[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 22 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate marți, 22 ianuarie 2013 10:53



Masacrul din deşert şi MAE de la Bucureşti (Adevărul)
În relaţia cu românii din afara ţării, am rămas la mentalitatea că o sarma de Ziua Naţională şi o reuniune cu reprezentanţii diasporei rezolvă problema, notează Ion M. Ioniţă în Adevărul. De câţiva ani, mai ales de după intrarea României în Uniunea Europeană, Ministerul Afacerilor Externe evoluează într-o realitate cu care nicio autoritate românească nu s-a mai confruntat vreodată. În istorie, românii nu s-au manifestat ca un popor care să genereze o emigraţie masivă. În perioade dificile, germanii, polonezii, irlandezii sau italienii s-au îmbarcat pe vapoare şi au plecat să-şi caute un trai mai bun, constituind comunităţi importante în Statele Unite şi nu numai.

Parlamentarii securizează mandatele deputaţilor şi senatorilor incompatibili (Gândul)
O nouă modificare propusă la statutul senatorilor şi deputaţilor vine să-i pună la adăpost parlamentarii declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate(ANI). Potrivit unei modificări la legea statutului parlamentarilor, aleşii ar putea rămâne cu mandatul chiar dacă sunt declaraţi incompatibili de ANI, informează Gândul.

Ponta îi pune la punct pe miniştrii liberali (Evenimentul Zilei)
Nemulţumitului i se ia darul. Acesta este mesajul pe care Victor Ponta a vrut să îl transmită liberalilor, după ce aceştia s-au plâns că au atribuţii limitate în Guvern, scrie Evenimentul Zilei. Miniştrii liberalii care s-au plâns de atribuţiile insuficiente pe care le au în Guvernul Ponta au primit ieri un avertisment dur de la premier. Acesta le-a transmis că poate face imediat propuneri de înlocuire a lor cu altcineva.

Victor Ponta: 'Voi lăsa în planul doi conflictul cu preşedintele Traian Băsescu' (Adevărul)
Premierul Victor Ponta, invitat luni seară la emisiunea 'Sinteza Zilei' de la Antena 3, a vorbit despre noul buget al ţării pe perioada 2012-2016 şi a explicat de ce unele structuri vor primi mai mulţi bani de la stat, scrie Adevărul.

Ce vrea să obţină USL prin revizuirea Constituţiei (România Liberă)
Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat ieri că până la 1 februarie vor fi constituite comisia pentru revizuirea Constituţiei, precum şi comisia pentru modificarea Legii electorale. Se intră astfel în linie dreaptă pentru schimbarea Legii fundamentale, care, potrivit calendarului anunţat de liderii USL, ar trebui să se încheie în luna iulie prin adoptarea noii Constituţii, scrie România Liberă.

Câţi bani ar urma să primească instituţiile publice în 2013 (Cotidianul)
Ministerul Finanţelor a publicat pe site proiectul Legii bugetului de stat pe 2013. Veniturile luate în calcul sunt de 98,18 miliarde de lei, iar cheltuielile în sumă de 116,35 miliarde de lei, cu un deficit de 18,17 miliarde lei, anunţă Cotidianul. Rămâne de văzut însă ce va decide Parlamentul în privinţa tuturor acestor sume. Dacă la va vota aşa cum sunt sau va mai schimba ceva.

Răzbunarea lui Băsescu împotriva poliţiştilor care i-au cerut demisia, are efecte şi după 28 de luni (Jurnalul Naţional)
După 28 de luni de la celebrul protest al poliţiştilor care au scandat la Cotroceni 'ieşi afară, javră ordinară!', represiunea împotriva participanţilor la miting şi a organizatorilor are încă urmări. Liderii sindicatelor poliţiştilor au fost târâţi prin instanţe pentru a-şi plăti amenzile de sute de milioane de lei, susţine Jurnalul Naţional.

FMI temperează optimismul guvernului Ponta. Bugetul, construit pe o creştere de doar 1,6% (Ziarul Financiar)
Entuziasmul autorităţilor române privind creşterea economică din acest an s-a mai temperat în urma discuţiilor cu experţii de la FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Creşterea economică pe care este construit bugetul pentru 2013 a fost revizuită în scădere de Guvern, în mai puţin de două săptămâni, de la 1,8% la 1,6%, susţine Ziarul Financiar.

Ce va face leul în 2013. Estimările specialiştilor (Curierul Naţional)
Un poll realizat de Curierul Naţional între experţi financiari a indicat un curs de schimb pentru finalul acestui an la valori cuprinse între nivelurile de 4,30 şi 5 lei pentru un euro. Jumătate dintre respondenţi mizează pe deprecierea monedei naţionale, iar ceilalţi anticipează o menţinere a leului între nivelurile în care s-a tranzacţionat în a doua parte a anului trecut.

Jonglerii de zeci de milioane de euro cu dosarele expropriaţilor (România Liberă)
Aproape toate despăgubirile de valori mari, de milioane sau zeci de milioane de euro, din ultimii doi ani nu au fost acordate foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, ci unor persoane care au cumpărat drepturile litigioase. Acuzele aparţin şefului Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu (foto), instituţie delegată de stat pentru despăgubirea persoanelor cu averi confiscate în perioada comunistă, notează România Liberă.

Destrăbălare incredibilă pe banii noştri la Romgaz (Evenimentul Zilei)
Directorul general de la Romgaz, Corin Cindrea, primeşte lunar în cont aproape 20.000 de lei, iar naşul său de cununie - Avram Pantelimon, directorul sucursalei Romgaz din Târgu Mureş - ia 14.700 de lei lună de lună, anunţă Evenimentul Zilei.

Fosta Securitate a acaparat piaţa medicamentelor (Evenimentul Zilei)
Dezvăluiri despre relaţia importator-distribuitor- Ministerul Sănătăţii, dar şi despre devalizarea sistemului de sănătate de către oamenii politici din fruntea ministerului şi CNAS-ului, notează Evenimentul Zilei.

Povestea fără sfârşit a cardului de sănătate "obligatoriu". Motivele pentru care medicii nu vor să îl distribuie (Gândul)
Distribuirea cardurilor de sănătate a fost amânată pentru al şaselea an consecutiv. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţa la sfârşitul anului trecut că începând cu data de 1 ianuarie 2013 românii vor intra în posesia cadurilor de sănătate. Deşi a trecut jumătate din prima lună a acestui an, niciun român nu a intrat în posesia vreunui card de sănătate. Motivul? Medicii de familie, responsabili cu distribuirea acestor carduri, după cum a anunţat CNAS-ul, refuză să le înmâneze românilor aceste acte pe motiv că se comite o ilegalitate, anunţă Gândul.

Dan Voiculescu a fugit de dracu' şi a dat de Completul 4. Cum poate el să-şi amâne procesul până se prescriu faptele (Adevărul)
După ce a evitat cât a putut Curtea Supremă de Justiţie, Dan Voiculescu a nimerit cel mai dur complet al aceleiaşi instanţe: Completul 4. Lista celor condamnaţi de acest complet conţine nume de parlamentari şi de miniştri, scrie Adevărul. Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care este judecat pentru fapte de corupţie, îl pune în situaţia de a nu fi prea fericit cu noul mandat în Parlament.

Reformiştii din CSM, pe punctul de a fi revocaţi (România Liberă)
Judecătorii de la nouă curţi de apel au votat în favoarea revocării din Consiliul Superior al Magistraturii a judecătoarei Alina Ghica (foto), fostul preşedinte al Consiliului. Magistraţii au votat în cadrul unor adunări generale ale instanţelor, care au fost organizate de la începutul anului şi până acum. Procedura a fost iniţiată de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, care centralizează toate hotărârile curţilor de apel din România. Surse judiciare spun că, de fapt, au votat în favoarea revocării judecătoarei Alin Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii mai mult de nouă instanţe, din totalul celor 16 curţi de apel din România (inclusiv Curtea Militară de Apel), informează România Liberă.

Au crescut împreună - Iulian Pîtea şi trambulinele de la Rîşnov, două proiecte demarate în acelaşi timp (Gazeta Sporturilor)
Cîştigătorul Cupei FIS de iarnă de la Rîşnov a început să practice săriturile cu schiurile în 2008, an în care au fost făcute şi primele săpături pentru construcţia platformelor de pe Valea Cărbunării. Iulian Pîtea a ajuns ieri la Liberec pentru a participa la Campionatul Mondial de combinată nordică. Puştiul de doar 15 ani a plecat fericit în Cehia. Cu o zi în urmă a devenit primul român care a cîştigat un concurs internaţional de sărituri cu schiurile rezervat seniorilor, scrie Gazeta Sporturilor.

Vaslui poate realiza transferul iernii în Liga I! O echipă din Bundesliga îl vrea pe jucătorul cu cea mai rapidă creştere din România (Pro Sport)
FC Vaslui poate face o afacere profitabilă în această iarnă. O echipă din Bundesliga este interesată de serviciile unuia dintre cei mai promiţători tineri din campionatul nostru, anunţă Pro Sport.
Sursa: Agerpres

0 Response to "Revista Presei 22 ianuarie 2013"

Trimiteți un comentariu