[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 11 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate vineri, 11 ianuarie 2013 15:11



Fuga de Băsescu ia amploare (Jurnalul Naţional)
Revoluţia docţilor, cum am numit eu mişcarea judecătorilor, unică în felul ei, nesperată, se petrece cu armele subtile ale legii şi nu cu sticle Molotov sau spargeri de geamuri, cum fac, la revoltă, păturile de jos. Judecătorii vor să dea jos dănileţii dintre ei care i-au compromis prin slugărnicie, partizanat politic şi mârlănii făptuite cu şi în favoarea arendaşului din Deal. E o mişcare de jos în sus care se propagă iute, pe sârmele electrice ale gândului, scrie Lucian Avramescu în Jurnalul Naţional.

Prezentarea premierului Ponta: starea naţiunii este gri, bugetul e în ceaţă (Adevărul)
Premierul Victor Ponta cunoaşte în detaliu pe ce va cheltui statul banii publici, dar nu explică de unde va face Guvernul rost de aceşti bani în 2013, susţine Adevărul. Cifrele prezentate ieri de Victor Ponta arată că la bugetul de stat vom avea venituri de 46 de miliarde de euro şi cheltuieli de 49 de miliarde de euro în acest an, rezultând un deficit de trei miliarde de euro.

Noua 'echitate bugetară" a României, în viziunea Guvernului Ponta (România Liberă)
Premierul Victor Ponta a prezentat aseară ceea ce el a numit 'o nouă filozofie bugetară" şi a arătat structura noului buget şi cifrele care îl susţin. Potrivit lui Ponta, noutatea pe care o aduce bugetul pe 2013 este înlocuirea austerităţii bugetare promovată de guvernarea PDL cu o nouă 'echitate" bazată pe o mai bună colectare a fondurilor, afirmă România Liberă.

Bugetul pe 2013: Cheltuielile sociale sunt în grafic, nu şi cele de dezvoltare (Evenimentul Zilei)
Premierul Victor Ponta a susţinut ieri un discurs despre starea naţiunii, în cadrul căruia a prezentat şi elemente legate de proiectul de buget pe 2013. Chiar dacă, în urmă cu doar o zi, premierul promitea că va prezenta Bugetul de stat pe 2013 pe înţelesul tuturor, argumentând că este o "chestiune ezoterică", el nu şi-a îndeplinit promisiunea, scrie Evenimentul Zilei.

Datoria publică a României, 51 miliarde de euro (Cotidianul)
Premierul Victor Ponta a prezentat joi, la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă "starea naţiunii", în fapt situaţia datoriilor acumulate şi banii din bugetul pe 2013, scrie Cotidianul. Proiectul de buget pentru anul 2013 a fost construit pe un PIB calculat la aproape 140 miliarde euro şi un curs valutar de 4,5 lei/euro, un PIB mai mare decât anul trecut.

Ponta a prezentat bugetul pe anul acesta. "În 2013 România va avea un PIB de circa 140 de miliarde de euro" ( Jurnalul Naţional)
Victor Ponta a prezentat detaliat bugetul pentru 2013 şi cheltuielile anticipate, în cadrul unei conferinţe. Jurnalul Naţional publică punctele cheie din prezentarea premierului.

Ponta vrea să-i arate poporului pe cei care au primit despăgubiri pentru imobilele naţionalizate 'şi prin ce ţări se află' (Gândul)
România a achitat în total 5 miliarde de euro drept despăgubiri pentru terenuri şi construcţii naţionalizate, în baza Legii 247/2005, la care se adaugă restituirile în natură, a anunţat joi Victor Ponta, la conferinţa de prezentare a "stării naţiunii". Prezent în cursul serii la postul RTV, premierul a precizat că 80 la sută din această sumă de 5 miliarde "a plecat în străinătate", în sensul că cei mai mulţi beneficiari nu locuiesc în România, relatează Gândul.

PNL pregăteşte o mare surpriză - partidul lui Antonescu se mută în altă familie. 'Decizia e ca şi luată' (Gândul)
Mutare surprinzătoare a partidului lui Crin Antonescu. Surse din conducerea PNL au declarat pentru Gândul că în 2013 partidul se va afilia familiei popularilor europeni (PPE), decizia urmând să fie luată în forurile statutare ale partidului. "Decizia este ca şi luată. PNL va deveni în acest an membru al Partidului Popular European", au precizat sursele.

Analişti: economia nu poate să suporte încă o taxă (Evenimentul Zilei)
Noua strategie a guvernului, care pare a fi aceea de a creşte numărul de taxe, ar împovăra economia care nu a reuşit să îşi revină din criză, spun analiştii citaţi de Evenimentul Zilei. De la promisiuni că vom avea scăderi de TVA, de impozit pe profit, de CAS-uri, am ajuns la o situaţie contrară: iminenţa introducerii cel puţin a unui nou impozit. Acesta va avea un dublu efect: creşterea nivelului de fiscalizare a mediului privat, dar şi a numărului de taxe.

Motoarele industriei au frânat anul trecut (Ziarul Financiar)
Producţia industrială, unul dintre cei mai importanţi indicatori din economie, a dat semne de oboseală spre finalul anului trecut, iar unii analişti iau în considerare scenariul revenirii PIB în teritoriul negativ în 2012 şi o creştere economică modestă, de 1-1,5%, în 2013, scrie Ziarul Financiar.

Ştirea anului: România renunţă la austeritate. Ţinta lui 2013, revenirea la PIB-ul de dinainte de criză (Jurnalul Naţional)
Principala idee care stă la baza proiectului de buget pentru 2013 este renunţarea la ajustarea deficitului bugetar folosind modelul austerităţii, care a condus la o stare de subdezvoltare economică şi a generat inechităţi sociale, afirmă Jurnalul Naţional.

2013, cel mai dificil an pentru guvernarea USL (Puterea)
Anul 2013 se prefigurează ca un câmp minat din punct de vedere economic. Printre problemele ce să ridică la orizont se numără liberalizarea preţurilor la energie, restituirea salariilor bugetarilor şi plata împrumutului către FMI. Totodată, pentru companii, multitudinea modificărilor legislative prefigurată pentru anul acesta va reprezenta un nou obstacol în lupta pentru supravieţuire, susţine Puterea.

Creierele României vor să se întoarcă acasă (România Liberă)
Întoarcerea în ţară a tinerilor români specializaţi în diverse domenii, în străinătate, a fost un subiect pus din nou în discuţie cu ocazia premiilor acordate celor mai buni studenţi ai noştri care studiază peste hotare. O problemă încă nerezolvată, a remarcat Sebastian Burduja, fondatorul Ligii Studenţilor Români în Străinătate, consultant al Băncii Mondiale şi absolvent al universităţilor Standford şi Harvard, potrivit ziarului România Liberă.

Spitalul, punctul nevralgic din Sănătate (Curierul Naţional)
Problema actuală a sistemului este că oamenii recurg la medic doar când se îmbolnăvesc şi se duc direct la spital. Fondurile consumate în spitale sunt foarte mari şi doar prin punerea unui accent mai mare pe medicina de familie şi ambulatoriu s-ar face economii enorme, scrie Curierul Naţional. Noul ministru al Sănătăţii vrea să evalueze starea de sănătate a populaţiei şi să pună accent pe prevenţie pentru a reechilibra sistemul.

Preşedintele CSM, Oana Hăineală, despre scandalul fără precedent din magistratură: "Alegerea mea a deranjat anumiţi politicieni" (Evenimentul Zilei)
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Oana Schmidt-Hăineală, a acordat în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei un interviu în care vorbeşte despre punctul fierbinte al actualităţii: bătălia pentru controlul asupra Justiţiei.

Cristian Mungiu a ratat nominalizarea la Oscar. Află ce filme şi ce actori au intrat în cursă (România Liberă)
"După dealuri", filmul regizorului român Cristian Mungiu, nu a fost nominalizat la categoria "Cel mai bun film străin". Filmele nominalizate la această categorie sunt Amour (Austria), Kon-Tiki (Norvegia), No (Chile), A Royal Affair (Danemarca) şi War Witch (Canada), notează România Liberă.

Prăpădul fotbalului românesc (Puterea)
Fotbalul păstorit de Mircea Sandu şi Mitică Dragomir este în colaps financiar. Echipe de mare tradiţie, ca Rapid şi Dinamo, se zbat din greu sănu moară. George Copos a deschis deja procedura de insolvenţă, riscând participarea echipei în cupele europene în următorii ani, în timp ce în curtea roş-albilor, acţionarii se mănâncăîntre ei, iar jucătorii sunt neplătiţi de luni bune, scrie Puterea.

Pentru Ungaria poate fi mai rău: depunctare! ť Organizaţia FARE consideră că sancţiunea FIFA a fost prea blîndă (Gazeta Sporturilor)
Sepp Blatter a declarat săptămîna trecută că "depunctarea e măsura cuvenită în cazuri de rasism şi discriminare", iar maghiarii au fost pedepsiţi chiar pentru antisemitism. Federaţia vecină aşteaptă rezultatul Comisiei de Apel, dar nu există precedente recente în care sancţiunile să fi fost anulate!, scrie Gazeta Sporturilor.

Ştefan Bănică Jr. şi Andreea Marin divorţează. Scandalurile care au şubrezit căsătoria celor doi (Adevărul)
Chiar dacă Andreea Marin a declarat că niciodată nu au existat divergenţe între ei, au fost două momente în care relaţia celor doi a fost pusă în dificultate. Însă, cei doi au încercat să arate lumii că relaţia lor este una perfectă, iar anunţul divorţului a zguduit lumea mondenă, scrie Adevărul.

0 Response to "Revista Presei 11 ianuarie 2013"

Trimiteți un comentariu