[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 25 ianuarie 2011

Posted by PressUpdate marți, 25 ianuarie 2011 09:12

Sumar

POLITIC - Cor de huiduieli de Ziua Unirii

La Iaşi, şeful statului a fost contestat de mii de oameni. 'Şi la Iaşi, şi la Focşani ştiam ce o să se întâmple', a spus el. Măsurile sporite de securitate luate încă înainte de începerea manifes¬tărilor prilejuite de sărbătorirea micii Uniri la Iaşi au arătat că Preşedinţia, ca şi autorităţile locale, de altfel, s-au aşteptat ieri la proteste. Însă aşteptările lor au depăşit orice închipuire. De cum Traian Băsescu a coborât din maşină în Piaţa Unirii, corul protestatarilor nu a încetat decât vag. Şi reprezentanţii opo¬ziţiei au fost surprinşi de amploarea huiduielilor, scrie Jurnalul Naţional.
Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit de cei prezenţi la ceremoniile prilejuite de Ziua Unirii de la Iaşi, în timp ce primea onorul. Câteva ore mai târziu istoria s-a repetat şi la Focşani, unde şeful statului a participat la ceremoniile organizate de Ziua Unirii. 'Nu vin nici pentru voturi, nici pentru aplauze, nici pentru fluierături, dar trebuie să vă spun că vin în primul rând din respect pentru istorie', li s-a adresat preşedintele participanţilor la manifestările de la Focşani, scrie Evenimentul Zilei.
'Era de aşteptat aşa ceva, iar el trebuia să fie conştient că va fi primit astfel. Ceea ce este surprizător este că manifestă în ultimul timp o imprudenţă care pe mine mă uimeşte, adică îşi asumă întreaga răspundere pentru măsurile nepopulare şi, implicit, şi riscurile care decurg de aici, mai ales că era şi în contextul deciziilor asupra personalului militar. Aşadar, nu cred că e o surpriză cum a fost primit la Iaşi şi el trebuia să se aştepte la aşa ceva', a declarat fostul preşedinte Ion Iliescu pentru Gândul.
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu ironizează canalele de ştiri care au transmis, luni, ceremoniile de la Iaşi şi Focşani la care preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit.
Şeful Consiliului Judeţean Iaşi susţine că liderii PSD şi PNL au adus la Iaşi sute de agitatori care au 'montat' mulţimea împotriva preşedintelui Băsescu. Mii de oameni au scandat 'Hoţii', 'Ruşine' şi l-au numit pe şeful statului 'vânzător de ţară', în timpul discursului susţinut de acesta în Piaţa Unirii, susţine Adevărul.
- Băsescu - huiduit şi fluierat de Ziua Unirii (Jurnalul National)
- Băsescu, huiduit la Iaşi în timpul intonării imnului de Ziua Unirii. Aceeaşi primire şi la Focşani (Evenimentul zilei)
- TRAIAN BĂSESCU, HUIDUIT LA IAŞI ÎN TIMPUL PRIMIRII ONORULUI MILITAR ŞI INTONĂRII IMNULUI. Cum a reacţionat preşedintele. UPDATE: Huiduit şi aplaudat la Focşani (Gandul)
- Lăzăroiu: 'Felicitări, Realitatea şi Antena 3!' Ce spune consilierul prezidenţial despre huiduielile la adresa lui Băsescu (Gandul)
- Opoziţia, acuzată că a adus la Iaşi sute de agitatori anti-Băsescu (Adevarul)
- Ziua HUO. Băsescu a făcut baie de huiduieli la Hora Unirii (Puterea)
- Preşedintele a sărbătorit Unirea ascuns după un gard (Cotidianul)


POLITIC - Noua Alianţă PSD-PNL-PC se naşte în două săptămâni

Liderii Crin Antonescu (PNL) şi Victor Ponta (PSD) au anunţat ieri într-o conferinţă de presă comună desfăşurată la Muzeul Unirii din Iaşi că ambele partide sunt decise să constituie o alianţă. 'Aici, în acest loc special al istoriei, culturii şi spiritualităţii româneşti, în această zi specială din istoria României, spun în numele PNL că suntem decişi să purcedem la un act politic major, la constiturea unei alianţe care să ofere tuturor românilor şansa revenirii la o ţară şi la o societate cu funcţionare normală', a spus Crin Antonescu. Victor Ponta a anunţat că în 5 februarie va fi convocat Consiliul Naţional al PSD, la care va propune formarea unei alianţe cu PNL, a unei platforme politice înregistrate juridic. El a spus că va propune Consiliului Naţional al PSD formarea unei platforme politice înregistrate din punct de vedere juridic, scrie Jurnalul Naţional.
Februarie 5, 2011. Aceasta este data la care Crin Antonescu şi Victor Ponta şi-au propus să semneze 'contractul' PSD-PNL. Cei doi lideri ai opoziţiei şi-au anunţat alianţa, în mod simbolic, ieri, la Iaşi, chiar de Ziua Unirii. Antonescu şi Ponta s-au afişat împreună în premieră, într-o conferinţă de presă comună unde s-au prezentat drept 'alternativa binelui' la 'axa răului Băsescu-PDL', susţine Evenimentul Zilei.
În urmă cu cinci luni, alianţa cu PNL era imposibilă. Victor Ponta explică acum motivul pentru care ea a devenit nu doar posibilă, ci obligatorie. Întrebat când se va parafa noua alianţă, Ponta a răspuns: 'Foarte repede. Dacă se va întâmpla'. Liderul PSD, Victor Ponta, explică, într-un interviu pentru România Liberă, motivele pentru care s-a aruncat în braţele lui Crin Antonescu: Traian Băsescu, furtul de la Legea pensiilor şi recunoaşterea UNPR ca grup parlamentar.
- Noua Alianţă a Opoziţiei, constituită în două săptămâni (Jurnalul National)
- Crin Antonescu şi Victor Ponta au jucat hora unirii opoziţiei (Evenimentul zilei)
- Ponta şi Antonescu au dat mână cu mână, la Iaşi. Ce spune Crin despre 'cedarea' cotei unice (Gandul)
- Victor Ponta: Traian Băsescu. Asta s-a întâmplat (Romania libera)
- Alianţa PSD-ACD anunţată de ziua Micii Uniri. Antonescu şi Ponta vor sorbi Milcovul pe 5 februarie (Puterea)
- Ponta şi Antonescu sunt gata să renunţe la principii de dragul alianţei (Curentul)


POLITIC - Coaliţia de la guvernare încearcă să clarifice situaţia pensiilor militare

Coaliţia de guvernământ a decis luni prelungirea termenului de recalculare a pensiilor până la 31 decembrie, aşa cum ceruse, în mod public, cu o seară înainte, preşedintele Traian Băsescu. 'S-a stabilit prelungirea termenului de recalculare a pensiilor până la 31 decembrie din cauza dificultăţilor de recalculare. Foarte mulţi nu şi-au despus cereri personale, neexistând o bază a reevaluării', a declarat Adriean Videanu, prim-vicepreşedintele PDL, la finalul şedinţei de coaliţie, scrie Gândul.
El a precizat că în ceea ce priveşte procesul de recalculare a pensiilor, în contextul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea acestui proces, 'lucrurile se vor clarifica la nivelul Guvernului' în una-două săptămâni. Premierul Emil Boc nu a dorit să facă declaraţii la sfârşitul şedinţei. Întrebat de presă dacă s-a discutat şi despre pensiile militarilor, premierul a răspuns, sec: 'Da, s-a discutat'.
- Cum se va face recalcularea pensiilor. Scade sau nu bugetul de 1,2 mld euro (Gandul)



Continua

EDITORIAL Băsescu, Crin, Ponta şi imnul pinguinilor

POLITIC Cor de huiduieli de Ziua Unirii

Noua Alianţă PSD-PNL-PC se naşte în două săptămâni

Coaliţia de la guvernare încearcă să clarifice situaţia pensiilor militare

ECONOMIC Un deputat 'căpuşă' la SIF Muntenia

FMI face instrucţie cu companiile de stat

Salarii frumoase de la 'capitalişti'

'Băieţi deştepţi' şi în Parlament: afaceri perfecte cu statul

Topul celor mai bogaţi oameni din lume

Se ieftineşte benzina. Cu 4 bani!

Care Bune Practici?

SOCIAL Români care au învins sistemul - 'nebuna cu triplete'

Disponibilizări la Interne, pe criteriul experienţei

Medicii de familie fac bani cu pacienţi fictivi

Românii se umflă cu pâine

Două milioane de persoane peste 45 de ani nu lucrează

JUSTIŢIE Pensionarii militari iau cu asalt Tribunalul

Un sponsor al PSD făcea contrabandă cu ţigări

Urmează cea mai spectaculoasă operaţiune anticorupţie din ultimii 20 de ani

SPORT Zicu este în doliu. I-a murit mama!

D'ale lui Borcea

Echipele româneşti s-au mutat în Antalya

INTERNAŢIONAL AGERPRES Rusia: 35 de persoane au murit, iar peste 120 au fost rănite în atentatul de la Moscova

Austria: şeful de stat major demis de ministrul apărării

Românii din Italia se apropie de un milion în statisticile oficiale

Şomajul încă la un nivel record în 2010, slabă ameliorare pentru 2011,

Ipostazele lui Gorbaciov, într-o expoziţie la Moscova

Peru recunoaşte Palestina drept stat 'liber şi suveran'

EVENIMENT 'Da lovitura şi fugi,' ca la Ploieşti

Moscova sub teroare - atentat pe aeroport

Cheia succesului - experienţa suplineşte diploma


-- in detaliu --

EDITORIAL - Băsescu, Crin, Ponta şi imnul pinguinilor sus


Să huiduim până trece. Să huiduim până trece pensia scazută, salariul tăiat, să huiduim până trec ratele neplătite. Să huiduim. E cel mai la îndemână răspuns dat promisiunilor. Promisiunilor făcute până trece. Până trece criza, până trece incompetenţa.
Românul huiduie, politicianul promite. E o horă naţională în care imnul e un cântec golit de sens, redus la un dans al pinguinului jucat la revelioanele nemulţumirilor, scrie Claudiu Pândaru în Gândul.
De alftel, pentru mulţi români, imnul nu a fost niciodată altceva decât o mică încâlzire pentru fasolea şi cârnaţii aruncaţi electoral de orice ales cu foame de voturi.
Suntem născuţi să aşteptăm. Să aşteptăm ca un salvator al ţării să împartă, să aibă grijă de noi, de ai noştri, de ai lor. Nu ne săturăm niciodată să aşteptăm. Şi când salvatorul nu mai corespunde aşteptărilor, întotdeauna un alt salvator ne va promite îndeplinirea lor.
Două imagini rămân de la Ziua Unirii: Băsescu huiduit, Crin şi Ponta alunecând în direcţii diferite prin mulţimea de zâmbete.
- Băsescu, Crin, Ponta şi imnul pinguinilor (Gandul)


POLITIC - Cor de huiduieli de Ziua Unirii sus


La Iaşi, şeful statului a fost contestat de mii de oameni. 'Şi la Iaşi, şi la Focşani ştiam ce o să se întâmple', a spus el. Măsurile sporite de securitate luate încă înainte de începerea manifes¬tărilor prilejuite de sărbătorirea micii Uniri la Iaşi au arătat că Preşedinţia, ca şi autorităţile locale, de altfel, s-au aşteptat ieri la proteste. Însă aşteptările lor au depăşit orice închipuire. De cum Traian Băsescu a coborât din maşină în Piaţa Unirii, corul protestatarilor nu a încetat decât vag. Şi reprezentanţii opo¬ziţiei au fost surprinşi de amploarea huiduielilor, scrie Jurnalul Naţional.
Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit de cei prezenţi la ceremoniile prilejuite de Ziua Unirii de la Iaşi, în timp ce primea onorul. Câteva ore mai târziu istoria s-a repetat şi la Focşani, unde şeful statului a participat la ceremoniile organizate de Ziua Unirii. 'Nu vin nici pentru voturi, nici pentru aplauze, nici pentru fluierături, dar trebuie să vă spun că vin în primul rând din respect pentru istorie', li s-a adresat preşedintele participanţilor la manifestările de la Focşani, scrie Evenimentul Zilei.
'Era de aşteptat aşa ceva, iar el trebuia să fie conştient că va fi primit astfel. Ceea ce este surprizător este că manifestă în ultimul timp o imprudenţă care pe mine mă uimeşte, adică îşi asumă întreaga răspundere pentru măsurile nepopulare şi, implicit, şi riscurile care decurg de aici, mai ales că era şi în contextul deciziilor asupra personalului militar. Aşadar, nu cred că e o surpriză cum a fost primit la Iaşi şi el trebuia să se aştepte la aşa ceva', a declarat fostul preşedinte Ion Iliescu pentru Gândul.
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu ironizează canalele de ştiri care au transmis, luni, ceremoniile de la Iaşi şi Focşani la care preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit.
Şeful Consiliului Judeţean Iaşi susţine că liderii PSD şi PNL au adus la Iaşi sute de agitatori care au 'montat' mulţimea împotriva preşedintelui Băsescu. Mii de oameni au scandat 'Hoţii', 'Ruşine' şi l-au numit pe şeful statului 'vânzător de ţară', în timpul discursului susţinut de acesta în Piaţa Unirii, susţine Adevărul.
- Băsescu - huiduit şi fluierat de Ziua Unirii (Jurnalul National)
- Băsescu, huiduit la Iaşi în timpul intonării imnului de Ziua Unirii. Aceeaşi primire şi la Focşani (Evenimentul zilei)
- TRAIAN BĂSESCU, HUIDUIT LA IAŞI ÎN TIMPUL PRIMIRII ONORULUI MILITAR ŞI INTONĂRII IMNULUI. Cum a reacţionat preşedintele. UPDATE: Huiduit şi aplaudat la Focşani (Gandul)
- Lăzăroiu: 'Felicitări, Realitatea şi Antena 3!' Ce spune consilierul prezidenţial despre huiduielile la adresa lui Băsescu (Gandul)
- Opoziţia, acuzată că a adus la Iaşi sute de agitatori anti-Băsescu (Adevarul)
- Ziua HUO. Băsescu a făcut baie de huiduieli la Hora Unirii (Puterea)
- Preşedintele a sărbătorit Unirea ascuns după un gard (Cotidianul)


POLITIC - Noua Alianţă PSD-PNL-PC se naşte în două săptămâni sus


Liderii Crin Antonescu (PNL) şi Victor Ponta (PSD) au anunţat ieri într-o conferinţă de presă comună desfăşurată la Muzeul Unirii din Iaşi că ambele partide sunt decise să constituie o alianţă. 'Aici, în acest loc special al istoriei, culturii şi spiritualităţii româneşti, în această zi specială din istoria României, spun în numele PNL că suntem decişi să purcedem la un act politic major, la constiturea unei alianţe care să ofere tuturor românilor şansa revenirii la o ţară şi la o societate cu funcţionare normală', a spus Crin Antonescu. Victor Ponta a anunţat că în 5 februarie va fi convocat Consiliul Naţional al PSD, la care va propune formarea unei alianţe cu PNL, a unei platforme politice înregistrate juridic. El a spus că va propune Consiliului Naţional al PSD formarea unei platforme politice înregistrate din punct de vedere juridic, scrie Jurnalul Naţional.
Februarie 5, 2011. Aceasta este data la care Crin Antonescu şi Victor Ponta şi-au propus să semneze 'contractul' PSD-PNL. Cei doi lideri ai opoziţiei şi-au anunţat alianţa, în mod simbolic, ieri, la Iaşi, chiar de Ziua Unirii. Antonescu şi Ponta s-au afişat împreună în premieră, într-o conferinţă de presă comună unde s-au prezentat drept 'alternativa binelui' la 'axa răului Băsescu-PDL', susţine Evenimentul Zilei.
În urmă cu cinci luni, alianţa cu PNL era imposibilă. Victor Ponta explică acum motivul pentru care ea a devenit nu doar posibilă, ci obligatorie. Întrebat când se va parafa noua alianţă, Ponta a răspuns: 'Foarte repede. Dacă se va întâmpla'. Liderul PSD, Victor Ponta, explică, într-un interviu pentru România Liberă, motivele pentru care s-a aruncat în braţele lui Crin Antonescu: Traian Băsescu, furtul de la Legea pensiilor şi recunoaşterea UNPR ca grup parlamentar.
- Noua Alianţă a Opoziţiei, constituită în două săptămâni (Jurnalul National)
- Crin Antonescu şi Victor Ponta au jucat hora unirii opoziţiei (Evenimentul zilei)
- Ponta şi Antonescu au dat mână cu mână, la Iaşi. Ce spune Crin despre 'cedarea' cotei unice (Gandul)
- Victor Ponta: Traian Băsescu. Asta s-a întâmplat (Romania libera)
- Alianţa PSD-ACD anunţată de ziua Micii Uniri. Antonescu şi Ponta vor sorbi Milcovul pe 5 februarie (Puterea)
- Ponta şi Antonescu sunt gata să renunţe la principii de dragul alianţei (Curentul)


POLITIC - Coaliţia de la guvernare încearcă să clarifice situaţia pensiilor militare sus


Coaliţia de guvernământ a decis luni prelungirea termenului de recalculare a pensiilor până la 31 decembrie, aşa cum ceruse, în mod public, cu o seară înainte, preşedintele Traian Băsescu. 'S-a stabilit prelungirea termenului de recalculare a pensiilor până la 31 decembrie din cauza dificultăţilor de recalculare. Foarte mulţi nu şi-au despus cereri personale, neexistând o bază a reevaluării', a declarat Adriean Videanu, prim-vicepreşedintele PDL, la finalul şedinţei de coaliţie, scrie Gândul.
El a precizat că în ceea ce priveşte procesul de recalculare a pensiilor, în contextul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea acestui proces, 'lucrurile se vor clarifica la nivelul Guvernului' în una-două săptămâni. Premierul Emil Boc nu a dorit să facă declaraţii la sfârşitul şedinţei. Întrebat de presă dacă s-a discutat şi despre pensiile militarilor, premierul a răspuns, sec: 'Da, s-a discutat'.
- Cum se va face recalcularea pensiilor. Scade sau nu bugetul de 1,2 mld euro (Gandul)


ECONOMIC - Un deputat 'căpuşă' la SIF Muntenia sus


Marian Hoinaru, fost deputat PNL de Ialomiţa în legislatura 2004-2008 şi fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii în perioada alianţei PSD-PDL, actualmente aflat în tabăra PDL-ului, este membru în Consiliul Reprezentanţilor Acţiona¬rilor( CRA ) la Societatea de Investiţii Financiare( SIF ) Muntenia şi, totodată, preşedinte-director general la SC Unisem SA Bucureşti, societate care face parte din portofoliul aceleiaşi SIF.
Surse apropiate fondurilor de investiţii spun că, cel puţin pe zona Ialomiţa - Constanţa, nu preşedintele Consiliului de Administraţie, Petre Pavel Szel, are cel mai important cuvânt de spus în derularea afacerilor SIF Muntenia, ci Marian Hoinaru, împreună cu amicul lui, Gabriel Fili¬mon, directorul executiv al SAI Muntenia Invest - firma de administrare a SIF Muntenia, scrie Jurnalul Naţional. Printr-o simplă majorare de capital, Hoinaru şi-a tras 1,5 milioane de euro la Unisem, unde este director general
- Fostul deputat Marian Hoinaru căpuşează SIF Muntenia (Jurnalul National)


ECONOMIC - FMI face instrucţie cu companiile de stat sus


Reducerea datoriilor companiilor de stat, micşorarea arieratelor statului, accesarea fondurilor europene sunt trei mari condiţii pe care reprezentanţii FMI vor să le impună autori¬tăţilor române în cadrul noului acord pe care-l negociază în aceste zile la Bucureşti, susţine Jurnalul Naţional. FMI nu mai este dispus să închidă ochii la datoriile mai vechi de 90 de zile pe care statul le are către companii, inclusiv către cele din sănătate. Motivul este limpede, Guvernul ra-portează încadrarea în ţinta de deficit bugetar, dar are datorii neachitate către sectorul privat, însă dacă le-ar plăti ar urca deficitul bugetar peste nivelul acceptat. Surse apropiate negocierilor susţin că FMI nu va mai accepta existenţa arieratelor şi va impune ţinte clare pe care nu le va mai renegocia, cum a făcut până acum.
Fondul Monetar Internaţional îşi va începe astăzi misiunea la Bucureşti, pen tru cea de-a şaptea evaluare din cadrul acordului stand-by în care ar trebui să primim şi cea de-a opta tranşă de un miliard de euro, dar şi pentru a discuta un nou acord, de data aceasta unul de tip preventiv, adaugă Evenimentul Zilei.
Privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat sunt din nou sub lupa FMI. Aproximativ 11 miliarde de euro ar putea obţine numai Ministerul Economiei şi Ministerul Transporturilor, afirmă Gândul.
Finanţatorul extern va insista în negocierea noului acord pentru privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor societăţi de stat. Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional apreciază că prin vânzarea unor societăţi viabile statul va reuşi să finanţeze la costuri mai reduse deficitul bugetar, scrie Adevărul.
Şeful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks, a declarat săptămâna trecută, la Viena, că următorul acord cu România va cuprinde ţinte clare privind arieratele companiilor de stat, întrucât rezolvarea acestei probleme va elibera resurse suplimentare pentru reluarea creşterii economice. Potrivit FMI, arieratele cumulate ale primelor zece companii de stat care înregistrează pierderi se ridicau în noiembrie anul trecut la 7 miliarde de lei, inclusiv restanţe privind obligaţiile bugetare, susţine Puterea.
- FMI nu mai vrea să audă de datorii neachitate (Jurnalul National)
- FMI vine la mâna întinsă a României pentru un nou acord (Evenimentul zilei)
- FMI cere urgentarea privatizărilor. Câte miliarde de euro ar putea obţine statul din vânzarea ultimelor companii (Gandul)
- În negocierile pentru noul acord cu România FMI va cere privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat (Puterea)
- FMI va pune accentul pe privatizarea sau reorganizarea marilor companii de stat (Curentul)


ECONOMIC - Salarii frumoase de la 'capitalişti' sus


'Catalogul capitalistilor romani', un produs realizat de 'Financiarul' si pu¬blicat luna trecuta, releva nu doar sumele cu care firmele detinute de patroni autoh¬toni le-au platit statului in 2009, ci si sala¬riile oferite de acestia. Astfel, pe baza platilor facute de companii, in numele sa-lariatilor, la contributiile sociale, 'Finan¬ciarul' a calculat si nivelul salariilor brute oferite angajatilor. Potrivit calculelor, salariile platite de majoritatea patronilor romani se situeaza peste nive¬lul minim pe economie, dar in foarte pu¬tine cazuri depasesc nivelul castigului sa¬la¬rial mediu brut stabilit de Institutul National de Statistica.
- Cel mai mare salariu mediu oferit de patronii romani: 668 de euro in foraj-sonde (Financiarul)


ECONOMIC - 'Băieţi deştepţi' şi în Parlament: afaceri perfecte cu statul sus


72 de parlamentari au afaceri cu statul, însumând peste 258 de milioane de euro, conform ultimelor declaraţii de interese, publicate în baza Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. 24 din 137 de senatori au afaceri declarate în sumă de 33,4 milioane de euro, iar 48 de deputaţi din 334 au afaceri de 224,8 milioane de euro, informează site-ul cursdeguvernare.ro, preluat de Gândul.
Din punct de vedere al repartiţiei politice, afacerile merg aproape simetric cu repartizarea mandatelor: 24 de parlamentari având afaceri cu statul sunt ai PDL, 20 de la PSD, 15 PNL, 9 UDMR, iar câte unul au conservatorii, progresiştii, independenţii şi Forumul Democrat al Germanilor din România.
- Parlamentarii au afaceri cu statul de 258 de milioane de euro. SENATOR CU 617 CONTRACTE: 'PENTRU FIECARE ARTICOLAŞ S-A FĂCUT CONTRACT' (Gandul)


ECONOMIC - Topul celor mai bogaţi oameni din lume sus


Care sunt cei mai bogaţi oameni din toate timpurile. Vezi aici un clasament în care deţinătorul primul loc a avut o avere de 336 miliarde de dolari. Carlos Slim este în acest moment cel mai bogat om din lume. Totuşi, cele 74,5 miliarde de dolari pe care le deţine nu îi aduc decât locul 15 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din toate timpurile. Averile mai multor oameni de afaceri, războinici, nobili din trecut au fost ajustate cu rata inflatiei, iar pe baza valorilor rezultate a fost alcătuit acest top. Nu au fost inclus niciun membru al unei familii regale, deoarece averea lor putea fi considerată publică, informează Business Insider, citat de Gândul.
- Care sunt cei mai bogaţi oameni din toate timpurile. Vezi aici un clasament în care deţinătorul primul loc a avut o avere de 336 miliarde de dolari (Gandul)


ECONOMIC - Se ieftineşte benzina. Cu 4 bani! sus


Taxa de un cent pe litru aferentă Fondului Special pentru Produse Petroliere a fost eliminată, potrivit Rompetrol, compania anunţând că urmare a acestei operaţiuni va reduce, marţi, preţurile benzinei şi motorinei cu 0,03 lei/litru. 'Rompetrol Downstream va reduce de mâine, 25 ianuarie, preţurile de referinţă la carburanţii comercializaţi cu 0,03 lei/litru, ca urmare a eliminării de vineri, 21 ianuarie, a taxei de 1 cent USD/litru aferentă Fondului Special pentru Produse Petroliere', se arată într-un comunicat al Rompetrol.
Petrom va reduce, marţi, preţul carburanţilor cu 4 bani pe litru, după sistarea colectării taxei pentru Fondul Special de Produse Petroliere (FSPP), a anunţat compania.
- SCADE PREŢUL BENZINEI. Taxa de un cent pe litru a fost eliminată (Gandul)


ECONOMIC - Care Bune Practici? sus


Legea privind comerţul produselor agroalimentare a fost promulgată de Traian Băsescu în luna octombrie 2009. Producătorii români declarau atunci că aplicarea Codului de Bune Practici ar putea determina scăderea preţurilor din marile magazine, cât şi reducerea taxelor percepute de retaileri producătorilor. Codul de Bune Practici trebuia să aibă condiţiile necesare pentru relaţia producător-retailer, privind negocierile comerciale, preţurile şi condiţiile de plată, promoţiile, compensările şi litigiile. Acesta explică cum se formează preţul de achiziţie şi interzice vânzarea produselor sub acest preţ, interzice practicarea anumitor taxe precum cele de deschidere sau renovare, scrie Curierul Naţional.
- Cum a eşuat Codul de Bune Practici? (Curierul national)


SOCIAL - Români care au învins sistemul - 'nebuna cu triplete' sus


Ionela Danciu râde mult. Lângă fetiţele ei, n-are nimic din femeia aprigă şi bătăioasă de la televizor. Mama tripletelor care a câştigat bătălia cu statul român nu ştie ce înseamnă cuvintele 'asta e' sau 'nu se poate'. Multora, chiar din familie, le-a devenit antipatică, pentru că nu şi-a văzut de treaba ei şi s-a apucat să lupte pentru drepturile mamelor din ţara unde oamenii se resemnează prea repede cu nedreptatea. Altora le-a trezit admiraţia şi nu e om în Aiud care să nu ştie unde locuieşte mama tripletelor. Sute de părinţi au luat-o drept exemplu, îndrăznind să dea statul în judecată la rândul lor. 'Ştiu că mi se spune şi Ťnebuna cu tripleteleť. Atâta timp cât am reuşit să duc până la capăt ceva în care cred, îmi pot zice oricum', spune Ionela râzând, pentru Jurnalul Naţional.
- Mama care s-a luat la trântă cu statul (Jurnalul National)


SOCIAL - Disponibilizări la Interne, pe criteriul experienţei sus


Lipsa de experienţă va fi unul dintre principalele criterii care vor sta la baza disponibilizărilor de la Interne, prevede iniţiativa semnată de ministrul Igaş, susţine Evenimentul Zilei.
Lipsa de experienţă şi indisciplina sunt principalele criterii care vor sta la baza disponibilizării, în aprilie, a nu mai puţin de 10.000 de funcţionari publici cu statut special (printre care poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pom pieri) din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Aşa prevede proiectul de lege care reglementează această 'măsură de criză', semnat de ministrul Traian Igaş şi contestat de principalele sindicate din Interne.
- Reforma lui Igaş: poliţiştii pleacă, miliţienii rămân (Evenimentul zilei)


SOCIAL - Medicii de familie fac bani cu pacienţi fictivi sus


Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări (CNAS), Lucian Duţă, i-a acuzat pe medicii de familie că fac bani declarând mai mulţi asiguraţi decât sunt în realitate. Conform datelor înregistrate în Sistemul Informatic al CNAS, medicii de familie din Capitală au declarat 2,5 milioane de pacienţi, faţă de 1,6 milioane, câţi sunt în realitate. 'Am considerat că este nevoie de o anchetă a Curţii de Conturi a României. Noi avem suspiciunea că medicii schimbau între ei listele cu pacienţi, astfel încât unii declarau atât pacienţii lor, cât şi pe cei ai altor colegi, adică mai declarau odată asiguraţi deja aflaţi pe liste', a spus Nicolae Lucian Duţă, preşedintele CNAS, citat de Adevărul. .
- Cum fac bani negri unii medici de familie: un milion de pacienţi inventaţi doar în Bucureşti (Adevarul)


SOCIAL - Românii se umflă cu pâine sus


În România consumul de produse de panificaţie este aproape dublu faţă de media europeană. Poate nu întâmplător, statisticile arată că peste 60% din populaţie are probleme cu greutatea, scrie România Liberă.
E seară şi Carmen se întoarce de la serviciu obosită şi moartă de foame. Intră în magazinul de la colţul străzii, cumpără o franzelă caldă şi pufoasă şi, până acasă, o mănâncă pe toată. Se întoarce la magazin şi mai cumpără una, ca să aibă la masă. 'M-au obligat ai mei de mică să mănânc o pâine întreagă, deşi nu-mi plăcea decât cea pe care o făcea bunica şi pe care o mâncam goală dacă era caldă. Apoi, încet-încet, a devenit un obicei şi acum, oricâtă mâncare aş avea la masă, dacă nu e pâine parcă nu mă satur', spune tânăra de 28 de ani, care preferă pâinea albă, de la brutărie, deşi a încercat-o şi pe cea cu seminţe de susan şi floarea-soarelui, cu roşii şi măsline.
- De ce mănâncă românul 100 de kilograme de pâine pe an (Romania libera)


SOCIAL - Două milioane de persoane peste 45 de ani nu lucrează sus


Problema pensiilor speciale intens dez¬bătută în ultimele zile readuce la lumină un fapt de-a dreptul dramatic pentru o ţară ca România: 40% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 şi 65 de ani nu lucrează, scrie Ziarul Financiar.
Potrivit datelor Statisticii, din cele 5,2 milioane de persoane care au acum între 45 şi 65 de ani (vârsta de pensionare la bărbaţi potrivit noii legi a pensiilor), 2 milioane sunt inactive. Suma reprezintă aproape jumătate din pensionarii din România care anul trecut au fost în număr de aproape 5,5 milioane de persoane.
- Pensiile speciale sunt doar vârful aisbergului. 40% dintre cei între 45 şi 65 de ani nu lucrează (Ziarul financiar)


JUSTIŢIE - Pensionarii militari iau cu asalt Tribunalul sus


Instanţa e nevoită să apeleze la magistraţi din ţară pentru a soluţiona valul de plângeri ale pensionarilor militari. Chiar şi aşa, blocajul va dura un an. Decizia Curţii Supreme, de care guvernul, la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, s-a prevalat pentru a amâna recalcularea pensiilor militarilor, a creat un precedent periculos pentru Tribunalul Bucureşti, şi aşa cea mai aglomerată instanţă din ţară. Secţia a VIII-a - Litigii de Muncă - a instanţei a fost blocată, ieri, iar sistemul informatic de înregistrare a dosarelor 'a clacat' de două ori, după ce, pe rolul acesteia, au fost înregistrate nu mai puţin de 6.000 de petiţii ale pensionarilor militari, scrie Evenimentul Zilei.
Aproximativ 1.000 de pensionari militari s-au strâns, luni, în Piaţa George Enescu din Capitală, pentru a participa la acţiunile de protest organizate de Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere care vizează recalcularea pensiilor militare. Înainte de începerea marşului, cei aproximativ 1.000 de pensionari militari au cerut demisia Guvernului şi au scandat 'Jos Băsescu!' şi 'Jos Elena!'. Totodată, participanţii au venit cu steaguri ale României şi ale sindicatului, iar unii dintre poartă în piept ecusoane pe care scrie 'Onoare şi patrie' sau 'Militar ciuruit', scrie Cotidianul.
- Rezerviştii blochează Tribunalul Bucureşti (Evenimentul zilei)
- Protestatarii au scandat 'Jos Băsescu!' şi 'Jos Elena!' (Cotidianul)


JUSTIŢIE - Un sponsor al PSD făcea contrabandă cu ţigări sus


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au destructurat o vastă reţea de contrabandişti de ţigări de pe ruta Ucraina - Republica Moldova - România - Europa de Vest. În cadrul grupării, formate din cetăţeni români şi moldoveni, a fost cooptat omul de afaceri băcăuan Florinel Cămară, nimeni altul decât naşul lui Fane Spoitoru, dar şi finul lui Dumitru Sechelariu şi, totodată, cumătrul lui Adrian Năstase, partener de afaceri cu Hayssam, dar şi cu Iacobov sau Gigi Becali, precum şi sponsor al PSD, susţine Puterea.
- Cămara cu ţigări de contrabandă. DIICOT a destructurat o reţea de traficanţi de ţigări sprijinită de Florinel Cămară, sponsorul PSD, finul lui Dumitru Sechelariu şi cumătrul lui Adrian Năstase (Puterea)


JUSTIŢIE - Urmează cea mai spectaculoasă operaţiune anticorupţie din ultimii 20 de ani sus


Aproape 100 de dosare aşteaptă deja girul pentru a se declanşa cea mai spectaculoasă operaţiune anticorupţie din ultimii 20 de ani. Sarabanda arestărilor la cel mai înalt nivel printre vameşi, poliţişti de frontieră şi ofiţeri superiori din alte structuri ale IGPR va demonstra că putem stăpâni frontierele. Este preţul plătit pentru a intra pe ultima sută de metri în Schengen, scrie Naţional.
- Începe sezonul arestărilor la Vamă şi Poliţia de Frontieră (Ziarul National)


SPORT - Zicu este în doliu. I-a murit mama! sus


Perioadele bune din viaţa lui Ianis Zicu nu vor deloc să se lege ca într-un puzzle perfect. Cînd mijlocaşul îşi găsise liniştea sportivă la Poli Timişoara, unde a marcat 9 goluri în 15 partide în Liga 1, şi pe cea sufletească în braţele Laviniei, fostă componentă a trupei Spicy, a primit cea mai grea veste din viaţa sa!
Mama sa, Zoe, care avea în jur de 50 de ani, a încetat ieri din viaţă după o suferinţă grea, cauzată de o tumoră la sîn descoperită în urmă cu patru ani. Mai exact în 2007, cînd fotbalistul de 27 de ani s-a accidentat grav la genunchiul drept şi a fost nevoit să facă o pauză de aproape un an!
- Ianis a plecat îndoliat din cantonamentul Timişoarei ť Zicu plînge (GAZETA SPORTURILOR)
- Momente grele pentru Ianis Zicu! Mama sa a încetat din viaţă (Pro sport)


SPORT - D'ale lui Borcea sus


Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Cristi Borcea s-a prezentat aşa cum n-a mai făcut-o niciodată
Cristi Borcea. Omul tocmai a făcut 41 de ani, este iubit, apreciat, înjurat şi hulit în egală măsură. Se plimbă mult prin toată lumea, şi fiindcă îi place, şi fiindcă are diverse probleme medicale. Dialogul de circa 45 de minute - Borcea nu e recunoscut ca un om răbdător - s-a purtat în Antalya, acţionarul dinamovist cazîndu-se la acelaşi hotel cu echipa. Diferenţa se face prin faptul că şi-a închiriat un apartament şi are un salon unde să pufăie din trabucele lui Cohiba, 'de 200 de euro fumul', cum îi zicea un prieten.
- Borcea, între Napoleon, Radio Romantic şi ura pentru Steaua: 'Sînt diabolic, fereşte-te de mine!' (GAZETA SPORTURILOR)


SPORT - Echipele româneşti s-au mutat în Antalya sus


Preşedintele LPF se mută în Antalya alături de majoritatea echipelor din Liga I. Mitică Dragomir va sta o săptămână în Turcia, iar alături de el va merge şi vicepreşedintele Alexandru Boc.
'Liga I se mută în Antalya', sintagmă împământenită pe prompterele ştirilor sportive în această perioadă a anului. Mai bine spus: 'Liga I se mută cu totul în Antalya', asta pentru că zilele viitoare, în Turcia, alături de cele 14 echipe care au ales să facă pregătirea aici, se va deplasa şi crema Ligii Profesioniste de Fotbal. Este vorba de preşedintele Dragomir şi de vicepreşedintele Alexandru Boc.
Cei doi vor fi cazaţi în unul dintre cele mai mari hoteluri din regiune şi timp de o săptămână vor îmbina utilul cu plăcutul. 'E posibil să merg în Antalya pentru a vedea la lucru echipele. Totul depinde de cum decurge scandalul de la Craiova', a spus Dragomir.
- Liga 1 se mută cu totul în Antalya! Mitică pleacă în cantonament (Pro sport)


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Rusia: 35 de persoane au murit, iar peste 120 au fost rănite în atentatul de la Moscova sus


Un atentat terorist soldat cu moartea a 35 de persoane a avut loc luni, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, la mai puţin de un an de la sângerosul atac din metroul moscovit, în care, pe 29 martie 2010, şi-au pierdut viaţa 40 de persoane. În total, 126 de persoane au fost rănite, dintre care 93 au necesitat spitalizarea, a anunţat ministrul rus al sănătăţii, Tatiana Golokova, în noaptea de luni spre marţi.
Potrivit unor date preliminare, au fost identificate rămăşiţele din corpul teroristului kamikaze care a acţionat un dispozitiv exploziv. Potrivit Nezavisimaia Gazeta, este vorba de un bărbat cu înfăţişare arabă, în vârstă de 30-35 de ani. Martorii spun că atentatul putea fi înfăptuit de un bărbat cu o valiză, în care s-ar fi aflat bomba.
Direcţia de Interne a oraşului Moscova a dezminţit informaţia apărută în presă, potrivit căreia forţele de ordine ar fi fost la curent cu atentatul ce se punea la cale. 'Declarăm oficial că poliţia nu deţinea informaţii despre atentatul care se pregătea', a menţionat reprezentantul poliţiei capitalei moscovite, Viktor Batrâkin.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Austria: şeful de stat major demis de ministrul apărării sus


Şeful de stat major al armatei austriece, generalul Edmund Entacher, a fost demis luni din post pentru a fi criticat planurile ministrului apărării de a aboli serviciul militar obligatoriu, potrivit unei surse oficiale. Planurile ministrului apărării, Norbert Darabos, care vrea să înlocuiască serviciul militar obligatoriu cu o armată profesionistă, au fost criticate recent deschis de mai mulţi ofiţeri superiori.
Într-un interviu în revista austriacă Profil, generalul Entacher a exprimat îndoieli asupra mijloacelor de finanţare a unei asemenea schimbări şi posibilităţilor de a găsi suficienţi recruţi pentru o viitoare armată de profesionişti.
Darabos a declarat într-un comunicat publicat luni că remarcile şefului de stat major 'subminează încrederea' şi că el se vede 'constrâns' să îl demită din post.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Românii din Italia se apropie de un milion în statisticile oficiale sus


Institutul Naţional de Statistică (ISTAT) a publicat luni 'Bilanţul demografic naţional pe anul 2010' şi numărul românilor înscrişi la Biroul de Evidenţa Populaţiei în Italia a ajuns la 997.000. În acelaşi timp, Observatorul anual al organizaţiei Caritas Migrantes a estimat, în ultimul raport demografic prezentat în decembrie 2010, un număr total de 1.100.000 de români. Graficele realizate de cercetătorii italieni de la ISTAT publicate pe pagina web arată că Italia a înregistrat cel mai mare aflux de străini în 2007, odată cu aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană.
Studiul 'Bilanţul demografic naţional pe anul 2010' relevă faptul că în timp ce numărul străinilor creşte / 4.563.000 de unităţi/, numărul italienilor a scăzut în 2010 cu 67.000 faţă de anul precedent. La 1 ianuarie 2011, la Biroul de Evidenţa Populaţiei rezultau rezidenţi 56.380.000 de italieni. Datele oficiale atestă că din cele aproximativ patru milioane şi jumătate de străini rezidenţi în Italia, 997.000 sunt români.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Şomajul încă la un nivel record în 2010, slabă ameliorare pentru 2011, sus


Şomajul mondial a rămas la un nivel record în 2010 cu 205 milioane de persoane afectate în lume şi este de aşteptat să rămână foarte ridicat în acest an, în special în economiile bogate, a estimat, luni, Biroul Internaţional al Muncii /BIM/.
În raportul său anual asupra ocupării forţei de muncă în lume 2011, BIM a remarcat că rata şomajului s-a stabilit în 2010 la 6,2% /faţă de 6,3% în 2009/, în ciuda unei reveniri puternice a creşterii economice mondiale.
În acest an nu ar urma să se vadă o ameliorare semnificativă pe frontul ocupării forţei de muncă, adaugă BIM, întrucât Produsul Intern Brut mondial urmează să scadă la 4,2%, conform prognozelor Fondului Monetar Internaţional, ca urmare a 'unor niveluri ridicate ale datoriei publice şi vulnerabilităţii persistente a sectorului financiar şi gospodăriilor private'.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Ipostazele lui Gorbaciov, într-o expoziţie la Moscova sus


Ipostazele liderului sovietic Mihail Gorbaciov şi principalele evenimente din viaţa promotorului Perestroikăi au fost ilustrate într-o expoziţie fotografică vernisată luni la Moscova.
Imaginile surprind un Gorbaciov hotărât, dinamic de la principala tribună a Uniunii Sovietice, dar şi un Gorbaciov reflexiv, după pierderea puterii, un Gorbaciov alături de importanţi lideri mondiali, ca George Bush şi Ronald Reagan, Margaret Thatcher, dar şi un Gorbaciov la piaţă.
Expoziţia, intitulată 'Mihail Gorbaciov. Perestroika', cuprinde 300 de imagini ce ilustrează retragerea trupelor sovietice din Afganistan, căderea Zidului Berlinului şi unificarea Germaniei, puciul din August 1991 de la Moscova, întoarcerea lui Andrei Saharov din exil, întâlnirea cu preşedintele american Ronald Reagan în 1987, dar şi o serie de imagini din viaţa privată a fostului lider sovietic.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Peru recunoaşte Palestina drept stat 'liber şi suveran' sus


Peru a recunoscut luni Palestina drept stat 'liber şi suveran', a anunţat şeful diplomaţiei peruane, Jose Antonio Belaunde, urmând exemplul mai multor state din America de Sud, în frunte cu Brazilia. Belaunde nu a precizat care sunt frontierele în cadrul cărora Peru recunoaşte statul palestinian. Însă el a amintit că ţara sa 'a susţinut din 1947 pe lângă Naţiunile Unite faptul că trebuie să coexiste două state, statul Israel cu frontiere sigure şi statul palestinian'.
Începând din decembrie, şase ţări latinoamericane au recunoscut un stat palestinian independent. Brazilia, Argentina, Bolivia şi Ecuadorul au recunoscut Palestina drept 'un stat liber şi independent în interiorul frontierelor din 1967', mai exact cu graniţele de dinaintea războiului de şase zile şi a ocupării Fâşiei Gaza, Cisiordaniei şi Ierusalimului de Est. Chile n-a făcut menţiuni cu privire la frontiere, dar şi-a exprimat sprijinul pentru procesul de pace, sub egida SUA, menit să rezolve această problemă.


EVENIMENT - 'Da lovitura şi fugi,' ca la Ploieşti sus


Patru suspecţi au fost capturaţi la graniţă, în jaful de un million de euro de la Ploieşti. Poliţiştii de frontieră de la Nădlac i-au depistat pe suspecţi în timp ce aceştia încercau să iasă din ţară, într-un autocar. Cei patru au fost predaţi anchetatorilor prahoveni. Potrivit poliţiştilor de frontieră, suspecţii au fost prinşi, în noaptea de duminică spre luni, într-un autocar care se îndrepta spre Spania, scrie Gândul.
- Povestea INCREDIBILĂ A HOŢILOR CARE AU FURAT 'geamantanul cu 1 milion de euro' de la Ploieşti. ŞI-AU CUMPĂRAT O LIMUZINĂ ŞI AU FUGIT DIN ŢARĂ (Gandul)


EVENIMENT - Moscova sub teroare - atentat pe aeroport sus


Un atentat sângeros a lovit ieri capitala rusă, pentru a doua oară în şase luni. Autorităţile arată cu degetul spre islamiştii din Caucazul de Nord, notează Evenimentul Zilei.
O deflagraţie puternică a zguduit terminalul de sosiri internaţionale al Aeroportului Domodedovo de lângă Moscova, unde se aflau, la acel moment, între 7.000 şi 10.000 de persoane. Cel puţin 38 de oameni şi-au pierdut viaţa şi 150 au fost răniţi atât ruşi cât şi alte naţiona¬lităţi, anunţă presa israeliană, precizând că în deflagraţie au fost folosite 5-7 kilograme de trinitotoluen (TNT), un compus chimic folosit inclusiv ca material exploziv. Anchetatorii spun că aproximativ aceeaşi cantitate de TNT a fost folosită în atacul din martie 2010, când două femei s-au aruncat în aer în două staţii de metrou din Moscova, ucigând 39 de persoane, scrie Jurnalul Naţional.
Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, luni, un mesaj de condoleanţe în care afirmă că în faţa unor tragedii precum atacul de la Moscova răspunsul nu poate fi decât solidaritatea şi hotărârea de a continua lupta împotriva terorismului, scrie Gândul.
Poliţia moscovită a anunţat că este în căutarea a trei suspecţi care ar putea avea legătură cu atacul dar nu a dat detalii asupra identităţii acestora şi nici nu au evocat vreo posibilă pistă a anchetei. Potrivit unei agenţii ruse, teroristul kamikaze ar fi fost 'de tip arab'. La rândul ei, agenţia Rosbalt susţine că Biroul Federal de Securitate (FSB) avea la cunoştinţă de faptul că în Moscova s-ar fi aflat un terorist kamikaze de duminică seara, scrie România Liberă.
- Teroare pe aeroportul Domodedovo din Moscova (Jurnalul National)
- Atentat terorist cu zeci de morţi la Moscova (Evenimentul zilei)
- ATAC TERORIST SINUCIGAŞ LA MOSCOVA: Bilanţ provizoriu: 35 de morţi şi 130 răniţi (Gandul)
- Primele imagini după atentatul de la Moscova (Adevarul)
- La Moscova, moartea soseşte în bagaje (Romania libera)
- Cel puţin 35 de morţi şi 130 de răniţi în urma unei explozii într-un aeroport din Moscova (Cotidianul)


EVENIMENT - Cheia succesului - experienţa suplineşte diploma sus


Tudorică Răducanu, în vârstă de 55 de ani, decide asupra soartei învăţământului din municipiul Târgovişte fără a fi trecut vreodată examenul de absolvire a liceului. Consilierul local crede că are suficientă experienţă de viaţă cât să le dea lecţii multora care-şi flutură diplomele. La vară însă speră să treacă Bac-ul, afirmă Adevărul.
- Pieţar fără BAC, consilier local pe educaţie şi culte (Adevarul)

0 Response to "Revista Presei 25 ianuarie 2011"

Trimiteți un comentariu