[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 15 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate marți, 15 ianuarie 2013 11:53



Chiliman îşi grăbeşte drumul spre PDL (Puterea)
De la alegerile pentru Parlamentul obez se acutizează constant gâlceava politică dintre primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, scrie Mihai Pâlşu în Puterea. Penultima surcea aruncată pe foc de Chiliman este Gigi Becali, caracterizat de edil drept 'unul dintre accidentele istoriei PNL, accident indus de Crin Antonescu'. Ultimul buştean este Sorin Roşca Stănescu, despre care primarul reales de 3 ori spune că 'nici n-a intrat bine în PNL că a şi început cu atacurile împotriva mea'.

Tactica lui Crin Antonescu împotriva grupării Tăriceanu (Adevărul)
Crin Antonescu, liderul PNL, a mutat bătălia cu Andrei Chiliman la congresul din luna februarie, pentru a fi sigur de rezultat, notează Adevărul.
Voiculescu: Voi depune jurământul în calitate de senator săptămâna viitoare (România Liberă)
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, luni, după şedinţa USL, la care a participat, că va depune jurământul în calitate de senator la şedinţa de plen de săptămâna viitoare, adăugând că "nu sunt motive de nervozitate", informează România Liberă.

Febra excluderilor loveşte şi PDL (Puterea)
Febra excluderilor bântuie şi PDL-ul, Sever Voinescu fiind primul pe care îl paşte o asemenea soartă. Preşedintele partidului, Vasile Blaga, a anunţat că organizaţia de Constanţa va lua o decizie în acest sens joi, apoi BPN va face propunerile necesare. Îl contrazice Cristian Preda, spunând că Blaga nu cunoaşte Statutul, scrie Puterea.

Voiculescu vrea să scoată armata la inspecţii fiscale. Unde s-a mai făcut ceva asemănător (Finanţiştii)
La şedinţa USL de luni s-a discutat, printre altele, ideea detaşării de personal militar la Ministerul de Finanţe pentru implicarea în combaterea evaziunii fiscale, a declarat preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, acesta invocând faptul că, în prezent, personalul specializat însărcinat cu controlul evazioniştilor este insuficient, relatează Finanţiştii.

Victor Ponta doreşte un proiect-pilot pentru reducerea TVA la pâine (Q Magazine)
Reducerea TVA la produsele alimentare de bază este o discuţie care rămâne în picioare, dar într-o primă etapă Guvernul intenţionează introducerea unui proiect-pilot pentru reducerea TVA la pâine, a declarat luni premierul Victor Ponta la finalul reuniunii USL, scrie Q Magazine.

Exclusiv. Un român din trei ar putea să-şi ia adio de la banii de pe cardul de credit (Capital)
Peste 650.000 de posesori de carduri de credit se vor trezi cu conturile blocate anul acesta şi limita de împrumut micşorată sau anulată, scrie Capital. Motivul? Băncile vor reevalua bonitatea clienţilor.

Un grup de bancheri a preluat conducerea CFR SA (Ziarul Financiar)
Compania de stat CFR SA a anunţat noua componenţă a consiliului de administraţie, formată aproape exclusiv din bancheri. Cei cinci membrii ai consiliului sunt Lucian Isar (fostul director al trezoreriei Bancpost), care este şi preşedinte, Jiru Enache, şeful Trezoreriei şi fost vicepreşedinte la CEC, Florian Raimund Kubinschi, fost membru în Consiliul de Administraţie al HVB Bank şi Dănuţ Sandu, CEO al Nextebank (fosta MKB Romexterra) şi care a lucrat anterior la Millenium Bank şi grecul Dimitris Sophocleous, informează Ziarul Financiar.

Nicolăescu: Românii, în proporţie de 90%, sunt săraci şi trăiesc din asigurări sociale de sănătate (Ziarul Financiar)
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că cetăţenii români, în proporţie de 90%, sunt săraci şi trăiesc din asigurări sociale de sănătate, el precizând că asigurarea socială de sănătate este una obligatorie, reprezentând un fel de impozit, transmite Ziarul Financiar.

Cât vor plăti în plus românii care merg la spitalele private după ce ministrul Sănătăţii a tăiat decontările de la CNAS (Gândul)
Românii care vor dori să se interneze în spitalele private nu vor mai beneficia de niciun decont din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Măsura a fost anunţată de către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi va fi inclusă în contractul-cadru pe 2013, care ar putea intra în vigoare de la 1 martie, informează Gândul.

Asociaţiile pentru pacienţi: Măsura ministrului Sănătăţii încalcă dreptul de a alege al pacientului (România Liberă)
Asociaţiile pentru protecţia pacienţilor critică intenţia ministrului Sănătăţii de a sista finanţarea din fondurile CNAS pentru spitalele private. Ele consideră că prin această măsură va fi încălcat dreptul pacienţilor de a alege furnizorul de servicii medicale pe care îl doresc, transmite România Liberă.

Câmpeanu: Pensiile vor fi indexate cu 4% (Cotidianul)
Pensiile vor fi indexate cu 4% începând cu data de 1 ianuarie 2013, iar banii vor fi luaţi şi pe luna ianuarie, chiar dacă plata efectivă nu se va putea face în intervalul calendaristic aferent lunii în curs, a declarat luni ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la Antena 3, informează Cotidianul.

Liviu Voinea: "Pensiile mărite cu 4 la sută se plătesc în februarie" (Jurnalul Naţional)
Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a vorbit în ediţia de luni seară e emisiunii "100 de minute", de la Antena 3, despre majorarea pensiilor cu 4%, măsură implementată deja pentru toate cele 12 luni ale anului 2013, relatează Jurnalul Naţional.

S-a produs un accident rutier pe un drum necurăţat de zăpadă? Firma de deszăpezire ar trebui să plătească despăgubiri de 100.000 de euro (Evenimentul Zilei)
A derapat o maşină sau s-a produs un carambol pe un drum care nu a fost curăţat de zăpadă? Firma de deszăpezire ar trebui să plătească daune Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale de 100.000 de euro pe eveniment. Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, a anunţat că va lua la puricat fiecare contract şi va stabili dacă drumarii îşi fac treaba, transmite Evenimentul Zilei.

Autodenunţ oficial la CSM: judecătorii sunt revoltaţi că votul nu s-a potrivit cu negocierile de culise (Adevărul)
Membrii Secţiei pentru Judecători din CSM afirmă oficial că revolta lor faţă de rezultatul alegerilor pentru şefia instituţiei se datorează faptului că votul nu a respectat negocierile din culise, scrie Adevărul.

Scandal în CSM. Secţia de judecători cere demisia noului preşedinte, Oana Hăineală (Gândul)
Judecătorul Horaţiu Dumbravă a anunţat că secţia pentru judecători a consiliului solicită oficial demisia Oanei Hăineală noul preşedinte al CSM. Dumbravă, membru al CSM, a declarat că pentru deblocarea situaţiei din consiliul Cristi Danileţ şi Alina Ghica ar trebui să-şi retragă candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte a consiliului, transmite Gândul.

Ponta: Ce se întâmplă la CSM e o problemă de credibilitate a sistemului de Justiţie (România Liberă)
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că la CSM are loc o bătălie, ceea ce reprezintă o problemă de credibilitate a sistemului de Justiţie în ansamblu, el apreciind că oamenii au foarte puţină încredere în Justiţie, scrie România Liberă.

Adrian Năstase şi-a retras contestaţia în anulare la decizia în care a fost condamnat la închisoare (Puterea)
Fostul premier Adrian Năstase şi-a retras luni contestaţia în anulare la decizia în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", după ce apărarea a aflat de schimbarea componenţei completului de judecată, transmite Puterea.

La Sala Radio, seară Mozart cu dirijorul Ladislau Horváth (Jurnalul Naţional)
Concertmaestrul cunoscutului ansamblu italian Maggio Musicale Fiorentino, Ladislau Horváth, va dirija vineri, 18 ianuarie, Orchestra Naţională Radio, în concertul de la Sala Radio 'Seară Mozart'. Muzicianul a înregistrat multe performanţe ca violonist şi dirijor pe scene ale lumii. Totodată, publicul va putea să o vadă şi să o asculte pe violonista Cristina Anghelescu, solistă concertistă în Orchestrele şi Corurile Radio, prezentă şi pe scenele sălilor de concert din ţară şi străinătate, scrie Jurnalul Naţional.

Propagandă nazistă la Timişoara. Mascaţii au ridicat grupul 'Naţionaliştii Autonomi 88' care premia sterilizarea femeilor rome (Evenimentul Zilei)
Descinderi în această dimineaţă la locuinţa unuia din membrii grupării extremist care vrea să reducă numărul romilor din vestul ţării, premiind familiile care nu mai pot face copii, relatează Evenimentul Zilei.

0 Response to "Revista Presei 15 ianuarie 2013"

Trimiteți un comentariu