt ele în general compatibile cu democraţia? Întrebarea nu este nouă. Dimpotrivă, în­ că de acum mai bine de un secol, teoreticienii, dar şi opinia publică şi-o pune. Răspunsul totalitar care a făcut posibil holocaustul şi gulagul a inhibat analiza critică a relaţiei dificile dintre partide şi democraţie până de curând. În linia gândirii unui Raymond Aron (a se vedea cartea sa Democraţie şi totalitarism) s-a considerat că regimurile democratice presupun intrinsec pluripartidismul. Şi totuşi, schimbarea socială şi tehnologică din ultimele două decenii readuce întrebarea privind capacitatea partidelor de a răspunde nevoii democratice în actualitate, scrie Cristian Pîrvulescu în Bursa.

Antonescu: Băsescu ne-a scris mie şi lui Ponta cu privire la numirea procurorului general şi şefului DNA (Jurnalul Naţional)
Preşedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, a afirmat că preşedintele Traian Băsescu i-a scris, sâmbătă, lui şi premierului Victor Ponta că se fac vinovaţi de neintrarea României în spaţiul Schengen dacă nu vor trimite mai repede numirile procurorului general şi şefului DNA, informează Jurnalul Naţional.

Ponta: Băsescu a plasat "ca la poker" o altă scrisoare. Ce răspunde premierul (Gândul)
Noua scrisoare pe care a primit-o din partea preşedintelui Traian Băsescu legată de urgentarea numirilor în Justiţie este văzută de premierul Victor Ponta drept o mutare "ca la poker", ca "o leapşă internă" pentru a se găsi un vinovat pentru ratarea intrării în Schengen, transmite Gândul.

Antonescu, reales preşedinte PNL. Iohannis, prim-vicepreşedinte! (Cronica Română)
Crin Antonescu a fost reales, sâmbătă, la Congresul PNL, în funcţia de preşedinte al partidului. Primarul Sibiului Klaus Johannis a fost instalat în scaunul de prim-vicepreşedinte, iar Eduard Hellvig în cel de secretar general. Lista de vicepreşedinţi a lui Antonescu, votată de delegaţii Congresului, cuprinde nu mai puţin de 31 de vicepreşedinţi, scrie Cronica Română.

PSD Ilfov în familie. Firea, preşedinte de filială, Pandele, vicepreşedinte (Puterea)
Social-democrata Gabriela Firea fost aleasă duminică preşedintele Organizaţiei PSD Ilfov, cu unanimitate de voturi, la lucrările Conferinţei judeţene, iar soţul ei, Florentin Pandele, a fost ales vicepreşedinte al filialei. Senatoarea PSD a prezentat şi un program politic de zece puncte, intitulat 'Crezul meu', în care şi-a argumentat viziunea pe care o are asupra modului în care PSD trebuie să guverneze astfel încât să nu înşele aşteptările electoratului. Spre final, social-democrata le-a transmis delegaţilor şi un mesaj de la Adrian Năstase, în care fostul premier a declarat că speră să se revadă cu membrii organizaţiei cât mai curând, relatează Puterea.

Graham Watson l-a atacat dur pe şeful statului la Congresul PNL (Cronica Română)
Liderul ALDE, Graham Watson, le-a spus, sâmbătă, liberalilor, de la tribuna Congresului, că Traian Băsescu poate fi învins şi că 'nu există porc atât de mare încât ursul liberal să nu-l înghită', relatează Cronica Română.

Monica Macovei vrea să câştige şefia PDL cu moţiunea 'reformiştii' (România Liberă)
După Vasile Blaga şi Elena Udrea, Monica Macovei a anunţat, duminică, că intenţionează să candideze la şefia partidului. Aceasta a anunţat că dacă va obţine acest post va renunţa la mandatul de europarlamentar, informează România Liberă.

Caramitru îndeamnă organizaţiile monarhiste să ceară organizarea unui referendum pe forma de guvernământ (Gândul)
Directorul Teatrului Naţional Bucureşti, actorul Ion Caramitru, a făcut, sâmbătă, un apel la asociaţiile monarhiste din România să insiste în Parlament, unde se va dezbate modificarea Constituţiei, pe organizarea unui referendum pe forma de guvernământ, transmite Gândul.

Victor Chumakov ia în calcul vânzarea "Mechel" Brăila şi Câmpia Turzii (Bursa)
"Invest Nikarom" vrea să repornească uzinele din Târgovişte şi Buzău şi să le reorganizeze pe cele din Brăila şi Câmpia Turzii, scrie Bursa.

Sectorul petrolier, polul investiţiilor din economia românească (Capital)
În timp ce statul a redus la limită fondurile alocate investiţiilor, iar siderurgia vine cu veşti proaste, sectorul de petrol şi gaze din România este un magnet pentru investiţii, iar rezultatele nu întârzie să apară, notează Capital.

Nabucco România va despăgubi 16.000 de proprietari de terenuri (Curierul Naţional)
Ministerul Economiei a elaborat un proiect de lege care conferă companiei Nabucco România dreptul de superficie şi servitute asupra terenurilor pe care va fi construită aceasta, cu condiţia despăgubirii proprietarilor şi titularilor oricăror activităţi de natură comercială, industrială sau agricolă afectaţi de construirea conductei de gaze, transmite Curierul Naţional.

Pricopie: Vrem să implicăm elevii în proiecte care să asigure o mai bună comunicare între instituţii (Gândul)
Elevii şi tinerii vor fi implicaţi în proiecte de tipul celui care s-a desfăşurat la Guvern sâmbătă şi duminică, Hackathon, care să asigure o mai bună comunicare a diferitelor instituţii publice, a declarat ministerul Educaţiei, Remus Pricopie, transmite Gândul.

Război în sănătate. Ministerul vrea monopol pe licitaţii de 7,7 mld. lei (Capital)
Ministerul Sănătăţii încearcă să controleze toţi banii de achiziţii ale spitalelor publice din România, chiar dacă sistemul centralizat şi-a demonstrat deja incapacitatea de a gestiona corect fondurile respective, notează Capital.

Plata datoriilor, grăbită de UE. Sistemul sanitar, cel mai afectat (România Liberă)
Facturile primite de la jumătatea lunii martie a acestui an vor trebui plătite la 60 de zile, în loc de 240-300 de zile, cum sunt plătite acum, potrivit prevederilor directivei plăţilor întârziate a Uniunii Europene, susţine directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, scrie România Liberă.

Timişoara - primul oraş liber de aurolac. 'Aurolacul se vinde pe stradă precum biscuiţii' (Jurnalul Naţional)
De 24 de ani, consumul de aurolac este un fenomen ignorat de către autorităţile de România. În toţi aceşti ani, nici Agenţia Naţională Antidrog şi nici ONG-urile nu au elaborat vreo strategie pentru stoparea cestui fenomen. Profesorul universitar dr. Dan V. Poenaru, prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara a iniţiat luna aceasta primul proiect de interzicere a vânzării aurolacului către persoanele sub 18 ani. Acesta vrea ca Timişoara să devină primul oraş din ţară în care să se aplice acest lucru şi se bucură de susţinerea primarului Timişoarei dar şi a mai multor organizaţii. Mai mult, Dan Poenaru a elaborat şi o iniţiativă legislativă, care aşteaptă sprijinul parlamentarilor, scrie Jurnalul Naţional.

'Cămătarii' şi 'Sportivii' au fost arestaţi. Povestea rivalităţii dintre cele două clanuri interlope (Adevărul)
Liderii celor mai temute clanuri de interlopi din Bucureşti şi Ilfov, 'Cămătarii' şi 'Sportivii', dar şi o parte dintre 'locotenenţii' acestora au ajuns din nou după gratii, transmite Adevărul.

Uniunea Scriitorilor, evacuată din sediul din Bucureşti. Casa Monteoru va fi restituită moştenitorilor (Cronica Română)
Uniunea Scriitorilor din România (USR) trebuie să evacueze în următoarea perioadă sediul din Calea Victoriei-Casa Monteoru, în urma unei decizii a instanţei, a declarat Nicolae Manolescu, preşedintele USR, precizând că nu se mai poate face nimic pentru salvarea sediului instituţiei, informează Cronica Română.

Exclusiv. Timişoara oferă diplomă de excelenţă post-mortem părintelui cafelei Illy şi inventatorul espressorului modern (Adevărul)
Francesco Illy, inventatorul espresorului modern şi fondatorul renumitei companii Illy, care s-a născut la Timişoara, în 1892, va primi Diploma de Excelenţă post-mortem din partea Primăriei Timişoara, transmite Adevărul.

Marşul continuă. România a învins şi Spania în Cupa Europeană a Naţiunilor, scor 25-15 (Gazeta Sporturilor)
'Stejarii' au reuşit a treia victorie consecutivă în Cupa Europeană a Naţiunilor, după ce au învins ieri Spania cu 25-15, relatează Gazeta Sporturilor.

Un os artificial va înlocui defectele provocate de afecţiuni ale dinţilor (Curentul)
Un material nou, inventat de cercetători români, va face mai uşoare şi mai ieftine tratamentele chirurgicale stomatologice. Substanţa, un os artificial, ajută la repararea şi chiar regenerarea osului natural, îndepărtat în urma unei operaţii. Preparatul va putea fi folosit în cabinetele stomatologice, iar preţurile sunt la jumătate faţă de produsele aduse din import, scrie Curentul.
Sursa: Agerpres
Continuare......