[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 25 februarie 2013

Posted by PressUpdate luni, 25 februarie 2013 11:11



Partidele încotro? (Bursa)
În ultimele zile, şi nu numai, evenimentele asupra cărora s-a oprit cu o atenţie demnă de o cauză mai bună presa scrisă sau vorbită au fost legate de partide politice. Fie că a fost vorba despre congresul PNL sau situaţia din PDL, situaţia partidelor era prezentată astfel încât se părea că de evenimentele în curs depinde viitorul ţării. Partidele sunt în centrul atenţiei publice, dar sunt ele în general compatibile cu democraţia? Întrebarea nu este nouă. Dimpotrivă, în­ că de acum mai bine de un secol, teoreticienii, dar şi opinia publică şi-o pune. Răspunsul totalitar care a făcut posibil holocaustul şi gulagul a inhibat analiza critică a relaţiei dificile dintre partide şi democraţie până de curând. În linia gândirii unui Raymond Aron (a se vedea cartea sa Democraţie şi totalitarism) s-a considerat că regimurile democratice presupun intrinsec pluripartidismul. Şi totuşi, schimbarea socială şi tehnologică din ultimele două decenii readuce întrebarea privind capacitatea partidelor de a răspunde nevoii democratice în actualitate, scrie Cristian Pîrvulescu în Bursa.

Antonescu: Băsescu ne-a scris mie şi lui Ponta cu privire la numirea procurorului general şi şefului DNA (Jurnalul Naţional)
Preşedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, a afirmat că preşedintele Traian Băsescu i-a scris, sâmbătă, lui şi premierului Victor Ponta că se fac vinovaţi de neintrarea României în spaţiul Schengen dacă nu vor trimite mai repede numirile procurorului general şi şefului DNA, informează Jurnalul Naţional.

Ponta: Băsescu a plasat "ca la poker" o altă scrisoare. Ce răspunde premierul (Gândul)
Noua scrisoare pe care a primit-o din partea preşedintelui Traian Băsescu legată de urgentarea numirilor în Justiţie este văzută de premierul Victor Ponta drept o mutare "ca la poker", ca "o leapşă internă" pentru a se găsi un vinovat pentru ratarea intrării în Schengen, transmite Gândul.

Antonescu, reales preşedinte PNL. Iohannis, prim-vicepreşedinte! (Cronica Română)
Crin Antonescu a fost reales, sâmbătă, la Congresul PNL, în funcţia de preşedinte al partidului. Primarul Sibiului Klaus Johannis a fost instalat în scaunul de prim-vicepreşedinte, iar Eduard Hellvig în cel de secretar general. Lista de vicepreşedinţi a lui Antonescu, votată de delegaţii Congresului, cuprinde nu mai puţin de 31 de vicepreşedinţi, scrie Cronica Română.

PSD Ilfov în familie. Firea, preşedinte de filială, Pandele, vicepreşedinte (Puterea)
Social-democrata Gabriela Firea fost aleasă duminică preşedintele Organizaţiei PSD Ilfov, cu unanimitate de voturi, la lucrările Conferinţei judeţene, iar soţul ei, Florentin Pandele, a fost ales vicepreşedinte al filialei. Senatoarea PSD a prezentat şi un program politic de zece puncte, intitulat 'Crezul meu', în care şi-a argumentat viziunea pe care o are asupra modului în care PSD trebuie să guverneze astfel încât să nu înşele aşteptările electoratului. Spre final, social-democrata le-a transmis delegaţilor şi un mesaj de la Adrian Năstase, în care fostul premier a declarat că speră să se revadă cu membrii organizaţiei cât mai curând, relatează Puterea.

Graham Watson l-a atacat dur pe şeful statului la Congresul PNL (Cronica Română)
Liderul ALDE, Graham Watson, le-a spus, sâmbătă, liberalilor, de la tribuna Congresului, că Traian Băsescu poate fi învins şi că 'nu există porc atât de mare încât ursul liberal să nu-l înghită', relatează Cronica Română.

Monica Macovei vrea să câştige şefia PDL cu moţiunea 'reformiştii' (România Liberă)
După Vasile Blaga şi Elena Udrea, Monica Macovei a anunţat, duminică, că intenţionează să candideze la şefia partidului. Aceasta a anunţat că dacă va obţine acest post va renunţa la mandatul de europarlamentar, informează România Liberă.

Caramitru îndeamnă organizaţiile monarhiste să ceară organizarea unui referendum pe forma de guvernământ (Gândul)
Directorul Teatrului Naţional Bucureşti, actorul Ion Caramitru, a făcut, sâmbătă, un apel la asociaţiile monarhiste din România să insiste în Parlament, unde se va dezbate modificarea Constituţiei, pe organizarea unui referendum pe forma de guvernământ, transmite Gândul.

Victor Chumakov ia în calcul vânzarea "Mechel" Brăila şi Câmpia Turzii (Bursa)
"Invest Nikarom" vrea să repornească uzinele din Târgovişte şi Buzău şi să le reorganizeze pe cele din Brăila şi Câmpia Turzii, scrie Bursa.

Sectorul petrolier, polul investiţiilor din economia românească (Capital)
În timp ce statul a redus la limită fondurile alocate investiţiilor, iar siderurgia vine cu veşti proaste, sectorul de petrol şi gaze din România este un magnet pentru investiţii, iar rezultatele nu întârzie să apară, notează Capital.

Nabucco România va despăgubi 16.000 de proprietari de terenuri (Curierul Naţional)
Ministerul Economiei a elaborat un proiect de lege care conferă companiei Nabucco România dreptul de superficie şi servitute asupra terenurilor pe care va fi construită aceasta, cu condiţia despăgubirii proprietarilor şi titularilor oricăror activităţi de natură comercială, industrială sau agricolă afectaţi de construirea conductei de gaze, transmite Curierul Naţional.

Pricopie: Vrem să implicăm elevii în proiecte care să asigure o mai bună comunicare între instituţii (Gândul)
Elevii şi tinerii vor fi implicaţi în proiecte de tipul celui care s-a desfăşurat la Guvern sâmbătă şi duminică, Hackathon, care să asigure o mai bună comunicare a diferitelor instituţii publice, a declarat ministerul Educaţiei, Remus Pricopie, transmite Gândul.

Război în sănătate. Ministerul vrea monopol pe licitaţii de 7,7 mld. lei (Capital)
Ministerul Sănătăţii încearcă să controleze toţi banii de achiziţii ale spitalelor publice din România, chiar dacă sistemul centralizat şi-a demonstrat deja incapacitatea de a gestiona corect fondurile respective, notează Capital.

Plata datoriilor, grăbită de UE. Sistemul sanitar, cel mai afectat (România Liberă)
Facturile primite de la jumătatea lunii martie a acestui an vor trebui plătite la 60 de zile, în loc de 240-300 de zile, cum sunt plătite acum, potrivit prevederilor directivei plăţilor întârziate a Uniunii Europene, susţine directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, scrie România Liberă.

Timişoara - primul oraş liber de aurolac. 'Aurolacul se vinde pe stradă precum biscuiţii' (Jurnalul Naţional)
De 24 de ani, consumul de aurolac este un fenomen ignorat de către autorităţile de România. În toţi aceşti ani, nici Agenţia Naţională Antidrog şi nici ONG-urile nu au elaborat vreo strategie pentru stoparea cestui fenomen. Profesorul universitar dr. Dan V. Poenaru, prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara a iniţiat luna aceasta primul proiect de interzicere a vânzării aurolacului către persoanele sub 18 ani. Acesta vrea ca Timişoara să devină primul oraş din ţară în care să se aplice acest lucru şi se bucură de susţinerea primarului Timişoarei dar şi a mai multor organizaţii. Mai mult, Dan Poenaru a elaborat şi o iniţiativă legislativă, care aşteaptă sprijinul parlamentarilor, scrie Jurnalul Naţional.

'Cămătarii' şi 'Sportivii' au fost arestaţi. Povestea rivalităţii dintre cele două clanuri interlope (Adevărul)
Liderii celor mai temute clanuri de interlopi din Bucureşti şi Ilfov, 'Cămătarii' şi 'Sportivii', dar şi o parte dintre 'locotenenţii' acestora au ajuns din nou după gratii, transmite Adevărul.

Uniunea Scriitorilor, evacuată din sediul din Bucureşti. Casa Monteoru va fi restituită moştenitorilor (Cronica Română)
Uniunea Scriitorilor din România (USR) trebuie să evacueze în următoarea perioadă sediul din Calea Victoriei-Casa Monteoru, în urma unei decizii a instanţei, a declarat Nicolae Manolescu, preşedintele USR, precizând că nu se mai poate face nimic pentru salvarea sediului instituţiei, informează Cronica Română.

Exclusiv. Timişoara oferă diplomă de excelenţă post-mortem părintelui cafelei Illy şi inventatorul espressorului modern (Adevărul)
Francesco Illy, inventatorul espresorului modern şi fondatorul renumitei companii Illy, care s-a născut la Timişoara, în 1892, va primi Diploma de Excelenţă post-mortem din partea Primăriei Timişoara, transmite Adevărul.

Marşul continuă. România a învins şi Spania în Cupa Europeană a Naţiunilor, scor 25-15 (Gazeta Sporturilor)
'Stejarii' au reuşit a treia victorie consecutivă în Cupa Europeană a Naţiunilor, după ce au învins ieri Spania cu 25-15, relatează Gazeta Sporturilor.

Un os artificial va înlocui defectele provocate de afecţiuni ale dinţilor (Curentul)
Un material nou, inventat de cercetători români, va face mai uşoare şi mai ieftine tratamentele chirurgicale stomatologice. Substanţa, un os artificial, ajută la repararea şi chiar regenerarea osului natural, îndepărtat în urma unei operaţii. Preparatul va putea fi folosit în cabinetele stomatologice, iar preţurile sunt la jumătate faţă de produsele aduse din import, scrie Curentul.
Sursa: Agerpres

0 Response to "Revista Presei 25 februarie 2013"

Trimiteți un comentariu