[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 14 ianuarie 2011

Posted by PressUpdate vineri, 14 ianuarie 2011 09:07

Sumar

POLITIC - Alianta cu PSD tulbura linistea liberalilor

Liderii PNL din teritoriu se gândesc deja la candidaturile pentru locale, trecând la capitolul diverse congresul extraordinar cerut de Ludovic Orban, nemulţumit de alianţa cu PC şi PSD. Aliniaţi în spatele liderului PNL Crin Antonescu, liberalii din teritoriu îşi fac deja calcule pe funcţii, deşi negocierile cu social- democraţii nu au înaintat, iar la centru contestatarii alianţelor cu PC şi PSD cer congres extraordinar, sustine Evenimentul Zilei.
Şeful PNL susţine că majoritatea liderilor de filiale consultaţi sunt pentru alianţa cu social-democraţii. Crin Antonescu nu consideră necesar un congres extraordinar pentru discutarea protocolului cu PSD, dar Ludovic Orban face lobby în teritoriu pentru reunirea acestui for, scrie Adevarul.
Alianţa PNL cu PSD pe care Crin Antonescu o doreşte produce un val de disidenţe printre liberali. Nemulţumiţii sunt foştii miniştri Varujan Vosganian şi Ludovic Orban. Ei au cerut public ca o eventuală înţelegere cu social-democraţii, fie ea politică ori electorală, să fie decisă de un congres al partidului, adică forul suprem de conducere al PNL. În replică, Antonescu spune că alianţa poate fi hotărâtă de Delegaţia Permanentă, adică organismul care asigură conducerea între două congrese. Potrivit statutului PNL, fuziunile şi alianţele partidului sunt decise de Delegaţia Permanentă. Concluzie: Vosganian şi Orban se opun unei alianţe PNL-PSD., sustine Puterea.
Nici n-a apucat să se nască şi deja stârneşte mari controverse. Este vorba de mult-discutata alianţă a PSD cu ACD - structura pusă la cale de Felix şi de Crin pentru a nu-l lăsa pe Voiculescu pe la gardul Parlamentului la viitoarele alegeri. Discutată deocamdată doar la nivel de preşedinţi, alianţa ar urma să dea naştere la viitoarele alegeri unei noi specii politice, de stânga-centru-dreapta, afirma Curentul.
- Liberalii fac planul pentru 'marea împărţeală' cu PSD (Evenimentul zilei)
- Antonescu trece alianţa cu PSD peste congresul lui Orban (Adevarul)
- Vosganian şi Orban cer congres pentru constituirea alianţei cu PSD (Puterea)
- Alianţa PSD-ACD moare, dar nu se predă (Curentul)


POLITIC - Alocarea ajutorului social, bascalie guvernamentala

Premierul Boc i-a cerut ministrului Muncii, Ioan Botiş, să refacă forma declaraţiei pe propria răspundere care va fi impusă solicitanţilor de ajutor social, după ce miniştrii s-au amuzat, în şedinţa de ieri a Guvernului, pe seama listei de animale luate în calcul de acesta la alocarea ajutorului, scrie Jurnalul National.
'Discuţia privind viitoarele criterii de acordare a ajutorului social a avut loc spre finalul şedinţei de guvern, când miniştrii erau mai relaxaţi, iar lista cu numărul şi tipul animalelor luate propuse de ministrul Muncii spre a fi luate în calcul în ceea ce priveşte bunurile deţinute în proprietate de către solicitanţii ajutorului a provocat mare Ťhalimaiť. Miniştrii au râs şi au făcut glume pe seama listei, mai puţin premierul, care a cerut ministrului să refacă documentele'.
Potrivit ziarului Gandul, sedinţa de Guvern de miercuri a fost motiv de conflict şi amuzament pentru membrii Cabinetului Boc. După ce ministrul Muncii, Ioan Botiş, a fost ironizat pentru lista de animale luate în calcul de acesta la alocarea ajutorului social, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a avut un schimb mai dur de replici cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. În documentul prezentat de Botiş, nu vor avea drept la ajutor social familiile care au mai mult de 80 de găini, curci sau bibilici sau care au mai mult de 5 porcine în gospodărie.
- Lista lui Botiş, cu raţe şi bibilici, motiv de băşcălie în Guvern (Jurnalul National)
- Cum au râs miniştrii de 'bibilicile' lui Botiş. PLUS - Cearta pe autostrada care nu se mai termină (Gandul)
- Botiş ne numără la porci şi bibilici (Ziarul National)


POLITIC - UDMR vrea in Parlament mai mult decat la guvernare

Consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs este de părere că prezenţa UDMR în Parlament este mai importantă decât în Guvern. Acesta a declarat că va susţine ieşirea UDMR de la guvernare, însă numai dacă de acest lucru depinde intrarea Uniunii în Parlament, scrie Jurnalul National. Peter Eckstein Kovacs susţine că deocamdată este împotriva ieşirii UDMR din Guvern. 'Dar, dacă intrarea noastră în Parlament stă în faptul să fim sau să nu fim la guvernare, atunci eu spun că mai bine să ieşim de la guvernare decât să pierdem reprezentarea politică în Parlament', a adăugat acesta.
Kelemen Hunor susţine că proiectul politic al UDMR se conturează împreună cu PDL, dar asta nu înseamnă că Uniunea închide uşa PSD şi PNL, noteaza Evenimentul Zilei.
Prezenţa în Parlament este mai importantă pentru mine decât să fim la guvernare', a conchis Peter Eckstein Kovacs. UDMR ar trebui să părăsească guvernarea actuală, dacă Executivul nu ia măsuri de relansare economică şi ar trebui să construiască un modus vivendi cu opoziţia, a declarat, joi, la RFI, senatorul UDMR Gyorgy Frunda, noteaza Gândul.
Aripa Frunda-Borbely invocă timid, dar constant, varianta ieşirii din Guvern. Candidaţii la şefia Uniunii, Kelemen Hunor şi Olosz Gergely, susţin parteneriatul cu PDL pe termen lung, afirma România Libera.
- Eckstein Kovacs: Susţin ieşirea UDMR din Guvern dacă de asta depinde intrarea în Parlament (Jurnalul National)
- Kelemen lasă deschisă uşa UDMR pentru PNL şi PSD (Evenimentul zilei)
- Eckstein: Dacă de ieşirea din Guvern va depinde intrarea UDMR în Parlament, voi susţine acest lucru (Gandul)
- Cine câştigă pariul în UDMR? (Romania libera)
- 'UDMR trebuie să părăsească guvernarea' (Cotidianul)



Continua

EDITORIAL În nimicnicia lui Ponta

POLITIC Alianta cu PSD tulbura linistea liberalilor

Alocarea ajutorului social, bascalie guvernamentala

UDMR vrea in Parlament mai mult decat la guvernare

Bulgarii sustin ca Basescu l-a atacat pe premierul lor

Stenograme, editia 2011 - episodul Anca Boagiu si afacerea UCM Resita

'Placinta de la Externe'

ECONOMIC Fiscul incearca sa afle cum si de ce s-a scumpit benzina

Taxele pentru 2011 sunt aproape neschimbate

6 ani, 30 de sali polivalente, 320 de milioane de euro

Incepe goana dupa cumparaturi la pret redus

România poate profita de politicile economice neatractive ale vecinilor

Taxa auto - banii intra in buzunarele angajatilor de la Mediu

SOCIAL Haos la CNAS printr-un singur click!

Educatia sexuala lipseste cu desavarsire

JUSTIŢIE Uciderea lui Marian Cozma - martorii fac declaratii socante!

Cum vrea Kovesi sa resusciteze sistemul judiciar

Vântu face orice sa poata iesi din tara

CULTURĂ 'Eminescu sa ne judece..'

SPORT O românca este cea mai buna handbalista din lume

INTERNAŢIONAL AGERPRES Aigle Azur îşi amână zborurile Paris-Bagdad din cauza insecurităţii

Birou al aliaţilor Hezbollah, atacat cu grenade în Liban

Numărul oficialilor de top corupţi în Rusia s-a dublat în 2010

Renault îşi acuză trei şefi de 'spionaj industrial'

Premierul Silvio Berlusconi se întoarce în sala de tribunal

UE a semnat un acord de furnizare de gaz pe termen lung cu Azerbaidjanul

Imigraţia românilor, menţionată în telegrame americane de la Reykjavik (WikiLeaks)

Sarkozy susţine că va face 'tot ce este posibil' pentru a apăra moneda euro

EVENIMENT Scandalul pensiilor militare ia amploare

Tiriac jr vrea sa ajute victimele abuzurilor judiciare

Australia, opera unui român?

Soc la Constanta - crima si sinucidere!

Oprescu demoleaza 'Bucurestiul monument'

Mioara Roman risca sa ajunga in strada


-- in detaliu --

EDITORIAL - În nimicnicia lui Ponta sus


Bangalore, India. Din capitala noului capitalism IT indian aud de la Victor Ponta că avem relaţii proaste cu India pentru că vrem să satisfacem licuriciul american. Ignoranţa absolută a acestui personaj dă seama de lipsa lui de conţinut politic şi de lipsa de substanţă a alianţei PSD-PNL-PC. Nu este loc aici pentru a vorbi despre India, despre transformările prin care trece şi despre modul în care aceste transformări ar putea schimba lumea, scrie Cristian Campeanu in Romania Libera.
Problema lui Ponta şi a păpuşarilor mai din umbră sau mai la vedere care îl manevrează nu o reprezintă nici India, nici China şi oportunităţile pe care le oferă aceste ţări (deşi este clar că povestea cu Rusia îl doare). Problema reală a lui Ponta este cum să distrugă orice şansă de modernizare a României şi să ţină ţara captivă în îmbrăţişarea unei oligarhii bine selectate pe criterii de partid. De partid comunist, desigur.
Formalizarea alianţei PSD-PNL-PC oferă PDL o ultimă (şi nesperată) şan-să să se afirme pe sine ca singura opţiune de substanţă pentru viitorul României, dar pentru asta este nevoie de o operaţie dureroasă de îndepărtare a tumorilor care ucid încă o dată credibilitatea dreptei româneşti. Dacă nu va face această operaţie, PDL va deveni principalul vinovat că a lăsat ţara să rătăcească în nimicnicia lui Ponta.
- În nimicnicia lui Ponta (Romania libera)


POLITIC - Alianta cu PSD tulbura linistea liberalilor sus


Liderii PNL din teritoriu se gândesc deja la candidaturile pentru locale, trecând la capitolul diverse congresul extraordinar cerut de Ludovic Orban, nemulţumit de alianţa cu PC şi PSD. Aliniaţi în spatele liderului PNL Crin Antonescu, liberalii din teritoriu îşi fac deja calcule pe funcţii, deşi negocierile cu social- democraţii nu au înaintat, iar la centru contestatarii alianţelor cu PC şi PSD cer congres extraordinar, sustine Evenimentul Zilei.
Şeful PNL susţine că majoritatea liderilor de filiale consultaţi sunt pentru alianţa cu social-democraţii. Crin Antonescu nu consideră necesar un congres extraordinar pentru discutarea protocolului cu PSD, dar Ludovic Orban face lobby în teritoriu pentru reunirea acestui for, scrie Adevarul.
Alianţa PNL cu PSD pe care Crin Antonescu o doreşte produce un val de disidenţe printre liberali. Nemulţumiţii sunt foştii miniştri Varujan Vosganian şi Ludovic Orban. Ei au cerut public ca o eventuală înţelegere cu social-democraţii, fie ea politică ori electorală, să fie decisă de un congres al partidului, adică forul suprem de conducere al PNL. În replică, Antonescu spune că alianţa poate fi hotărâtă de Delegaţia Permanentă, adică organismul care asigură conducerea între două congrese. Potrivit statutului PNL, fuziunile şi alianţele partidului sunt decise de Delegaţia Permanentă. Concluzie: Vosganian şi Orban se opun unei alianţe PNL-PSD., sustine Puterea.
Nici n-a apucat să se nască şi deja stârneşte mari controverse. Este vorba de mult-discutata alianţă a PSD cu ACD - structura pusă la cale de Felix şi de Crin pentru a nu-l lăsa pe Voiculescu pe la gardul Parlamentului la viitoarele alegeri. Discutată deocamdată doar la nivel de preşedinţi, alianţa ar urma să dea naştere la viitoarele alegeri unei noi specii politice, de stânga-centru-dreapta, afirma Curentul.
- Liberalii fac planul pentru 'marea împărţeală' cu PSD (Evenimentul zilei)
- Antonescu trece alianţa cu PSD peste congresul lui Orban (Adevarul)
- Vosganian şi Orban cer congres pentru constituirea alianţei cu PSD (Puterea)
- Alianţa PSD-ACD moare, dar nu se predă (Curentul)


POLITIC - Alocarea ajutorului social, bascalie guvernamentala sus


Premierul Boc i-a cerut ministrului Muncii, Ioan Botiş, să refacă forma declaraţiei pe propria răspundere care va fi impusă solicitanţilor de ajutor social, după ce miniştrii s-au amuzat, în şedinţa de ieri a Guvernului, pe seama listei de animale luate în calcul de acesta la alocarea ajutorului, scrie Jurnalul National.
'Discuţia privind viitoarele criterii de acordare a ajutorului social a avut loc spre finalul şedinţei de guvern, când miniştrii erau mai relaxaţi, iar lista cu numărul şi tipul animalelor luate propuse de ministrul Muncii spre a fi luate în calcul în ceea ce priveşte bunurile deţinute în proprietate de către solicitanţii ajutorului a provocat mare Ťhalimaiť. Miniştrii au râs şi au făcut glume pe seama listei, mai puţin premierul, care a cerut ministrului să refacă documentele'.
Potrivit ziarului Gandul, sedinţa de Guvern de miercuri a fost motiv de conflict şi amuzament pentru membrii Cabinetului Boc. După ce ministrul Muncii, Ioan Botiş, a fost ironizat pentru lista de animale luate în calcul de acesta la alocarea ajutorului social, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a avut un schimb mai dur de replici cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. În documentul prezentat de Botiş, nu vor avea drept la ajutor social familiile care au mai mult de 80 de găini, curci sau bibilici sau care au mai mult de 5 porcine în gospodărie.
- Lista lui Botiş, cu raţe şi bibilici, motiv de băşcălie în Guvern (Jurnalul National)
- Cum au râs miniştrii de 'bibilicile' lui Botiş. PLUS - Cearta pe autostrada care nu se mai termină (Gandul)
- Botiş ne numără la porci şi bibilici (Ziarul National)


POLITIC - UDMR vrea in Parlament mai mult decat la guvernare sus


Consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs este de părere că prezenţa UDMR în Parlament este mai importantă decât în Guvern. Acesta a declarat că va susţine ieşirea UDMR de la guvernare, însă numai dacă de acest lucru depinde intrarea Uniunii în Parlament, scrie Jurnalul National. Peter Eckstein Kovacs susţine că deocamdată este împotriva ieşirii UDMR din Guvern. 'Dar, dacă intrarea noastră în Parlament stă în faptul să fim sau să nu fim la guvernare, atunci eu spun că mai bine să ieşim de la guvernare decât să pierdem reprezentarea politică în Parlament', a adăugat acesta.
Kelemen Hunor susţine că proiectul politic al UDMR se conturează împreună cu PDL, dar asta nu înseamnă că Uniunea închide uşa PSD şi PNL, noteaza Evenimentul Zilei.
Prezenţa în Parlament este mai importantă pentru mine decât să fim la guvernare', a conchis Peter Eckstein Kovacs. UDMR ar trebui să părăsească guvernarea actuală, dacă Executivul nu ia măsuri de relansare economică şi ar trebui să construiască un modus vivendi cu opoziţia, a declarat, joi, la RFI, senatorul UDMR Gyorgy Frunda, noteaza Gândul.
Aripa Frunda-Borbely invocă timid, dar constant, varianta ieşirii din Guvern. Candidaţii la şefia Uniunii, Kelemen Hunor şi Olosz Gergely, susţin parteneriatul cu PDL pe termen lung, afirma România Libera.
- Eckstein Kovacs: Susţin ieşirea UDMR din Guvern dacă de asta depinde intrarea în Parlament (Jurnalul National)
- Kelemen lasă deschisă uşa UDMR pentru PNL şi PSD (Evenimentul zilei)
- Eckstein: Dacă de ieşirea din Guvern va depinde intrarea UDMR în Parlament, voi susţine acest lucru (Gandul)
- Cine câştigă pariul în UDMR? (Romania libera)
- 'UDMR trebuie să părăsească guvernarea' (Cotidianul)


POLITIC - Bulgarii sustin ca Basescu l-a atacat pe premierul lor sus


'Băsescu l-a făcut pe Borisov râmă', titrează astăzi cotidianul sofiot Duma, organul Partidului Socialist Bulgar, de opoziţie. 'El nu l-a numit pe Borisov, dar mesajul a fost cât se poate de clar. Nu pot să-mi amintesc o ofensă mai mare adresată de un lider european unui alt lider european', afirmă ziaristul Gheorghi Gotev, semnatarul articolului, anunta Jurnalul National.
'Românii nu vor sta ca râmele pentru că este vorba de marile state ale Europei, Franţa şi Germania. Cele 22 milioane de români au dreptul la respect, a declarat recent preşedintele român Traian Băsescu, dezamăgit că aderarea ţării sale la spaţiul Schengen se amână. Cu această afirmaţie, Băsescu l-a făcut praf pe premierul bulgar Boiko Borisov, a cărui tactică, sugerată, cel mai probabil, de diriginta lui, Angela Merkel, a fost să stea exact ca o râmă, sau altfel spus, să tacă', scrie ziarul.
Săptămâna trecută, Traian Băsescu, susţinea la TVR că 'românii nu vor sta ca râmele pentru că este vorba de marile state ale Europei, Franţa şi Germania. Cele 22 milioane de români au dreptul la respect'. Cu această afirmaţie, Băsescu l-a făcut praf pe premierul bulgar Boiko Borisov, a cărui tactică, sugerată, cel mai probabil, de diriginta lui Angela Merkel, a fost să stea exact ca o râmă, sau altfel spus, să tacă, scrie Duma, potrivit Evenimentul Zilei.
- Ziar sofiot: Băsescu l-a făcut pe Borisov râmă! (Jurnalul National)
- Ziar din Bulgaria: Băsescu l-a făcut 'râmă' pe premierul de la Sofia (Evenimentul zilei)


POLITIC - Stenograme, editia 2011 - episodul Anca Boagiu si afacerea UCM Resita sus


Realitatea TV a dat joi seară publicităţii un fragment dintr-o interceptare SRI în care ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-ar spune senatorului PDL de Constanţa, Mircea Banias, să oprească plecarea unui vas din portul Constanţa, scrie Adevarul.
Senatorul PDL Mircea Banias, contactat telefonic de Realitatea TV: 'Ce faceţi dumneavoastră este o manipulare. Convorbirea de acolo a avut loc la opt sau nouă zile după ce vaporul a fost descărcat. Se referă la cu totul şi cu totul altceva. Era vorba despre o navă pe care ANAF Constanţa intenţiona să pună sechestru pentru recuperarea unor creanţe de la compania de stat. Nu are niciun fel de legătură cu cazul libanezului'.
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu apare în cazul afacerii UCM Reşiţa, dosar în care omul de afaceri libanez Said Baaklini este acuzat că a încercat să obţină ilegal 60 de milioane de euro din bugetul statului. Conform unor interceptări SRI, aflată în dosarul cauzei, Boagiu i-a telefonat senatorului PDL de Constanţa, Mircea Banias, acuzat şi el în dosarul întocmit de procurori, scrie Gandul.
- Ministrul Transporturilor, în STENOGRAMELE unui dosar de corupţie: 'M-AM SĂTURAT DE MIZERIILE OMULUI TĂU... CRETINII DRACULUI!' (Gandul)
- Dosarul UCMR / Senatorul Banias despre discuţia cu ministrul Boagiu: 'Convorbirea a fost după opt zile' (Adevarul)


POLITIC - 'Placinta de la Externe' sus


În cercurile înalte ale politicii româneşti stă să explodeze un nou scandal. Se vorbeşte intens, în ultimele zile, despre o poveste cu iz de telenovelă, cu doi protagonişti celebri. Sursele 'Naţional' susţin că actorii principali ar fi ministrul de externe Teodor Baconschi şi colega sa de partid senatoarea Sorina Plăcintă.
Când ministrul de Externe a anunţat oficial înregimentarea politică în rândurile PD-L, primele declaraţii publice ale Sorinei Plăcintă nu au mirat pe nimeni, mai ales că, noul membru aducea un plus de eleganţă partidului, lucru remarcat şi de senatoare.
Sursele 'Naţional' vorbesc despre o apropiere din ce în ce mai vizibilă între Teodor Baconschi şi Sorina Plăcintă. Aceleaşi surse mai afirmă că întreaga poveste ar dura de ceva vreme şi că unii dintre colegii senatoarei sunt siguri că acesta ar fi fost şi motivul pentru care Sorina Plăcintă ar fi divorţat, la începutul anului 2010, de soţul său, afaceristul suedez Stefan Ernest Georg Sobota.
- Plăcintă cu Baconschi (Ziarul National)


ECONOMIC - Fiscul incearca sa afle cum si de ce s-a scumpit benzina sus


Ţara noastră se îndreaptă rapid către instaurarea unei 'taxe Robin Hood' impuse companiilor ale căror profituri cresc ca urmare a scumpirii mărfurilor pe bursele internaţionale şi fără a-şi eficientiza activitatea, scrie Jurnalul National. Printre principalele companii care ar putea fi afectate de măsură se nu¬mără Petrom, companiile de distri¬buţie de gaze E.ON Gaz şi Distrigaz Sud, dar şi o serie de firme din agricultură care fac tranzacţii cu cereale. Fiscul a luat la puricat benzinăriile, pentru a vedea cât de mare este pro¬fitul raportat pentru impozitare, cât de corect sunt înregistrate cheltuielile în contabilitate şi eventualele nereguli privind formarea preţurilor.
Preţul benzinei a crescut cu mai mult de 6% în ultima lună şi jumătate în toată Europa, la fel ca în România. Motivul principal: producătorii au operat o majorare cu până la 10% a preţului brut, fără taxe, inclusiv pentru a acoperi scumpirea petrolului, scrie România Libera. În două cazuri, însă - România şi Austria -, statul a operat şi modificări de accize de la 1 ianuarie 2011. Aceasta este singura asemănare dintre cele două ţări. Diferenţa este că în Austria preţul la producător aproape a stagnat, în timp ce în România au crescut ambele componente: benzină şi taxe.
Potrivit Ziarului Financiar, Ministerul Economiei, instituţie care încă mai controlează circa 20% din acţiunile Petrom, cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală, are doi reprezentanţi în structurile înalte ale companiei, numiţi încă din vremea mandatului lui Adriean Videanu, care, cel puţin teoretic, au posibilitatea să exercite controlul asupra modului în care directoratul conduce firma.
- Fiscul ia benzinarii la puricat (Jurnalul National)
- De ce şi-au redus din profituri benzinarii austrieci (Romania libera)
- Fiscul se face că-i deranjează pe benzinari. Inspectorii ANAF au început verificarea contabilităţii petroliştilo (Puterea)
- Fiscul ia la bani mărunţi companiile petroliere (Curierul national)
- Statul are 2 oameni în consiliul de supraveghere al Petrom. Ce fac ei pentru preţul benzinei? (Ziarul financiar)


ECONOMIC - Taxele pentru 2011 sunt aproape neschimbate sus


Taxele locale sunt, în mare, neschimbate. În Bucureşti, proprietarii mai multor case vor da mai mulţi bani, iar maşinile electrice au impozit redus, scrie Evenimentul Zilei.
Impozitele pe care românii trebuie să le achite în acest an pentru casă şi maşină au rămas neschimbate faţă de anul trecut. Cu mici excepţii, a scăpat de creşteri şi cea mai mare parte a listei taxelor şi impozitelor locale. Printre birurile mărite de primării în acest an se numără cele pentru maşinile cu capacitate cilindrică de peste 2.000 de centimetri cubi, unde valoarea impozitului s-a dublat în oraşe precum Bucureşti şi Cluj-Napoca, sau taxa pentru locurile de veci din Iaşi.
- Ce impozite plătim în 2011 pe casă şi maşină (Evenimentul zilei)


ECONOMIC - 6 ani, 30 de sali polivalente, 320 de milioane de euro sus


Aproximativ 320 de milioane de euro va cheltui Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru construcţia a 30 de săli polivalente în următorii şase ani, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern prin care se aprobă programul 'Săli Polivalente', obţinut de Mediafax. Un calcul simplu arată că preţul mediu pentru o sală polivalentă va fi de 10,6 milioane euro. Sălile vor avea între 5.000 şi 15.000 de locuri, iar proiectul urmează să fie derulat prin Compania Naţională de Investiţii, aflată sub autoritatea ministerului. 'Programul ŤSăli Polivalenteť se află în momentul de faţă în procedură de aprobare, astăzi, 13 ianuarie 2011, fiind lansat în dezbatere publică', au declarat pentru Gândul reprezentanţi ai MDRT.
- Elena Udrea anunţă 30 de săli polivalente care costă 320 milioane de euro (Gandul)


ECONOMIC - Incepe goana dupa cumparaturi la pret redus sus


În perioada 15 ianuarie-28 februarie 100 de agenţi economici din Capitală au anunţat că reduc şi cu 70 la sută preţurile la îmbrăcăminte, încălţămine dar şi la alte produse cu caracter sezonier, anunta Gandul. Soldările durează 45 de zile şi se fac la produsele cu caracter sezonier. În această categorie intră articolele de îmbrăcăminte, de blănărie-pielărie, confecţiile, tricotajele, inclusiv lenjeria, ţesăturile, marochinăria, încălţămintea şi articolele sezoniere de sport-turism.
Multe magazine şi buticuri au afişat deja reduceri de 50% pentru articolele vestimentare de sezon. Perioada reducerilor va ţine până la 15 aprilie. Chiar şi reduse, multe dintre produse nu sunt pentru toate buzunarele. Comercianţii speculează dorinţa clienţilor de a avea haine de firmă şi ţin la preţ., scrie Adevarul.
- HARTA REDUCERILOR DE PREŢURI. Ce magazine anunţă că vor tăia până la 70% din preţ după 15 ianuarie (Gandul)
- Nebunia soldurilor începe de mâine (Adevarul)


ECONOMIC - România poate profita de politicile economice neatractive ale vecinilor sus


Reducerea birocraţiei şi relaxarea fiscală ar putea avea un efect benefic mult mai mare acum, când investitorii fug din ţările vecine din cauza majorărilor de taxe şi caută alternative. România poate profita de politicile economice neatractive ale vecinilor săi pentru a aduce cât mai mult capital străin în ţară. O va face? Investiţiile străine directe îndreptate către Europa Centrală şi de Est în 2010 s-au ridicat la peste 60 de miliarde de euro, potrivit primelor estimări, scrie Adevarul.
- Acum este momentul să atragem banii străinilor! (Adevarul)


ECONOMIC - Taxa auto - banii intra in buzunarele angajatilor de la Mediu sus


Cine-mparte, parte-şi face! Proverbul li se aplică perfect celor de la Administraţia Fondului pentru Mediu, cea care gestionează programul 'Rabla' şi încasează banii din taxa de primă înmatriculare, având în vedere cheltuielile estimate pentru anul în curs.
Cei 200 de angajaţi ai AFM au un venit mediu de 4.833 lei, în care intră şi sporurile de antenă, delegaţiile, detaşările şi multe altele. Bunurile şi serviciile costă 7,4 mil. lei, din care numai rechizitele 580.000 lei şi 160.000 lei carburanţii şi lubrifianţii pentru cele cinci maşini pe care le are în dotare, sustine Curierul National.
- Cum sunt tocaţi banii din taxa auto (Curierul national)


SOCIAL - Haos la CNAS printr-un singur click! sus


Inaugurat în decembrie 2010 în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, Sistemul Informatic Unic Integrat al Casei Asigurărilor de Sănătate s-a blocat după câteva click-uri. Cetăţeni disperaţi şi birouri aruncate în haos, migrare către soluţii software de 'avarie' sau întoarcere la pix şi hârtie, directori judeţeni CAS convocaţi la Bucureşti pentru a se găsi o soluţie, preşedintele CNAS chemat în biroul premierului Boc. În acelaşi timp, firmele care au înghiţit deja zeci de milioane de euro pentru a pune la punct SIUI pasează cu graţie pisica, arătând încă o dată că nu le pasă, pentru că se ştiu cu înaltă protecţie, sustine Jurnalul National.
- Să programaţi bine: informatizarea sănătăţii a crăpat în câteva zile! (Jurnalul National)
- Şeful CNAS, convocat de Boc pe tema defecţiunii sistemului informatic (Puterea)


SOCIAL - Educatia sexuala lipseste cu desavarsire sus


Cei mai mulţi dascăli se sfiesc până să şi predea 'aparatul reproducător', iar părinţii amână cât pot discuţia despre viaţa sexuală. Părinţii amână cât de mult posibil să le vorbească copiilor despre acest subiect tabu în România, iar marea majoritate a pro fesorilor se simt ruşinaţi până şi atunci când trebuie să predea 'aparatul reproducător' din cărţile de biologie, scrie Evenimentul Zilei.
- Educaţia sexuală, tabu pentru profesori (Evenimentul zilei)


JUSTIŢIE - Uciderea lui Marian Cozma - martorii fac declaratii socante! sus


A fost o săptămână plină de evenimente în cadrul procesului în care sunt judecaţi criminalii handbalistului român Marian Cozma. Judecătorii au ascultat depoziţia a noi martori. Unul dintre ei, care a preferat să nu îşi dezvăluie identitatea, este un bărbat care lucra la serviciul de ambulanţă, dar se afla în timpul liber în localul Patriota în acea noapte. El a fost primul care a încercat să îl resusciteze pe Cozma, noteaza Jurnalul National.
- Mărturii şocante în cazul Cozma (Jurnalul National)


JUSTIŢIE - Cum vrea Kovesi sa resusciteze sistemul judiciar sus


rocurorul general al României, Codruţa Kovesi, a propus, joi, Consiliului Superior al Magistraturii o serie de măsuri privind sistemul judiciar, între care reevaluarea sistemului de promovare şi a numirilor în funcţii de conducere, dar şi reevaluarea detaşărilor magistraţilor.
În şedinţa de joi a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general al României a formulat propuneri referitoare 'la principalele direcţii de acţiune ale CSM' pentru 2011, scrie Gandul.
- Kovesi propune reevaluarea sistemului de promovare a procurorilor şi a numirilor în funcţie (Gandul)


JUSTIŢIE - Vântu face orice sa poata iesi din tara sus


De când i s-a interzis s-o mai părăsească, România a devenit o ţară mult prea mică pentru inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu. Îl strânge şi vrea să scape. Să fugă. Agăţat cu mare greutate, de procurori, într-o cauză conexă celei pe care o considera deja rezolvată, escrocheria FNI, după ce s-a dovedit că l-a favorizat pe infractorul Nicolae Popa pentru a se sustrage de la efectuarea pedepsei, SOV a primit interdicţie de a părăsi România. Legarea de glie a finanţatorului lui Nicolae Popa a început pe 16 decembrie 2009 când, printr-o ordonanţă, împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu s-a luat 'măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, fără încuviinţarea Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau a instanţei de judecată', noteaza Curentul.
Obişnuit să meargă destul de des la 'congrese' şi 'seminarii' peste hotare, pentru a-şi instrui sclavii din presă şi politică, pentru a înfiinţa şi desfiinţa firme prin paradisuri fiscale, sau pur şi simplu pentru a-şi odihni ciolanele pe tărâm străin, SOV simte acum o mare şi nedreaptă frustrare.
- Vîntu a declanşat operaţiunea 'Vreau afară!' (Curentul)


CULTURĂ - 'Eminescu sa ne judece..' sus


Librăria Eminescu a dat faliment. Ura! Să fie-ntr-un ceas bun! Bine de noi că avem bănci şi farmacii şi co¬vrigării. Să nu murim de foame, de medicamente şi de credite. Era singura editură care mai scotea, chiar şi în ultima vreme, cărţi la preţuri mai omenoase. Dacă te grăbeşti şi ai bulan, mai poţi să mai dai peste câte vreun ameţit de pe okazii.ro care să-ţi vândă o bunătate de carte la doi lei. Dar vezi că nu-ţi taie chitanţă, aşa că, dacă vrei să te ţii lipit de lege cu orice preţ, n-o să-ţi iasă. Aceşti evazionişti de primă mărime ai ţării nu-ţi taie chitanţă! Aceste bestii cu chip de om care aduc prejudicii bugetului de stat!

E bine că Editura Eminescu a dat faliment. În fond, de citit putem să mai citim şi altceva în afară de cărţi: extrase de cont, reţete culinare, mizerii despre piţipoance, care cu cine şi-o trage, deci, dacă vrei să citeşti, ai ce să citeşti. Pentru mulţi dintre elevii de azi, Eminescu nu e decât unul pentru care trebuie să tragă la greu ca să ia note de trecere. Motivul este că şcoala îi obligă să reproducă, la literă, uneori, comentariile plicticoase şi scrise cu ochii daţi peste cap ale unor profesori striviţi de importanţa proprie, scrie Jurnalul National.

Cel care este considerat drept poetul naţional al românilor şi-a câştigat, o lungă perioadă, existenţa ca jurnalist la o publicaţie conservatoare din România, scrie Romania Libera.
După monografia 'Viaţa lui Mihai Eminescu' (1932 - prima ediţie) de George Călinescu, se părea că despre marele nostru poet nu mai e nimic de spus. Şi totuşi, ulterior, au mai apărut evocări care l-au înfăţişat pe Eminescu în diferite ipostaze ce-l relevă puternic pe omul Eminescu. Între ele, şi minunata carte de memorii scrisă de Ion Russu Şirianu, fost redactor la 'Tribuna' din etapa Sibiu, iar apoi redactor-şef al 'Tribunei' Aradului. Amintirile lui Ion Russu Şirianu au fost consemnate de fiul său, Vintilă Russu Şirianu, şi adunate într-o carte intitulată 'Vinurile lor...', apărută cu vreo 30 de ani în urmă într-un tiraj 'de familie'.
- Ultimele versuri, ultimul delir, ultimul pahar cu lapte (Jurnalul National)
- Eminescu, jurnalistul (Romania libera)
- Ziua lui Eminescu: festivisme şi festivităţi (Adevarul)


SPORT - O românca este cea mai buna handbalista din lume sus


Cristina Neagu, componentă a echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea şi a naţionalei României, a fost desemnată de Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) drept cea mai bună handbalistă a lumii în 2010! Anunţul a fost făcut în aseară, la Goteborg, de către preşedintele IHF, Dr. Hassan Moustafa.
- Cristina Neagu a fost aleasă cea mai bună handbalistă a lumii în 2010! (Jurnalul National)
- Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010 (Evenimentul zilei)
- Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2010 (Gandul)


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Aigle Azur îşi amână zborurile Paris-Bagdad din cauza insecurităţii sus


Compania aeriană franceză Aigle Azur, care trebuie să-şi înceapă zborurile directe Paris-Bagdad în ianuarie, este constrânsă să-şi amâne acest proiect - probabil pentru vară - din cauza reapariţiei insecurităţii în Irak, a anunţat - joi - preşedintele consiliului director al acesteia, Francois Hersen, într-o conferinţă de presă la Ministerul Transporturilor.
Aigle Azur, companie franceză privată, inaugurase la sfârşitul lunii octombrie primul zbor direct al unui transportator european spre Bagdad după embargoul internaţional impus în 1990.
Compania, care vizează o clientelă în special din lumea afacerilor, intenţiona să exploateze această linie începând din ianuarie 2011 prin două zboruri săptămânale cu plecarea din aeroportul Roissy, a doua platformă de corespondenţă în Europa după Londra, dar un val de atentate a avut loc de atunci în Irak.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Birou al aliaţilor Hezbollah, atacat cu grenade în Liban sus


Două grenade au fost lansate joi seara împotriva unui birou al partidului condus de generalul creştin Michel Aoun, aliat al mişcării şiite Hezbollah, fără însă a răni pe cineva, informează AFP, citând o sursă din serviciile de securitate.
Doar una dintre grenade a explodat, provocând pagube materiale acelui birou al Curentului Patriotic Liber, prezidat de Aoun, în satul Beit Chabab, la 25 km nord de Beirut.
Acest incident are loc a doua zi după căderea guvernului lui Saad Hariri, provocată prin demisia a 11 miniştri din tabăra mişcării Hezbollah, dintre care mai mulţi din partidul lui Michel Aoun.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Numărul oficialilor de top corupţi în Rusia s-a dublat în 2010 sus


Numărul de infracţiuni legate de corupţie în care sunt implicaţi funcţionari ai guvernului şi mituiri cu sume mari ale acestora a crescut cu 100% în 2010 faţă de anul precedent, a declarat - joi - ministrul rus de interne, Rashid Nurgaliyev. Mai mult de 20 de funcţionari de top ruşi au fost judecaţi anul trecut, comparativ cu jumătate din numărul acestora în 2009. 'Astfel de cazuri aproape că s-au dublat', a insistat Nurgaliyev, adăugând că corupţia rămâne o problemă îngrijorătoare, în pofida eforturilor întreprinse de către guvern.
Nurgaliyev a mai spus că Ministerul rus de Interne intenţionează să accelereze eforturile de combatere a corupţiei. Accentul principal se va face pe detectarea infracţiunilor de corupţie în rândul oamenilor de afaceri şi, de asemenea, printre oficialii ministerului înşişi, a precizat el.
Presedintele rus Dmitri Medvedev a lansat o reformă pentru lichidarea corupţiei, dar a recunoscut această iniţiativă a avut până în prezent - practic - rezultate minore.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Renault îşi acuză trei şefi de 'spionaj industrial' sus


Grupul constructor de automobile francez Renault a anunţat joi că a depus o reclamaţie la Procuratura Parisului pentru 'spionaj industrial', 'corupţie', 'abuz de încredere', 'furt şi tăinuire în bandă organizată' împotriva a trei dintre conducătorii săi, implicaţi într-un scandal de spionaj care preocupă lumea afacerilor în Franţa de câteva luni.
Renault îi suspectează pe cei trei şefi - suspendaţi din 3 ianuarie - că ar fi difuzat în exterior informaţii sensibile legate de programul său de construire a vehiculelor electrice. Abordând acest subiect, guvernul francez l-a denumit ca făcând parte dintr-un adevărat 'război economic' care se desfăşoară în prezent în contextul crizei mondiale. Reclamaţia vizează 'furnizarea de elemente interesând secretul economic francez unei puteri străine' /nenominalizate/, constructorul citând doar 'persoane morale de drept privat', a indicat joi seara procurorul parizian Jean-Claude Marin într-o conferinţă de presă.
Cazul de spionaj care afectează grupul constructor de automobile francez Renault a căpătat implicaţii diplomatice marţi, ca urmare a unor suspiciuni vizând China, care au iritat Beijingul.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Premierul Silvio Berlusconi se întoarce în sala de tribunal sus


Premierul italian Silvio Berlusconi nu a obţinut decât parţial imunitatea judiciară pe care o dorea. Curtea Constituţională a respins, joi, o parte din proiectul de lege cu privire la 'impedimentul legitim'. Judecătorii au decis că rămâne la latitudinea colegilor civili sau penali să hotărască dacă obligaţiile instituţionale îi împiedică într-adevăr pe premier şi pe miniştri să se prezinte în sala de proces în perioada cât ocupă funcţiile respective.
La aflarea veştii, premierul Silvio Berlusconi, care are trei procese pe rol, şi-a invitat colegii 'să privească jumătatea plină a paharului'. Berlusconi, citat de agenţia de presă ANSA, a declarat că 'sentinţa este un compromis acceptabil'. Politicianul le-a mărturisit colaboratorilor săi că se aştepta la o asemenea decizie, dar va continua să guverneze liniştit.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - UE a semnat un acord de furnizare de gaz pe termen lung cu Azerbaidjanul sus


Preşedintele Comisiei Europene (CE), José Manuel Barroso, a semnat joi un acord cu Azerbaidjanul care prevede furnizarea de gaze naturale Uniunii Europene 'pe termen lung', informează un comunicat comun publicat pe site-ul CE. Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, şi preşedintele CE, José Manuel Barroso, au subliniat cu această ocazie că 'diversificarea rutelor de aprovizionare din regiunea Caspică către Europa este unul dintre factorii determinanţi pentru asigurarea securităţii energetice'.
Potrivit comunicatului comun, cei doi oficiali îşi declară 'obiectivul comun de realizare cât mai curând posibil a Coridorului Sudic şi de cooptare a Azerbaidjanului ca un contributor substanţial'.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Imigraţia românilor, menţionată în telegrame americane de la Reykjavik (WikiLeaks) sus


Ambasada SUA la Reykjavik se arăta interesată, în anii 2006-2007, de politica islandeză în materie de imigraţie şi de situaţia cererilor de viză pentru Statele Unite, în ambele cazuri fiind amintiţi şi cetăţeni români, potrivit unor telegrame diplomatice publicate joi de site-ul WikiLeaks.
În noiembrie 2006, Partidul Liberal islandez a criticat guvernul pentru că a permis libera circulaţie a forţei de muncă din statele comunitare est-europene, şi pentru abordarea greşită a politicii de integrare a imigranţilor, se scria într-o telegramă din 28 martie 2007. Guvernul a reacţionat prompt, alocând 1,4 milioane de dolari pentru organizarea de cursuri de limbă islandeză pentru străini, şi anunţând că va stopa venirea de forţă de muncă din noile state membre România şi Bulgaria până la 1 ianuarie 2009.


INTERNAŢIONAL AGERPRES - Sarkozy susţine că va face 'tot ce este posibil' pentru a apăra moneda euro sus


Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a afirmat joi că va face 'tot ce este posibil' pentru a păstra moneda euro şi că nu le va permite speculanţilor să distrugă 'una dintre marile realizări europene', transmite EFE.
Sarkozy nu a oferit însă detalii asupra niciunei măsuri concrete şi nu a precizat dacă susţine sporirea fondului de ajutor pentru ţările aflate în dificultate, aşa cum doresc unii membri ai Uniunii Europene (UE).
În ceea ce priveşte situaţiile în care s-a intervenit până acum, Sarkozy a oferit drept exemplu salvarea economică a Greciei şi Irlandei, dar şi crearea fondului de stabilizare în valoare de 750 miliarde de euro - necesar pentru a face faţă situaţiilor de criză viitoare


EVENIMENT - Scandalul pensiilor militare ia amploare sus


Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă(SCMD) a anunţat că va depune la Parchetul instanţei supreme plângeri penale împotriva guvernanţilor, imediat ce va mai strânge probe. 'Depunem plângeri penale pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals, uz de fals şi alte fapte pe care le mai descoperim. Îi acuzăm pe toţI cei care sunt responsabili, de la cei care au dat dispoziţie, premierul, miniştrul de interne, ministrul apărării şi şeful SRI, până la cei care au executat - directorii direcţiilor financiar-contabile.', ne-a declarat avocatul Pavel Abraham, membru în acest sindicat şi coordonator juridic al strategiei de apărare a drepturilor de pensie ale membrilor SCMD, scrie Jurnalul National.
În timp ce Ministerul Apărării susţine că militarii pensionari vor primi retroactiv sumele pierdute din cauza lipsei unor acte, rezerviştii sunt hotărâţi să se lupte cu guvernanţii în instanţă, noteaza Evenimentul Zilei.
Pensionarii militari au amânat pentru astăzi 'războiul' cu premierul Emil Boc, directorul SRI George Maior, ministrul Traian Igaş şi ministrul Gabriel Oprea, împotriva cărora Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a anunţat că va depune plângeri penale, ca urmare a diminuării pensiilor. Avocata Mariana Caloianu, reprezentanta pensionarilor militari, a declarat, ieri, pentru 'Puterea', că va depune aceste plângeri penale la sediul Parchetului General astăzi, la ora 10.00 şi că un aspect pe care îl are în vedere în formularea lor este nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind pensiile, sustine Puterea.
Agenţii KGB infiltraţi în structurile de putere ale României au mai dat o lovitură sistemului securităţii naţionale. Cei mai năpăstuiţi şi greu loviţi de recalcularea pensiilor militare de stat sunt foştii ofiţeri ai Unităţii Speciale (DSS) UM 0110 Bucureşti, cunoscută ca 'Departamentul anti - KGB', scrie Cotidianul.
- Guvernanţii, acuzaţI de abuz în scandalul pensiilor militare (Jurnalul National)
- MApN: rezerviştii păgubiţi vor primi banii înapoi (Evenimentul zilei)
- Atacul pensionarilor militari asupra Guvernului, amânat pentru astăzi. Sindicatul militarilor în retragere sună primul asalt 'la baionetă' împotriva Executivului pentru diminuarea drepturilor băneşti (Puterea)
- MApN: 'Marii majorităţi a pensionarilor militari le-au fost mărite pensiile' (Cotidianul)
- Victoria KGB din Palatul Victoria (Cotidianul)


EVENIMENT - Tiriac jr vrea sa ajute victimele abuzurilor judiciare sus


Ion Alexandru Ţiriac a dat statul în judecată, cerând despăgubiri de 1,3 milioane de euro pentru faptul că a fost reţinut şi a avut interdicţia de a părăsi ţara. În anul 2009, Ţiriac jr. a fost achitat definitiv în dosarul 'Cocaina pentru VIP-uri'.
În cererea de chemare în judecată depusă la Tribunalul Bucureşti, Ion Alexandru Ţiriac solicită plata sumelor de 1.253.558,06 euro şi 126.648 de lei, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul material şi moral suferit prin privarea nelegală de libertate în perioadele 23 iunie 2004 - 24 iunie 2004 şi prin restrângerea nelegală a libertăţii de circulaţie în perioada 24 iunie 2004 - 4 noiembrie 2004, cu cheltuielile aferente de judecată. Fiul omului de afaceri Ion Ţiriac cere 1.250.000 de euro despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit prin privarea şi restrângerea nelegală a libertăţii şi 3.558,06 euro plus 126.648 de lei ca despăgubiri pentru prejudiciul material.
Ţiriac jr. susţine că 'banii obţinuţi vor fi folosiţi în scop umanitar'. El intenţionează să înfiinţeze 'o fundaţie care să analizeze şi să susţină cazurile acelor cetăţeni abuzaţi din punct de vedere procedural şi juridic şi ale căror drepturi constituţionale au fost încălcate'.
- De ce vrea Ţiriac jr. despăgubiri de 1,3 milioane de euro: Voi face o fundaţie pentru victimele abuzurilor judiciare (Gandul)
- Cazul Ţiriac jr. Cine plăteşte 1,3 mil. euro (Gandul)


EVENIMENT - Australia, opera unui român? sus


Complet necunoscut în ţara lui de origine, fiul unui emigrant român este considerat unul dintre fondatorii Australiei moderne. Edward Granville Theodore s-a remarcat la începutul secolui XX în mişcarea sindicală din Queensland, devenind prim ministru al acestui stat iar ulterior chiar vice-premier al Australiei, scrie România Libera.
Cele mai importante referinţe despre Edward Granville Theodore le găsim în lucrarea 'The australian people. An enciclopedia of the nation, its people and their origins', care are un capitol dedicat românilor ajunşi acolo. Capitol îngrijit de Gabriela Iana şi Dumitru Găină. Iată povestea - a existat la jumătatea secolului al XIX-lea, în Galaţi, un preot, pe nume Gheorghe Teodorescu. El a trăit între anii 1826 - 1901. Facem o mică paranteză, să spunem că am luat legatura, zilele trecute, cu un alt preot, tot din Galaţi - Eugen Dragoi - care ne-a confirmat istorica existenţă a lui Gheorghe Teodorescu în oraşul de la Dunăre.
- Senzaţionala poveste a românului care a modernizat Australia (Romania libera)


EVENIMENT - Soc la Constanta - crima si sinucidere! sus


Un bărbat s-a aruncat de la etaj cu copilul în braţe, la intersecţia dintre Bulevardul Tomis şi strada Soveja. Poliţiştii au descoperit că bărbatul îşi înjunghiase concubina. In ciuda declaraţiilor contradictorii date de vecini, care spun că cei se certau frecvent, procurorii au stabilit că singura ceartă recentă dintre ei a avut loc cu puţin timp înainte de tragedie. 'După ce a fost înjunghiată, victima a ieşit pe casa scării şi a cerut ajutor. Concubinul ei s-a încuiat în casă, a luat copilul în braţe şi s-a aruncat de la aproximativ 50 de metri înălţime', a declarat Andrei Bodean, procurorul care se ocupă de caz.
- Triplă tragedie la Constanţa: Şi-a înjunghiat concubina şi s-a aruncat de la etaj cu copilul în braţe (Adevarul)
- Un bărbat s-a aruncat cu fiul în braţe de la etajul nouă (Curentul)


EVENIMENT - Oprescu demoleaza 'Bucurestiul monument' sus


Hotelul Marna, clădire-monument din Bucureşti, a fost demolat ieri din ordinul primarului general Sorin Oprescu, deşi Tribunalul Bucureşti a suspendat autorizaţiile de desfiinţare pentru această clădire şi pentru un alt monument, Casa 'Constantin Rădulescu', emise de primar în decembrie 2010. Ca să nu fie acuzat că încalcă o sentinţă judecătorească, Oprescu a recurs la un truc simplu, a emis ieri dimineaţă autorizaţiile de desfiinţare numerele 1 şi 2/2011, prin care aviza din nou demolarea celor două clădiri, scrie Puterea.
- Buldozerele rad Bucures,tiul de altădată. Oprescu nu renunţă la magistrala NORD-SUD (Puterea)


EVENIMENT - Mioara Roman risca sa ajunga in strada sus


După divorţul de Petre şi singurătatea de după, Mioara Roman se confruntă cu o altă mare problemă şi riscă să rămână în stradă. Deşi discuţiile legate de casă din Primăverii sunt vechi, oalele se sparg acum în capul Mioarei, pentru că Petre s-a mutat de acolo şi trăieşte liniştit alături de noua lui familie. Surse din anturajul doamnei Roman ne-au declarat că motivul pentru care se doreşte plecarea ei din casa ar fi terenul tocmai bun pentru construcţia unui bloc cu apartamente de lux, scrie Puterea.
- Mioara Roman, o posibilă victimă a rechinilor imobiliari: 'Mi-au distrus familia, iar acum mă lasă pe drumuri!' (Puterea)

0 Response to "Revista Presei 14 ianuarie 2011"

Trimiteți un comentariu