[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 14 februarie 2013

Posted by PressUpdate joi, 14 februarie 2013 15:04



Romgaz dă cea mai importantă ştire de realpolitik românesc (Adevărul)
În ţara telespectatorilor fericiţi - etichetă inspirată, propusă de Vasile Dâncu - veştile cu adevărat importante se rezumă la scatoalce politice şi chiloţăreală mondenă, scrie Remus Ştefureac în Adevărul.

CCR: Legea bugetului de stat pe 2013, constituţională (Jurnalul Naţional)
Legea bugetului de stat pe 2013 a fost declarată constituţională de judecătorii Curţii Constituţionale a României, care au respins ca neîntemeiată sesizarea Partidului Democrat Liberal privind actul normativ. În urma deciziei, actul normativ va fi transmis preşedintelui în vederea promulgării, scrie Jurnalul Naţional.

Noul statut al senatorilor şi deputaţilor: reguli speciale pentru parlamentarii incompatibili. PDL atacă legea la Curtea Constituţională (Gândul)
Parlamentarii au păstrat în statutul senatorilor şi deputaţilor prevederile criticate de preşedintele Traian Băsescu în cererea de reexaminare şi, mai mult, au introdus un articol care le instituie aleşilor un statut special în privinţa incompatibilităţilor. Astfel, chiar dacă legea ANI prevede că o decizie de incompatibiliate poate fi contestată în 15 zile, dacă nu rămâne definitivă, atrăgând pierderea mandatului, parlamentarii au decis că în cazul lor termenul să fie de 45 de zile de la luarea la cunoştinţă. Termenul curge la primirea sub semnătură a raportului de evaluare al ANI sau, dacă cel vizat refuză primirea prin anunţul făcut de preşedintele Camerei din care face parte. O asemenea prevedere însă poate prelungi, teoretic, termenul de contestare, în condiţiile în care parlamentarul nu este găsit şi nu se poate considera astfel că a refuzat să primească înştiinţarea de incompatibilitate, notează Gândul.

Ponta: Parlamentarii care nu atacă decizia ANI de incompatibilitate în 45 zile îşi pierd mandatul (România Liberă)
Parlamentarii în cazul cărora Agenţia Naţională de Integritate (ANI) va emite o decizie de incompatibilitate îşi vor pierde mandatul chiar şi în lipsa unei hotărâri judecătoreşti, dacă nu vor ataca în instanţă decizia ANI în noul termen, extins de la 15 la 45 de zile, a declarat premierul Ponta, scrie România Liberă.

Renate Weber: 'Restricţiile de muncă pentru români nu pot fi prelungite după 1 ianuarie 2014!' (Jurnalul Naţional)
Sunt românii respinşi pe piaţa forţei de muncă din UE pentru că nu dau rezultate bune? Angajatorii ar spune că nu! S-a creat o imagine negativă a lucrătorilor români din cauza discursurilor populiste şi naţionaliste ale membrilor diverselor guverne, cu ocazia campaniilor electorale? Cine are de pierdut şi cine are de câştigat din plecarea specialiştilor români la muncă, în străinătate? La aceste întrebări au încercat să răspundă astăzi mai mulţi specialişti, cu ocazia dezbaterii pe tema 'Şase ani de restricţii pentru români pe piaţa muncii din Uniunea Europeană', care a avut loc la Bucureşti, relatează Jurnalul Naţional.

Ponta: Putem rezolva problema politică a Schengen dacă nu mai suntem sabotaţi din ţară (România Liberă)
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că va transmite împreună cu miniştrii de Externe şi Interne o scrisoare către omologii din UE pe tema aderării României la Schengen, informează România Liberă.

Război deschis între taberele din interiorul PDL (Cotidianul)
Anunţul candidaturii lui Udrea la şefia PDL a încins spiritele în partid. Taberele aspirante la conducerea PDL au început să se replieze şi se atacă la scenă deschisă. Până acum, trei tabere sunt vizibile: tabăra lui Blaga, cu susţinători precum Cezar Preda, tabăra lui Udrea, din care fac parte personaje precum Boc şi Falcă, şi tabăra aşa-zişilor intelectuali, cu Monica Macovei şi Cristian Preda în frunte. Pe 23 martie este aşteptată Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea unei noi conduceri a partidului, aşa că nici una dintre tabere nu pierde timpul, trecând la atacuri, la scenă deschisă, notează Cotidianul.

Boc: "Viitorul lider al PDL nu va fi neapărat şi candidatul la prezidenţiale" (Evenimentul Zilei)
Viitorul preşedinte al democrat-liberalilor nu va fi neapărat şi candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, a declarat fostul lider al PDL, Vasile Blaga, transmite Evenimentul Zilei.

Guvernul va aproba marţi timbrul de mediu auto, prin ordonanţă de urgenţă (Ziarul Financiar)
Timbrul de mediu perceput la înmatricularea maşinilor va fi avizat de Guvern în şedinţa de săptămâna viitoare, programată pentru marţi, prin ordonanţă de urgenţă şi nu printr-un proiect de lege, urmând să fie aplicat imediat cu publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial, a anunţat premierul Ponta, scrie Ziarul Financiar.

Guvernul a aprobat stategia de privatizare a CFR Marfă (Capital)
Guvernul a aprobat miercuri strategia de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă 'CFR Marfă' SA şi mandatul Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia, informează Capital.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, la Interviurile Gândul: 'Am cerut asistenţă de la Uniunea Europeană pentru Roşia Montană' (Gândul)
Exploatarea de la Roşia Montană se află în stand by până când Ministerul Mediului va avea legislaţia clară privind garanţiile financiare, a declarat Rovana Plumb la Interviurile Gândul. Ministrul Mediului a spus că a cerut asistenţă tehnică din partea Uniunii Europene pentru proiectul exploatării aurului din Munţii Apuseni. Rovana Plumb a declarat că decizia privind începerea proiectului Roşia Montană este o decizie pe care o va lua întregul Guvern.

Ponta: Oferta Rompetrol este greu acceptabilă de autorităţile române (Capital)
Kazahii de la grupul Rompetrol au avansat autorităţilor române propunerea lor pentru răscumpărarea acţiunilor de la Rompetrol Rafinare deţinute de stat ca urmare a conversiei obligaţiunilor emise în 2003 şi nerăscumpărate de investitor în septembrie 2010. Doar că oferta KazMunaiGas este 'greu acceptabilă' de stat, conform declaraţiei premierului Victor Ponta, scrie Capital.

Nicolăescu cere sprijinul Franţei în reluarea producţiei de vaccinuri (Adevărul)
Ministrul Sănătăţii a avut o întrevedere cu Philippe Gustin, ambasadorul Frantei la Bucureşti, solicitându-i sprijinul în elaborarea pachetelor de servicii medicale, precum şi în ceea ce priveşte Institutul Cantacuzino, pentru producţia de vaccinuri, relatează Adevărul.

Ponta vrea patru ore de sport săptămânal în şcoli (Cotidianul)
Premierul i-a solicitat, miercuri, ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, să prezinte, în şedinţa Guvernului, modalitatea de aplicare a unui program care să asigure organizarea a patru ore de sport pe săptămână în şcoli, relatează Cotidianul.

Dan Voiculescu rămâne cu numele de cod 'Felix' pus de Securitate (Adevărul)
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererea lui Dan Voiculescu de revizuire a verdictului dat de Curtea Supremă, potrivit căreia a colaborat cu Securitatea. Hotărârea Curţii nu este definitivă, putând fi contestată în 15 zile de la comunicare, informează Adevărul.

Primul Muzeu al Culturii Romilor, inaugurat în Bucureşti (România Liberă)
Primul Muzeu al Culturii Romilor din România va fi inaugurat luni, de la ora 11.00, la Primăria Sectorului 6 din Capitală, evenimentul fiind organizat în contextul Zilei dezrobirii romilor (20 februarie 1856), informează România Liberă.

ONG-urile au protestat la Ministerul Culturii: 'Hala Matache ar fi al doisprezecelea monument din Capitală demolat în ultimii doi ani' (Adevărul)
Mai bine de 40 de persoane au protestat miercuri, în faţa Ministerului Culturii solicitând ministrului să retrimită avizul de mutare a Halei Matache la Comisia Monumentelor Istorice, pentru că membrii comisiei nu au luat în calcul şi varianta păstrării monumentului în acelaşi loc, informează Adevărul.

"În sfârşit! Un favorit la Ursul de Aur!" (Evenimentul Zilei)
Florin Zamfirescu, actorul care joacă alături de Luminiţa Gheorghiu în 'Poziţia copilului', în regia lui Călin Netzer, spune că, deşi n-a văzut filmul, a ştiut încă din timpul filmărilor că va fi un mare succes, scrie Evenimentul Zilei.

Romgaz intră în asociere cu OMV şi Exxon pentru explotarea gazelor din Marea Neagră, cu o cotă de 10% (Ziarul Financiar)
Romgaz va participa în asociere cu OMV şi Exxon la viitoarele activităţi de exploatare a zăcămintelor de gaze din Marea Neagră, perimetrul Midia, cu o cotă de 10%, în baza unui acord semnat, miercuri, de către conducerile celor trei companii, informează Ziarul Financiar.

În două pagini A4, este legiferată soarta aurului din România! (Financiarul)
Senatul a aprobat un proiect de lege privind exploatarea resurselor naturale ale României, adică minereurile de orice fel şi resursele cu conţinuturi de metale preţioase (aurul, argintul, platina, osmiul, ruteniul, rhodiul, iridiul şi paladiul), transmite Financiarul.
Sursa: Agerpres

0 Response to "Revista Presei 14 februarie 2013"

Trimiteți un comentariu