[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 17 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate joi, 17 ianuarie 2013 11:45



Biserica 'Sfânta Scutire de Taxe' - o ctitorie salvatoare (Evenimentul Zilei)
Sunt un mare fan al Înalt Prea Sfinţitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Nu din punct de vedere al celor sfinte, căci sunt 'prea' mirean ca să-mi dau cu părerea, cu atât mai puţin pot judeca talentul de teolog al Î.P.S.D. sau dreapta lui credinţă, scrie Andy Lupu în

Scandalos. Parlamentarii vor superimunitate. Ce condiţii pun în lege pentru "judecarea" cererilor de percheziţie şi arestare (Gândul)
Sub pretextul modificării statutului senatorilor şi deputaţilor pe motiv de reducere a cheltuielilor, parlamentarii se pregătesc să modifice şi prevederile legale în materie de ridicare a imunităţii, scrie Gândul. Astfel, potrivit draftului negociat de liderii grupurilor parlamentare pentru modificarea legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a deputatului ori a senatorului trebuie "să conţină temeiul legal şi motivele concrete în cazul respectiv care justifică măsura solicitată", dar şi "probele relevante" pentru care se solicită o astfel de măsură.

Parlamentul 'muşcă' din atribuţiile Justiţiei (Adevărul)
Parlamentarii vor să primească probele din dosarele colegilor care urmează să fie arestaţi şi să emită hotărâri definitive şi obligatorii privind imunitatea parlamentară, transmite Adevărul.

Ponta a dat lista chiriaşilor din casele RA-APPS (Gândul)
285 de persoane fizice au contracte de închiriere cu RA-APPS, iar pentru alţi 194 de demnitari statul plăteşte chiria pentru locuinţele de serviciu, potrivit listei chiriaşilor protocolului de stat, făcută astăzi publică de guvern, scrie Gândul.

Corlăţean: Raportul MCV ar trebui să reflecte progresele importante pe partea tehnică (România Liberă)
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că raportul MCV ar trebui să consemneze obiectiv progresele tehnice "concrete şi importante" făcute mai ales de Ministerul Justiţiei, dar şi numirea procurorului general şi a procurorului şef al DNA, proces în care s-au făcut paşi procedurali, informează România Liberă.

Vasile Blaga critică 'neguvernarea lui Ponta": A făcut din minciună politică de stat' (Evenimentul Zilei)
Vasile Blaga, preşedintele PDL, a fost invitat la postul Realitatea TV, unde a criticat declaraţiile recente făcute de premierul Victor Ponta, relatează Evenimentul Zilei.

Ponta: Greva de la CFR a fost atât de spontană, încât toţi ştiam de ea (Ziarul Financiar)
Premierul Victor Ponta a transmis angajaţilor CFR că le înţelege problemele şi ştie că au salarii mici, dar i-a atenţionat că nu vrea ca greva declanşată miercuri dimineaţa să devină un obicei şi să se transforme "într-un şantaj", explicând că autorităţile depun mari eforturi pentru plata salariilor, relatează Ziarul Financiar.

Angajaţii CFR îşi vor primi cel târziu joi salariile (Cronica Română)
Toţi angajaţii CFR îşi vor primi salariile, mai exact lichidarea pe luna decembrie, miercuri sau cel târziu joi, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, transmite Cronica Română.

Radu F. Alexandru: PDL se va adresa instanţelor interne şi internaţionale pe subiectele CNA şi ANI (România Liberă)
PDL se va adresa tuturor instanţelor interne şi internaţionale în legătură cu intenţia USL de a desfiinţa instituţiile statului CNA şi ANI, a declarat, miercuri, vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru, informează România Liberă.

Timbrul de mediu, plătit doar pentru maşini cu maximum 8 locuri. Emisia de CO2 calculată integral (Q Magazine)
Timbrul de mediu va fi aplicat numai autovehiculelor de pasageri cu cel mult opt locuri şi va fi stabilit luând în calcul emisia integrală de dioxid de carbon, nu doar 30% aşa cum s-a procedat până acum. Cuantumul taxei pentru maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2 urmează să scadă comparativ cu valorile actuale, transmite Q Magazine.

China investeşte un miliard de euro la Rovinari (Puterea)
Statul român a semnat cu China Huadian Engineering memorandumul de înţelegere pentru construcţia unui nou grup energetic la Rovinari. Contractul se va semna până la sfârşitul anului. Investiţia va fi de un miliard de euro, mai mult decât se estimase iniţial, informează Puterea.

Ministerul Sănătăţii: Medicii care lucrează şi la stat şi la privat ar putea fi în conflict de interese (România Liberă)
Mulţi medici din serviciile publice au şi cabinete private sau sunt angajaţi ai unor furnizori particulari de servicii de sănătate, astfel de situaţii trebuind analizate şi din perspectiva unui potenţial conflict de interese, mai ales dacă un doctor ocupă şi o funcţie de conducere, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, citat de România Liberă.

Doar 20% dintre români au veniturile necesare pentru a folosi serviciile medicale private (Q Magazine)
Doar 20% dintre români au veniturile necesare accesării serviciilor medicale private, astfel că, prin finanţarea spitalelor particulare din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, scad şansele celor cu bani puţini de a beneficia de servicii medicale de calitate, potrivit unui raport al MS, citat de Q Magazine.

Copiii cu nevoi speciale, abuzaţi de profesori nespecializaţi (Puterea)
Profesorii din România nu sunt instruiţi pentru a lucra cu elevii care au dizabilităţi, susţin specialiştii în Psihologie. Incompetenţa anumitor cadre didactice este pusă, în multe cazuri, pe seama copiilor cu dizabilităţi, aceştia nefiind sancţionaţi corespunzător. Învăţătoarea care a agresat un copil cu sindromul Down a fost concediată de Inspectoratul Şcolar al Capitalei, dar se poate întoarce oricând la catedră, notează Puterea.

Judecătorul Alina Ghica şi-a retras candidatura pentru postul de vicepreşedinte al CSM (Evenimentul Zilei)
Judecătorul Alina Ghica, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, şi-a retras candidatura pentru postul de vicepreşedinte, pentru care se organizează mâine alegeri, după două amânări ale votului. În cursă a rămas oficial doar judecătorul Cristi Danileţ, scrie Evenimentul Zilei.

De ce a fost mutat dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu la Curtea Supremă. Judecat de completul care l-a condamnat pe Năstase (Gândul)
Dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu va fi judecat de Curtea Supremă pe 25 aprilie de acelaşi complet care l-a condamnat pe fond pe Adrian Năstase. Dosarul a fost mutat din nou la Curtea Supremă pentru că fondatorul Partidului Conservator a fost ales senator. Tribunalul Bucureşti a trimis dosarul la instanţa supremă, deşi avocaţii lui Voiculescu au susţinut că acesta nu este încă senator, pentru că nu a depus jurământul şi nu şi-a preluat mandatul. În motivarea deciziei de mutare a dosarului, judecătorul susţine că nu are importanţă dacă Voiculescu a depus sau nu jurământul, scrie Gândul.

O trecere în revistă a celor mai importante monumente de patrimoniu pe care indiferenţa autorităţilor şi foamea rechinilor imobiliari le-au răpus (Adevărul)
Pe lista monumentelor istorice Bucureşti, actualizată în 2010, se află 2435 de imobile, dintre care doar 225 sunt semnalizate cu o plăcuţă explicativă. În ultimii ani, mare parte din aceste clădiri au fost lăsate în paragină, uneori din cauza lipsei de fonduri ale proprietarilor imobilelor istorice, alteori intenţionat, deoarece se întâmplă foarte des ca terenul de sub aceste clădiri să valoreze de câteva ori mai mult decât casele în sine, notează Adevărul.

Cel mai nou film regizat de Radu Gabrea, "Evrei de vânzare", are premiera vineri, în Capitală (România Liberă)
Cel mai nou film regizat de Radu Gabrea, "Evrei de vânzare", va fi prezentat în premieră vineri, la Cinemateca Union din Bucureşti, informează un comunicat citat de România Liberă.

Discipolul lui Sergiu Nicolaescu lansează un documentar inedit despre viaţa şi activitatea regizorului (Jurnalul Naţional)
Cristian Radu Nema, fotograf şi regizor, discipol al maestrului Sergiu Nicolaescu, a decis să arate lumii întregi faţa mai puţin cunoscută a marelui regizor care i-a fost părinte spiritual într-ale artei cinematografice. O expoziţie inedită de fotografii care au imortalizat activitatea maestrului poate fi vizitată la cinematograful Patria, din Bucureşti, iar autorul expoziţiei se pregăteşte să definitiveze şi să lanseze filmul documentar pe care l-a realizat împreună cu regizorul, despre viaţa şi activitatea acestuia, transmite Jurnalul Naţional.

Aderarea României la Schengen nu e pe agenda întâlnirii informale a Consiliului JAI de miercuri (Adevărul)
Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen nu se află pe agenda reuniunii informale a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de miercuri, de la Dublin, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al preşedinţiei irlandeze a Consiliului UE. Totuşi, 'preşedinţia irlandeză intenţionează să realizeze progrese în aderarea României şi Bulgariei la Schengen', a mai spus purtătorul de cuvânt, citat de Adevărul.

0 Response to "Revista Presei 17 ianuarie 2013"

Trimiteți un comentariu