[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 25 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate vineri, 25 ianuarie 2013 14:59 0 comentarii


Când se va sparge USL sau despre feudalizarea României (România Liberă)
Ceea ce ţine USL împreună nu sunt nici interesul naţional, nici comandamentele bunei guvernări, nici setea neostoită de putere a liderilor săi şi în niciun caz ameninţarea din partea unei Opoziţii care se luptă încă să cuprindă pe de-a-ntregul semnificaţia alegerilor şi a faptului că nu mai este la putere. Ceea ce ţine USL să nu se destrame sunt interesele personale ale celor compun actuala coaliţie de guvernare, scrie Cristian Câmpeanu în România Liberă.

Antonescu: Dacă va fi posibilă, cuplarea alegerilor se va face indiferent de voinţa lui Băsescu (Curierul Naţional)
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că organizarea simultană a alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare, dacă va fi posibilă, se va face indiferent de voinţa preşedintelui Traian Băsescu, scrie Curierul Naţional.

Băsescu merge în America Latină la 40 de ani după "hermano presidente" Ceauşescu (Gândul)
Preşedintele Traian Băsescu merge şase zile în America de Sud. "Era să-mi termin al doilea mandat şi să nu ajung în America Latină", a tras şeful statului linie înainte de a decola vineri dimineaţă spre Chile, la Summitul statelor UE cu ţările din America de Sud, după care are programată o vizită de două zile în Peru, ca răspuns la o invitaţie din 2006, scrie Gândul.

Traian Băsescu - 7 teme de manipulare servite opiniei publice (Cotidianul)
Conferinţa de presă susţinută de Traian Băsescu la Palatul Cotroceni a avut drept pretext clarificarea discuţiilor purtate anterior cu premierul şi preşedinţii celor două Camere. În ieşirea sa în faţa presei, Traian Băsescu a etalat cel puţin 7 teme prin care a încercat să manipuleze opinia publică, se arată în Cotidianul.

Antonescu face lobby pentru ca Fenechiu să obţină o autostradă (Evenimentul Zilei)
Şeful PNL a anunţat că Victor Ponta l-a desemnat pe ministrul Transporturilor să se ocupe de autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Premierul i-a luat peste picior. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, aşteaptă în continuare să se ocupe de drumurile naţionale, pe care ar trebui să le primească de la Dan Şova, ministru delegat pentru Marile Proiecte de Infrastructură, notează Evenimentul Zilei.

Ce puteri vor avea superbaronii României (Adevărul)
USL vrea împărţirea ţării în opt regiuni de dezvoltare, conduse fiecare de un preşedinte ales pe plan local şi supervizate de un prefect numit de Guvernul de la Bucureşti, susţine Adevărul. Liderii USL încearcă să finalizeze, în acest an, proiectul împărţirii administrative a României în opt regiuni de dezvoltare.

'Impiegatul' Zgonea, înjurat de 'frauduloşi'. Şeful deputaţilor şi-a pus în cap aleşii intraţi în Parlament la redistribuire (Puterea)
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit răspuns din partea parlamentarilor care şi-au câştigat mandatul de pe locul doi sau trei, despre care social-democratul a spus că trebuie să demisioneze, întrucât au intrat fraudulos şi au făcut Parlamentul de ruşine, fără să aibă 50% plus unu din voturi, notează Puterea.

'Adevăratul program de guvernare' uită de creşteri ale PIB de 3-4% şi se întoarce cu picioarele pe pământ
Strategia fiscal-bugetară revizuită 2013-2015 reduce previziunile de creştere economică, înjumătăţeşte prognozele de avans al exporturilor, se bazează pe venituri mai mici şi deficite bugetare mai mari, potrivit Ziarului Financiar. Guvernul îşi temperează estimările de creştere eco­nomică pe termen mediu, anticipând un ritm mediu de avans al PIB-ului de 2,2% până în 2015, faţă de o creştere medie de 3,5% pentru 2013-2015 estimată vara trecută.

Statul român a cheltuit până acum 14 milioane de euro pentru organizarea clasei pregătitoare la şcoală. Victor Ponta o vrea acum la grădiniţă (Gândul)
Statul român a cheltuit până acum 14 milioane de euro pentru organizarea clasei pregătitoare la şcoli. Premierul Victor Ponta insistă acum că ideea nu i se pare bună şi că, în opinia lui, clasa pregătitoare ar trebui să se facă la grădiniţe. Adică alţi bani, altă distracţie, susţine Gândul.

România va deveni magnet pentru rablele Europei (Adevărul)
Ieftinirea înmatriculării de autovehicule vechi şi creşterea substanţială a valorii voucherului pentru programul 'Rabla' le va da apă la moară importatorilor de maşini second-hand, punând în pericol afacerile producătorilor de maşini noi, scrie Adevărul. Principalele schimbări aduse de timbrul de mediu, care va înlocui taxa auto, indică o ieftinire semnificativă la înregistrarea maşinilor vechi şi foarte vechi (non-euro) şi o scumpire uşoară a înmatriculării de maşini noi.

600.000 de agricultori intră în rândul plătitorilor de impozite (România Liberă)
Statul extinde sfera de impozitare a agricultorilor persoane fizice în funcţie de numărul animalelor pe care le cresc şi de suprafaţa de teren deţinută şi folosită pentru culturi, din care obţin venituri, impunând limite mai stricte pentru veniturile neimpozabile, potrivit Codului Fiscal modificat, arată România Liberă. Guvernul a aprobat marţi ordonanţa prin care este modificat Codul Fiscal, actul normativ urmând să intre în vigoare de la 1 feburarie 2013.

'Grija" statului pentru bolnavii incurabili: 94% dintre ei se sting în suferinţă (România Liberă)
Una dintre ramurile medicinei care se dezvoltă cu viteza melcului în România este îngrijirea paliativă. Ţara noastră nu numai că înregistrează cele mai multe cazuri de deces din Uniunea Europeană pentru unele boli cronice, dar îşi lasă şi o bună parte din cetăţeni să moară în suferinţă, afirmă România Liberă.

Consiliera Monei Pivniceru, legături cu Securitatea. Toate drumurile duc la Dan Voiculescu! (Evenimentul Zilei)
Maria Cristina Manda, sfătuitoarea ministrului Justiţiei, a fost, timp de 18 ani, parteneră în cinci firme cu fostul ofiţer de Securitate, Alexandru Silviu Mohora. Acesta supraveghea şi Vitrocim, întreprinderea de comerţ exterior unde a lucrat Dan Voiculescu, susţine Evenimentul Zilei.

Preşedintele Curţii de Apel Cluj instigă la fals alte curţi de apel pentru revocarea Alinei Ghica din CSM? (România Liberă)
Valentin Mitea, preşedintele Curţii de Apel Cluj, instanţă care a declanşat revocarea Alinei Ghica din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a transmis un mail altor 15 curţi de apel, din care se poate interpreta că le sugera cum şi în ce documente să pună motivele revocării care lipsesc din dispozitivele hotărarilor, scrie România Liberă. O hotărare a unei instanţe din care lipsesc motivele pedepsirii ( în aces caz a revocării) atrage nulitatea acesteia.

Garda Financiară italiană caută în România averea mafiei siciliene. DIICOT, chemată la Glina (Jurnalul Naţional)
Postul de televiziune Euronews a prezentat recent un reportaj privind afacerea cu groapa de gunoi de la Glina, în care se invocă spălarea de bani în conexiune cu mafia italiană. Conform anchetatorilor italieni, muntele de deşeuri de la Glina ar ascunde averea lui Don Vito Ciancimino, fostul primar mafiot din Palermo, decedat în urmă cu 10 ani, scrie Jurnalul Naţional.

Umoristul Dan Mihăescu a murit (Adevărul)
Mihai Bendeac a anunţat pe contul său de Facebook că umoristul Dan Mihăescu a decedat, fără a oferi însă mai multe amănunte, scrie Adevărul. 'Am să anunţ exact aşa cum m-a rugat', a scris Mihai Bendeac pe reţeaua de socializare, împlinind dorinţa artistului care a dorit ca anunţul morţii sale să fie publicat sub forma unor versuri: 'Umoristul Mihăescu a decis să decedeze/Lung prilej de bârfe şi de ipoteze'.

Un poliţist de la Rutieră şi-a oprit şeful în trafic. A fost trimis la psiholog! (Evenimentul Zilei)
În urmă cu mai bine de un an, Evenimentul Zilei prezenta cazul dramatic al unui agent de la Poliţia Rutieră Cluj care l-a oprit în trafic pe adjunctul inspectorului şef al IPJ Cluj, comisarul şef Cristian Pintea, care nu acordase prioritate unui pieton ce traversa regulamentar pe zebră. Acum, agentul Sergiu Todea se luptă în justiţie să anuleze sancţiunile disciplinare despre care spune că i se trag de la oprirea comisarului şef Pintea.
Sursa: Agerpres
Continuare......

Revista Presei 24 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate joi, 24 ianuarie 2013 11:17 0 comentarii


Scurtare de cap reciprocă (Gândul)
Nicio tragedie dacă preşedintelui Traian Băsescu i s-ar scurta, cu cinci luni, mandatul, prin desfăşurare simultană, în luna iunie, a alegerilor prezidenţiale şi europarlamentare. Chiar domnia sa s-a declarat gata, anul trecut, să plece din funcţie mai devreme cu doi ani, în schimbul unui parlament unicameral, ieşind, astfel, în întâmpinarea propunerii USL. Dar Uniunea nu l-a luat, atunci, în serios sau nu era dispus să-i accepte condiţia şi, astfel, dl Crin Antonescu a pierdut şansa de a se transforma, din interimar, în preşedinte plin, iar contribuabilii - pe aceea de a întreţine mai puţin aleşi, scrie Rodica Ciobanu în Gândul.

Traian Băsescu: "Sunt dispus să îmi depun mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari" (Jurnalul Naţional)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat în această seară că nu agrează micşorarea mandatului său cu câteva luni, soluţia propusă de USL, dar ar fi dispus să îşi depună mandatul "şi mânie" dacă ar demisiona şi cei 588 de parlamentari, urmând apoi ca alegerile parlamentare să coincidă cu cele prezidenţiale, informează Jurnalul Naţional.

Băsescu demisionează doar odată cu cei 588 de parlamentari (Evenimentul Zilei)
Şeful statului este de acord să-şi scurteze mandatul dacă şi USL intră în anticipate. Miercuri di mi neaţă, prima mutare a aparţinut USL, care a lăsat să se scurgă către presă, pe surse, informaţia că Ponta şi Antonescu i-au propus lui Băsescu să accepte organizarea alegerilor prezidenţiale concomitent cu cele pentru Parlamentul European, afirmă Evenimentul Zilei.

Băsescu îi linişteşte pe cei "îngrijoraţi": Nu-şi scurtează mandatul (Cotidianul)
Traian Băsescu a ieşit la rampă miercuri seară ca să ne explice el cât de "preocupat" este de raportul MCV şi, pe cale de consecinţă, de aderarea României la spaţiul Schengen, asta după ce aderarea a fost ratată de nenumărate ori în mandatul lui, notează Cotidianul. Băsescu pune condiţii în bătaie de joc ca să-şi scurteze mandatul: demisia parlamentului odată cu demisia lui.

Băsescu rămâne: niciunul dintre cele trei scenarii pentru scurtarea mandatului preşedintelui nu se poate realiza (Gândul)
Pusă pe masa preşedintelui Traian Băsescu la întâlnirea neoficială de luni seara de către lideriii USL, devansarea datei alegerilor prezidenţiale din noiembrie în mai-iunie 2014 stă exclusiv în mâna actualei majorităţi parlamentare. Concretizarea acestei mutări depinde numai de înţelegerile din interiorul USL, şeful statului neavând, cu o majoritate parlamentară de aproape 70%, decât varianta de a juca în public cu demisia pe masă condiţionând-o de renunţarea la mandat a tuturor celor 588 de parlamentari, scenariu complet nerealist, notează Gândul.

Ar fi posibilă devansarea alegerii preşedintelui? (România Liberă)
Opoziţia, societatea civilă şi specialiştii în drept sunt sceptici în legătură cu posibilitatea mutării alegerilor prezidenţiale în mai 2014, susţine România Liberă. Preşedintele Fundaţiei Pro West, Emil Aluaş, crede că astfel s-ar bulversa electoratul.

Taxa auto va avea efecte adverse (Curierul Naţional)
Guvernul a definitivat forma noii taxe auto, aplicată sub forma timbrului de mediu, cu o formulă de calcul diferită, care totuşi naşte o serie de controverse şi ridică mai multe semne de întrebare. Noua metodă de calcul conduce la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3. În acelaşi timp, va determina o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro, mergându-se pe ideea că aceste maşini au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic, scrie Curierul Naţional.

Cum va arăta instituţia-mamut de control fiscal dorită de Chiţoiu? (România Liberă)
Structurile de control operativ în domeniul evaziunii vor fi aduse sub o singură umbrelă, anunţă ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Concomitent, spune el, vor fi aduse modificări legislaţiei societăţilor comerciale sau celei a insolvenţei, ce sunt folosite din plin, în prezent, de către unele firme pentru a scăpa de datorii la bugetul de stat sau la partenerii de afaceri, scrie România Liberă.

Energia verde fierbe. Investiţii de 3 mld. euro aşteaptă cu sufletul la gură verdictul în 'dosarul subvenţiilor' (Ziarul Financiar)
Reducerea probabilă a schemelor de finanţare pentru energia produsă de eoliene şi de solare i-a pus pe jar pe investitori şi pe avocaţi. Investitorii în energia verde, domeniu care a înregistrat un adevărat boom în ultimii trei ani atrăgând investiţii de peste 3 mld. euro, fierb în contextul în care bursa zvonurilor privind modificarea schemei de sprijin pentru acest sector creşte de la o zi la alta, se arată în Ziarul Financiar.

Popii lui Daniel îşi elimină concurenţa de pe piaţa cimitirelor (Curentul)
Viaţa este cu adevărat nepreţuită. Însă doar cei care au avut un deces în familie au ocazie să afle, prin propria lor experienţă nemijlocită, că nici moartea nu este mai ieftină. De fapt, la noi, moartea a fost şi a rămas o veritabilă 'fabrică de bani', o afacere deosebit de profitabilă, care funcţionează non-stop. Iar 'ultimul venit' în acest domeniu, este biserica însăşi care, prin reprezentanţii de vârf ai ierarhiei ecleziastice au declanşat un război înverşunat împotriva cimitirelor private, afirmă Curentul.

Ce ne separă de Ziua Unirii. Rivalităţile României Mari: 'mitici', 'sârme' şi 'prăzari' (Adevărul)
În urmă cu 154 de ani, la 24 ianuarie 1859, Moldova se unea cu Ţara Românească, Transilvania alăturându-se şase decenii mai târziu. După atâta amar de vreme, între cele trei provincii istorice încă mai există rivalităţi, alimentate de bancuri şi prejudecăţi, relatează Adevărul. Toată lumea ştie că bucureştenii sunt 'mitici', veşnic grăbiţi şi slabi de nervi, dar mai ales şmecheri şi înfumuraţi. Că moldovenii sunt doar nişte 'sârme' (o să explicăm mai târziu) leneşe, beţive şi sărace, puse pe căpătuială. Că oltenii sunt 'prăzari' descurcăreţi, dar mai degrabă ‘oţi. Şi că ardelenii dau pe-afară de mândri ce sunt că-s ardeleni, doar că-s prea lenţi ca să-şi dea seama la timp că exagerează.

Alianţa penalilor din Parlament (Evenimentul Zilei)
Bătălia pentru preluarea controlului asupra Justiţiei continuă. Ieri, alegerile din cadrul CSM au fost blocate. În plus, culisele discuţiilor privind modificarea statutului parlamentarilor arată că aceştia au purtat până în ultimul moment o bătălie pentru a avea o superimunitate, care să-i ţină departe de curiozitatea legii, scrie Evenimentul Zilei.

Popescu, no! Romania, out! "Naşu'" anunţă că Popescu a renunţat la Comisia de Disciplină UEFA. În fapt, România ar fi pierdut funcţia! (Gazeta Sporturilor)
Autosuspendarea "Baciului" ar acoperi efectul real al condamnării lui în Dosarul Transferurilor: UEFA l-a declarat indezirabil şi l-a înştiinţat din noiembrie pe Mircea Sandu că am pierdut acest post!, anunţă Gazeta Sporturilor.

OTV. Cei 11 ani care au murdărit România (Adevărul)
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să retragă licenţa postului de televiziune OTV, din cauza amenzilor primite în ultimii patru ani şi neachitate. Vorbim despre o decizie care ar putea însemna finalul celei mai controversate televiziuni care a existat vreodată în România, învinovăţită de mulţi pentru tabloidizarea televiziunilor autohtone şi chiar pentru degradarea societăţii, scrie Adevărul.
Sursa: Agerpres
Continuare......

Revista Presei 23 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate miercuri, 23 ianuarie 2013 10:54 0 comentarii


Imposibila dezvoltare prin fiscalitate (Jurnalul Naţional)
Oficiali guvernamentali şi ai băncii centrale, lideri politici, bancheri, analişti se strofoacă să găsească acul în carul cu fân: acea cheie magică din zona fiscalităţii cu care să se deschidă uşa creşterii economice şi, mai departe, chiar cea a dezvoltării, scrie Ilie Şerbănescu în Jurnalul Naţional. Există adânc înrădăcinată credinţa că o impozitare rezonabilă şi adecvat distribuită pe orizontală şi verticală printre companii şi individuali este capabilă să deschidă această uşă, deocamdată închisă. În situaţia concretă a României nu poate fi împărtăşită această credinţă!

Noul statut al parlamentarilor a fost adoptat. 'O cosmeticiană babană a încercat o înfrumuseţare, dar a ieşit o spoială' (Gândul)
Plenul Parlamentului a adoptat modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor cu 309 voturi pentru, 56 voturi împotrivă şi două abţineri. Dacă din textul final au dispărut formulările 'flagrante' referitoare la superimunitate, au rămas în schimb cele privind cele care permit aleşilor incompatibili să îşi păstreze mandatul dacă există o decizie ANI în ceea ce-i priveşte, informează Gândul.

Finalizarea aderării la spaţiul Schengen, o prioritate pentru România (Cotidianul)
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, că finalizarea aderării la spaţiul Schengen, prin adoptarea Deciziei de eliminare a controalelor la frontierele interne cu ocazia Consiliului JAI din 7 martie, reprezintă o prioritate a ţării noastre, potrivit reprezentanţilor MAI, preluaţi de Cotidianul.

PNL a pierdut războiul cu ANI. Ce obţin şi la ce renunţă parlamentarii prin noul Statut (România Liberă)
Parlamentul a adoptat ieri modificările aduse Legii 96/2006 privind statutul aleşilor cu 309 voturi 'pentru", 56 'împotrivă" şi două abţineri. Deşi forma finală a articolelor care privesc incompatibilitatea conţine formulări mai puţin explicite decât propunerea iniţială, tentativele reprezentanţilor PNL de a reduce rolul Agenţiei Naţionale de Integritate şi de a tergiversa procedurile au eşuat, susţine România Liberă.

Elena Udrea, anunţ-şoc. Ce crede fostul ministru că ar trebui să facă Traian Băsescu (Jurnalul Naţional)
Elena Udrea a declarat, într-o intervenţie la România TV, că mai mulţi pedelişti sunt de părere că preşedintele Traian Băsescu ar putea fi soluţia cea mai bună pentru redresarea PDL, în sensul revenirii în funcţia de preşedinte al partidului, anunţă Jurnalul Naţional.

Marele târg Şova- Fenechiu: reclasificarea drumurilor (Evenimentul Zilei)
Multe drumuri vor fi reîncadrate la un rang superior, pentru ca ministrul liberal al Transporturilor să nu rămână cu bani mai puţini, după ce a pierdut Autostrăzile în favoarea ministrului Proiectelor de Infrastructură, susţine Evenimentul Zilei. Pentru că Dan Şova (PSD), ministrul Proiectelor de Infrastructură de Interes naţional, i-a luat din 'parohie' autostrăzile, Relu Fenechiu (PNL), ministrul Transporturilor, a pierdut resurse financiare importante.

Guvernul taxează giganţii din economie. Va plăti populaţia? (România Liberă)
Pentru a nu afecta negocierile cu FMI, Guvernul vrea să compenseze cheltuielile suplimentare generate de majorarea salariului minim şi a punctului de pensie cu veniturile rezultate din taxarea suplimentară a sectorului energetic şi modificarea Codului Fiscal. În energie, se doreşte obţinerea de fonduri suplimentare înainte de creşterea redevenţelor, 'filtrarea' câştigurilor producătorilor după liberalizarea preţurilor la gaze, mulgerea companiilor profitabile implicate în transport şi distribuţie. În agricultură, veniturile din creşterea animalelor, silvicultură şi piscicultură devin impozabile, în schimb scade impozitul pe teren. Similar, vom avea o majorare a accizelor la bere iar cea de la ţigări se aplică mai devreme, din 1 aprilie, informează România Liberă.

Firmele din energie, agricultorii şi microîntreprinderile susţin majorările de salarii de la stat (Ziarul Financiar)
Guvernul şi-a propus să obţină trei miliarde de lei de la sectorul privat în acest an, în urma aplicării unor măsuri fiscale noi, pentru a putea să majoreze salariile bugetarilor şi pensiile, scrie Ziarul Financiar. Pachetul de măsuri fiscale propus de Ministerul Finanţelor, care include măsuri precum extinderea impozitării în agricultură, introducerea unor noi taxe pentru companii sau majorarea salariului minim, a fost aprobat ieri de Executiv.

Guvernul a dezlănţuit apocalipsa birurilor (Evenimentul Zilei)
De la 1 februarie, de când vor fi aplicate unele din modificările gândite de Guvern pentru Codul Fiscal vom plăti mai mult 'luxul' de a lucra pământul sau pe cel de a deţine o microfirmă. De asemenea, în curând cresc şi accizele la bere şi tutun. Mai mult, se vor institui taxe suplimentare pentru companiile din domeniul utilităţilor, care vor conduce la noi creşteri de preţuri pe acest segment. Sunt majorări care anulează practic creşterile de salarii şi de pensii promise de Guvern, arată Evenimentul Zilei.

Managerii privaţi nu vor putea salva companiile de stat (Puterea)
Managementul privat are şanse foarte mici să ducă la redresarea companiilor de stat, a arătat Dan Orenstein, preşedintele grupului Orenstein Ostro and Associates. Acesta a prezentat în cadrul unei întâlniri cu presa un nou produs de consultanţă al grupului său, destinat companiilor aflate în dificultate, produs care ar putea fi aplicat şi în cadrul companiilor de stat cu probleme, dacă nu ar exista considerentele de natură politică, scrie Puterea.

Ne ajung anul acesta banii pentru medicamente? (Curierul Naţional)
Bugetul alocat pentru produse farmaceutice este de 8,2 mld. lei, mai mare cu 73% decât cel din 2012 când s-au alocat 5,6 mld. lei. Ar fi fost totuşi nevoie de 10 mld. lei, tinând cont de faptul că anul trecut consumul a fost de 7 mld. lei şi că trebuie să se plătească datorii de 3,5 mld. lei. Totuşi, introducerea reţetei electronice ar trebui să stopeze fraudele din sistem, estimate la jumătate de miliard, scrie Curierul Naţional.

Prima înfrângere grea pentru gruparea Pivniceru (România Liberă)
Selecţia procurorului general şi a procurorului-şef al DNA va fi reluată de la zero. Anunţul premierului Victor Ponta vine la nici o săptămână de la refuzul Preşedinţiei de a gira propunerile avansate de ministrul Justiţiei şi la câteva zile de la vizita tensionată a Monei Pivniceru la Bruxelles, scrie România Liberă.

Se împlineşte un deceniu de cînd Becali a devenit patronul celui mai titrat club din România: "Steaua m-a făcut ce sînt azi!" (Gazeta Sporturilor)
Steaua a luat două titluri de campioană în zece ani în care l-a avut pe Becali patron. Azi se face fix un deceniu de cînd Gigi a preluat oficial clubul din Ghencea, după o perioadă scurtă în care fusese numai sponsor al roş-albaştrilor. Echipa a mers în grupele Champions League şi a jucat o semifinală în Europa League, notează Gazeta Sporturilor.

OTV a rămas fără licenţă. Femeia care l-a trimis la culcare pe domnu' Dan (Adevărul)
Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa postului de televiziune OTV la iniţiativa Laurei Georgescu, proaspăt numită în fruntea CNA. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a ridicat, marţi, licenţa de emisie pentru postul de televiziune OTV, patronat de Dan Diaconescu. Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, noul preşedinte al CNA, propunere aprobată cu unanimitate de voturi, relatează Adevărul.

Cât totalizează cele 52 de amenzi dictate în patru ani de CNA şi neplătite de OTV (Jurnalul Naţional)
OTV a primit amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă, postul TV nefăcând dovada achitării lor, fapt pentru care i-a fost retrasă licenţa, scrie Jurnalul Naţional.
Sursa: Agerpres
Continuare......

Revista Presei 22 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate marți, 22 ianuarie 2013 10:53 0 comentarii


Masacrul din deşert şi MAE de la Bucureşti (Adevărul)
În relaţia cu românii din afara ţării, am rămas la mentalitatea că o sarma de Ziua Naţională şi o reuniune cu reprezentanţii diasporei rezolvă problema, notează Ion M. Ioniţă în Adevărul. De câţiva ani, mai ales de după intrarea României în Uniunea Europeană, Ministerul Afacerilor Externe evoluează într-o realitate cu care nicio autoritate românească nu s-a mai confruntat vreodată. În istorie, românii nu s-au manifestat ca un popor care să genereze o emigraţie masivă. În perioade dificile, germanii, polonezii, irlandezii sau italienii s-au îmbarcat pe vapoare şi au plecat să-şi caute un trai mai bun, constituind comunităţi importante în Statele Unite şi nu numai.

Parlamentarii securizează mandatele deputaţilor şi senatorilor incompatibili (Gândul)
O nouă modificare propusă la statutul senatorilor şi deputaţilor vine să-i pună la adăpost parlamentarii declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate(ANI). Potrivit unei modificări la legea statutului parlamentarilor, aleşii ar putea rămâne cu mandatul chiar dacă sunt declaraţi incompatibili de ANI, informează Gândul.

Ponta îi pune la punct pe miniştrii liberali (Evenimentul Zilei)
Nemulţumitului i se ia darul. Acesta este mesajul pe care Victor Ponta a vrut să îl transmită liberalilor, după ce aceştia s-au plâns că au atribuţii limitate în Guvern, scrie Evenimentul Zilei. Miniştrii liberalii care s-au plâns de atribuţiile insuficiente pe care le au în Guvernul Ponta au primit ieri un avertisment dur de la premier. Acesta le-a transmis că poate face imediat propuneri de înlocuire a lor cu altcineva.

Victor Ponta: 'Voi lăsa în planul doi conflictul cu preşedintele Traian Băsescu' (Adevărul)
Premierul Victor Ponta, invitat luni seară la emisiunea 'Sinteza Zilei' de la Antena 3, a vorbit despre noul buget al ţării pe perioada 2012-2016 şi a explicat de ce unele structuri vor primi mai mulţi bani de la stat, scrie Adevărul.

Ce vrea să obţină USL prin revizuirea Constituţiei (România Liberă)
Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat ieri că până la 1 februarie vor fi constituite comisia pentru revizuirea Constituţiei, precum şi comisia pentru modificarea Legii electorale. Se intră astfel în linie dreaptă pentru schimbarea Legii fundamentale, care, potrivit calendarului anunţat de liderii USL, ar trebui să se încheie în luna iulie prin adoptarea noii Constituţii, scrie România Liberă.

Câţi bani ar urma să primească instituţiile publice în 2013 (Cotidianul)
Ministerul Finanţelor a publicat pe site proiectul Legii bugetului de stat pe 2013. Veniturile luate în calcul sunt de 98,18 miliarde de lei, iar cheltuielile în sumă de 116,35 miliarde de lei, cu un deficit de 18,17 miliarde lei, anunţă Cotidianul. Rămâne de văzut însă ce va decide Parlamentul în privinţa tuturor acestor sume. Dacă la va vota aşa cum sunt sau va mai schimba ceva.

Răzbunarea lui Băsescu împotriva poliţiştilor care i-au cerut demisia, are efecte şi după 28 de luni (Jurnalul Naţional)
După 28 de luni de la celebrul protest al poliţiştilor care au scandat la Cotroceni 'ieşi afară, javră ordinară!', represiunea împotriva participanţilor la miting şi a organizatorilor are încă urmări. Liderii sindicatelor poliţiştilor au fost târâţi prin instanţe pentru a-şi plăti amenzile de sute de milioane de lei, susţine Jurnalul Naţional.

FMI temperează optimismul guvernului Ponta. Bugetul, construit pe o creştere de doar 1,6% (Ziarul Financiar)
Entuziasmul autorităţilor române privind creşterea economică din acest an s-a mai temperat în urma discuţiilor cu experţii de la FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Creşterea economică pe care este construit bugetul pentru 2013 a fost revizuită în scădere de Guvern, în mai puţin de două săptămâni, de la 1,8% la 1,6%, susţine Ziarul Financiar.

Ce va face leul în 2013. Estimările specialiştilor (Curierul Naţional)
Un poll realizat de Curierul Naţional între experţi financiari a indicat un curs de schimb pentru finalul acestui an la valori cuprinse între nivelurile de 4,30 şi 5 lei pentru un euro. Jumătate dintre respondenţi mizează pe deprecierea monedei naţionale, iar ceilalţi anticipează o menţinere a leului între nivelurile în care s-a tranzacţionat în a doua parte a anului trecut.

Jonglerii de zeci de milioane de euro cu dosarele expropriaţilor (România Liberă)
Aproape toate despăgubirile de valori mari, de milioane sau zeci de milioane de euro, din ultimii doi ani nu au fost acordate foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, ci unor persoane care au cumpărat drepturile litigioase. Acuzele aparţin şefului Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu (foto), instituţie delegată de stat pentru despăgubirea persoanelor cu averi confiscate în perioada comunistă, notează România Liberă.

Destrăbălare incredibilă pe banii noştri la Romgaz (Evenimentul Zilei)
Directorul general de la Romgaz, Corin Cindrea, primeşte lunar în cont aproape 20.000 de lei, iar naşul său de cununie - Avram Pantelimon, directorul sucursalei Romgaz din Târgu Mureş - ia 14.700 de lei lună de lună, anunţă Evenimentul Zilei.

Fosta Securitate a acaparat piaţa medicamentelor (Evenimentul Zilei)
Dezvăluiri despre relaţia importator-distribuitor- Ministerul Sănătăţii, dar şi despre devalizarea sistemului de sănătate de către oamenii politici din fruntea ministerului şi CNAS-ului, notează Evenimentul Zilei.

Povestea fără sfârşit a cardului de sănătate "obligatoriu". Motivele pentru care medicii nu vor să îl distribuie (Gândul)
Distribuirea cardurilor de sănătate a fost amânată pentru al şaselea an consecutiv. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţa la sfârşitul anului trecut că începând cu data de 1 ianuarie 2013 românii vor intra în posesia cadurilor de sănătate. Deşi a trecut jumătate din prima lună a acestui an, niciun român nu a intrat în posesia vreunui card de sănătate. Motivul? Medicii de familie, responsabili cu distribuirea acestor carduri, după cum a anunţat CNAS-ul, refuză să le înmâneze românilor aceste acte pe motiv că se comite o ilegalitate, anunţă Gândul.

Dan Voiculescu a fugit de dracu' şi a dat de Completul 4. Cum poate el să-şi amâne procesul până se prescriu faptele (Adevărul)
După ce a evitat cât a putut Curtea Supremă de Justiţie, Dan Voiculescu a nimerit cel mai dur complet al aceleiaşi instanţe: Completul 4. Lista celor condamnaţi de acest complet conţine nume de parlamentari şi de miniştri, scrie Adevărul. Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care este judecat pentru fapte de corupţie, îl pune în situaţia de a nu fi prea fericit cu noul mandat în Parlament.

Reformiştii din CSM, pe punctul de a fi revocaţi (România Liberă)
Judecătorii de la nouă curţi de apel au votat în favoarea revocării din Consiliul Superior al Magistraturii a judecătoarei Alina Ghica (foto), fostul preşedinte al Consiliului. Magistraţii au votat în cadrul unor adunări generale ale instanţelor, care au fost organizate de la începutul anului şi până acum. Procedura a fost iniţiată de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, care centralizează toate hotărârile curţilor de apel din România. Surse judiciare spun că, de fapt, au votat în favoarea revocării judecătoarei Alin Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii mai mult de nouă instanţe, din totalul celor 16 curţi de apel din România (inclusiv Curtea Militară de Apel), informează România Liberă.

Au crescut împreună - Iulian Pîtea şi trambulinele de la Rîşnov, două proiecte demarate în acelaşi timp (Gazeta Sporturilor)
Cîştigătorul Cupei FIS de iarnă de la Rîşnov a început să practice săriturile cu schiurile în 2008, an în care au fost făcute şi primele săpături pentru construcţia platformelor de pe Valea Cărbunării. Iulian Pîtea a ajuns ieri la Liberec pentru a participa la Campionatul Mondial de combinată nordică. Puştiul de doar 15 ani a plecat fericit în Cehia. Cu o zi în urmă a devenit primul român care a cîştigat un concurs internaţional de sărituri cu schiurile rezervat seniorilor, scrie Gazeta Sporturilor.

Vaslui poate realiza transferul iernii în Liga I! O echipă din Bundesliga îl vrea pe jucătorul cu cea mai rapidă creştere din România (Pro Sport)
FC Vaslui poate face o afacere profitabilă în această iarnă. O echipă din Bundesliga este interesată de serviciile unuia dintre cei mai promiţători tineri din campionatul nostru, anunţă Pro Sport.
Sursa: Agerpres
Continuare......