[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 9 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate miercuri, 9 ianuarie 2013 11:39

Deprecierea, ca alternativă la austeritate (Cotidianul)
Viaţa, UE şi FMI obligă guvernul de la Bucureşti, care dorea iniţial să spună "adio" austerităţii, să adopte totuşi un buget numit "disciplinat", dar care în mod sigur nu este doar pe gustul domnului Hollande, ci şi pe gustul doamnei Merkel. Să ne reamintim că, timp de o vară, subiectul suspendării preşedintelui devenise sinonim şi cu sfârşitul austerităţii. Chiar dacă, la nivel european, familiile politice apar doar în viziunea politicienilor de la periferia continentului, invocarea lor este la Bucureşti - în absenţa altor argumente concludente - mereu o sursă de legitimitate, scrie Radu Golban în Cotidianul.

Ce va anunţa joi premierul Victor Ponta într-o 'conferinţă extraordinară' (Gândul)
Premierul Victor Ponta urmează să prezinte joi, în cadrul unei conferinţe de presă, elemente legate de bugetul de stat pe 2013, care se vor constitui într-o "stare a naţiunii", respectiv situaţia datoriilor acumulate şi proiectele care vor putea fi duse la îndeplinire în următorii patru ani, scrie Gândul.

USL îşi trimite garnitura a doua la Bucureşti (România Liberă)
După ce nesperat de mulţi lideri ai USL au ajuns în Parlament, partidele din alianţa de guvernare caută să numească politicienii de pe banca de rezerve în posturi de secretar de stat ori şefi de agenţii, susţine România Liberă.

Tăriceanu scapă de mânia lui Antonescu (Evenimentul Zilei)
Călin Popescu Tăriceanu va scăpa, după toate probabilităţile, de excluderea din PNL, au declarat pentru EVZ surse din formaţiunea liberală. Crin Antonescu nu a reuşit să obţină suficient sprijin în PNL pentru a-l mazili pe fostul premier. Şeful PNL va trebui să se mulţumească cu excluderea lui Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, Ludovic Orban, deputat PNL, şi Vlad Moisescu, fost preşedinte al PNL sector 1, susţine Evenimentul Zilei.

Scandal în PRM pe banii de la Bruxelles (Adevărul)
Locul lăsat liber de Gigi Becali în Parlamentul European (PE) a declanşat un conflict între liderul PRM Corneliu Vadim Tudor şi pictorul Eugen Mihăescu, miza fiind salariul de europarlamentr de circa 7.000 de euro, susţine Adevărul. Conform legii, când un post de europarlamentar devine vacant, locul este ocupat de următorul candidat de pe lista partidului.

Impozitul forfetar. Cine îl va plăti şi cum va fi calculat (Gândul)
Proprietarii de pensiuni, de hoteluri, de baruri sau de restaurante, dar şi cei care deţin saloane de înfrumuseţare, spălătorii auto sau ateliere de croitorie şi de încălţăminte ar putea fi nevoiţi să plătească, în curând, impozit forfetar, potrivit declaraţiilor făcute de Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, notează Gândul.

Dobânzile la lei au ajuns din nou duble faţă de euro (Ziarul Financiar)
Dobânda anuală efectivă medie la creditele în lei pentru achiziţia de locuinţe a urcat la 8,6% pe an la sfârşitul lunii noiembrie, fiind în creştere cu peste 1,5 puncte procentuale faţă de nivelul din urmă cu şase luni. Comparativ, costul efectiv al unui împrumut în euro este de 4,8% pe an, scrie Ziarul Financiar.

Un raport al FMI recunoaşte că a greşit atunci când a recomandat guvernelor europene ajustări ( Jurnalul Naţional)
După mai mulţi ani în care a insistat asupra beneficiilor austerităţii în combaterea efectelor economice, Fondul Monetar Internaţional face, chiar fără să îşi asume în mod deschis asta, primii paşi înapoi. Într-un raport publicat pe site-ul FMI, economistul şef al Fondului, Olivier Blanchard (foto, centru), recunoşte prima dată eroarea comisă de organismul internaţional atunci când a recomandat guvernelor europene ajustări fără să prevadă că austeritatea va afecta grav creşterea economică, notează Jurnalul Naţional.

Cele patru nebuloase care îi sperie pe români (Evenimentul Zilei)
Foamea de bani a guvernului ar putea aduce elemente surpriză în bugetul pe 2013, care să crească şi mai mult povara de pe umerii mediului de afaceri. Şefii de patronate au solicitat să se întâlnească cu premierul pe tema noului buget, înainte de vizita FMI, afirmă Evenimentul Zilei. Lipsa unui buget pentru anul în curs sperie mediul de afaceri. Patronii nu ştiu ce impozite să ia în calcul pentru 2013. Nu ştiu dacă vor plăti impozit pe profit sau forfetar.

Turismul la negru, faţa nevăzută a unui an de excepţie (România Liberă)
Dacă din punct de vedere al numărului de turişti şi implicit, al încasărilor, sezonul estival de anul trecut a fost catalogat de către hotelieri drept unul de excepţie, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre partea mai puţin vizibilă a turismului constănţean, activităţile la negru şi la limita legalităţii, notează România Liberă.

Incinerare sau înhumare? (Jurnalul Naţional)
Ne-a fost dat să alegem cum să ne trăim viaţa şi să decidem ce se va întâmpla cu trupul nostru după moarte. Şi pentru că avem acest drept, nu putem să judecăm opţiunea altora în această problemă, scrie Jurnalul Naţional. Este, totuşi, interesant ce gândesc personalităţile despre momentul fundamental al trecerii noastre trupeşti dincolo.

Război politic între procurori şi judecători. Alegerea vicepreşedintelui CSM, boicotată pentru a doua săptămână (Puterea)
Scandalul alegerii noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se prelungeşte. Şedinţa pentru alegerea vicepreşedintelui instituţiei, stabilită pentru astăzi, la ora 15.00, va fi cel mai probabil amânată pentru săptămâna viitoare, pentru că nu toţi membrii CSM pot fi prezenţi, unii dintre ei având cereri de concediu aprobate înainte de sărbători. Unele informaţii din zona justiţiei sugerează că, de fapt, şedinţa de astăzi este boicotată de acei membri ai CSM care se opun actualei conduceri, notează Puterea.

Pentru revocarea incomozilor din CSM, USL i-a aruncat şi pe baronii locali în războiul de subordonare a Justiţiei (România Liberă)
Gruparea ministrului Justitiei, Mona Pivniceu, va boicota miercuri, ca si vinerea trecuta, alegerea vicepresedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, castigand astfel timp pentru organizarea revocarii Oanei Haineala, presedintele nou ales al CSM , a Alinei Ghica si a lui Cristi Danilet, candidati la vicepresedintie, partizani activi ai independentei Justitiei, afirmă România Liberă.

Ce l-a făcut pe ministrul Stroe să exclame: 'Nu mă aşteptam ca în Poliţie să existe o asemenea golănie' (Gândul)
Şeful IPJ Olt Ion Voicu a fost schimbat din funcţie. Comisarul şef de poliţie Mihai Pruteanu, director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a fost desemnat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, anunţă IGPR. Pruteanu a fost instalat la conducerea IPJ Olt, în locul lui Ion Voicu, prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, Petre Tobă, precizează Gândul.

Tupeu de colaborator al Securităţii. Andrei Marga şi-a pus nepoata şefă la ICR (Evenimentul Zilei)
Eunicia Maria Trif, nepoata lui Andrei Marga, a fost numită în funcţia de secretar general adjunct al Institutului Cultural Român (ICR). Cu toate acestea, Marga respinge acuzaţiile de nepotism, fără a putea explica însă cum s-a întâmplat acest lucru, scrie Evenimentul Zilei.

Românul care schimbă ierarhiile: s-a transferat la AS Roma şi devine unic în istoria fotbalului din ţara noastră (Pro Sport)
AS Roma cumpără români pe bandă rulantă. Andrei Ţugui, un mijlocaş de 16 ani de la LPS Banatul este ultimul jucător din ţara noastră luat de formaţia italiană, anunţă Pro Sport.

Fără spectatori cu Ungaria! ť România va juca în faţa tribunelor goale cel mai important meci din preliminariile CM 2014 (Gazeta Sporturilor)
Veşti bune înainte de partida cu Ungaria, "şocul" decisiv în drumul către Rio! "Tricolorii" au primit ajutor neaşteptat, cu două luni şi jumătate înainte de întîlnirea de la Budapesta. Ieri, Comitetul de Disciplină al FIFA a decis ca "naţionala" vecină să joace următorul meci de "acasă" fără spectatori! Mai mult, federaţia maghiară a primit o amendă de 40.000 de franci elveţieni, notează Gazeta Sporturilor.

Reacţii dure faţă de ştirea falsă de la RTV (Adevărul)
Jurnalişti cu experienţă s-au arătat indignaţi de faptul că anumite instituţii media ar fi putut inventa o ştire pentru a face o audienţă cât mai mare în urma decesului lui Sergiu Nicolaescu. Ziarul 'Adevărul' a dezvăluit ieri că există mari suspiciuni cu privire la veridicitatea unei informaţii apărute în exclusivitate la România TV, informaţia fiind apoi preluată şi de alte instituţii media, şi anume că un presupus fiu al lui Sergiu Nicolaescu ar fi cerut în instanţă oprirea incinerării regizorului şi revendicarea paternităţii.
Sursa: Agerpres

0 Response to "Revista Presei 9 ianuarie 2013"

Trimiteți un comentariu