[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 23 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate miercuri, 23 ianuarie 2013 10:54



Imposibila dezvoltare prin fiscalitate (Jurnalul Naţional)
Oficiali guvernamentali şi ai băncii centrale, lideri politici, bancheri, analişti se strofoacă să găsească acul în carul cu fân: acea cheie magică din zona fiscalităţii cu care să se deschidă uşa creşterii economice şi, mai departe, chiar cea a dezvoltării, scrie Ilie Şerbănescu în Jurnalul Naţional. Există adânc înrădăcinată credinţa că o impozitare rezonabilă şi adecvat distribuită pe orizontală şi verticală printre companii şi individuali este capabilă să deschidă această uşă, deocamdată închisă. În situaţia concretă a României nu poate fi împărtăşită această credinţă!

Noul statut al parlamentarilor a fost adoptat. 'O cosmeticiană babană a încercat o înfrumuseţare, dar a ieşit o spoială' (Gândul)
Plenul Parlamentului a adoptat modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor cu 309 voturi pentru, 56 voturi împotrivă şi două abţineri. Dacă din textul final au dispărut formulările 'flagrante' referitoare la superimunitate, au rămas în schimb cele privind cele care permit aleşilor incompatibili să îşi păstreze mandatul dacă există o decizie ANI în ceea ce-i priveşte, informează Gândul.

Finalizarea aderării la spaţiul Schengen, o prioritate pentru România (Cotidianul)
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, că finalizarea aderării la spaţiul Schengen, prin adoptarea Deciziei de eliminare a controalelor la frontierele interne cu ocazia Consiliului JAI din 7 martie, reprezintă o prioritate a ţării noastre, potrivit reprezentanţilor MAI, preluaţi de Cotidianul.

PNL a pierdut războiul cu ANI. Ce obţin şi la ce renunţă parlamentarii prin noul Statut (România Liberă)
Parlamentul a adoptat ieri modificările aduse Legii 96/2006 privind statutul aleşilor cu 309 voturi 'pentru", 56 'împotrivă" şi două abţineri. Deşi forma finală a articolelor care privesc incompatibilitatea conţine formulări mai puţin explicite decât propunerea iniţială, tentativele reprezentanţilor PNL de a reduce rolul Agenţiei Naţionale de Integritate şi de a tergiversa procedurile au eşuat, susţine România Liberă.

Elena Udrea, anunţ-şoc. Ce crede fostul ministru că ar trebui să facă Traian Băsescu (Jurnalul Naţional)
Elena Udrea a declarat, într-o intervenţie la România TV, că mai mulţi pedelişti sunt de părere că preşedintele Traian Băsescu ar putea fi soluţia cea mai bună pentru redresarea PDL, în sensul revenirii în funcţia de preşedinte al partidului, anunţă Jurnalul Naţional.

Marele târg Şova- Fenechiu: reclasificarea drumurilor (Evenimentul Zilei)
Multe drumuri vor fi reîncadrate la un rang superior, pentru ca ministrul liberal al Transporturilor să nu rămână cu bani mai puţini, după ce a pierdut Autostrăzile în favoarea ministrului Proiectelor de Infrastructură, susţine Evenimentul Zilei. Pentru că Dan Şova (PSD), ministrul Proiectelor de Infrastructură de Interes naţional, i-a luat din 'parohie' autostrăzile, Relu Fenechiu (PNL), ministrul Transporturilor, a pierdut resurse financiare importante.

Guvernul taxează giganţii din economie. Va plăti populaţia? (România Liberă)
Pentru a nu afecta negocierile cu FMI, Guvernul vrea să compenseze cheltuielile suplimentare generate de majorarea salariului minim şi a punctului de pensie cu veniturile rezultate din taxarea suplimentară a sectorului energetic şi modificarea Codului Fiscal. În energie, se doreşte obţinerea de fonduri suplimentare înainte de creşterea redevenţelor, 'filtrarea' câştigurilor producătorilor după liberalizarea preţurilor la gaze, mulgerea companiilor profitabile implicate în transport şi distribuţie. În agricultură, veniturile din creşterea animalelor, silvicultură şi piscicultură devin impozabile, în schimb scade impozitul pe teren. Similar, vom avea o majorare a accizelor la bere iar cea de la ţigări se aplică mai devreme, din 1 aprilie, informează România Liberă.

Firmele din energie, agricultorii şi microîntreprinderile susţin majorările de salarii de la stat (Ziarul Financiar)
Guvernul şi-a propus să obţină trei miliarde de lei de la sectorul privat în acest an, în urma aplicării unor măsuri fiscale noi, pentru a putea să majoreze salariile bugetarilor şi pensiile, scrie Ziarul Financiar. Pachetul de măsuri fiscale propus de Ministerul Finanţelor, care include măsuri precum extinderea impozitării în agricultură, introducerea unor noi taxe pentru companii sau majorarea salariului minim, a fost aprobat ieri de Executiv.

Guvernul a dezlănţuit apocalipsa birurilor (Evenimentul Zilei)
De la 1 februarie, de când vor fi aplicate unele din modificările gândite de Guvern pentru Codul Fiscal vom plăti mai mult 'luxul' de a lucra pământul sau pe cel de a deţine o microfirmă. De asemenea, în curând cresc şi accizele la bere şi tutun. Mai mult, se vor institui taxe suplimentare pentru companiile din domeniul utilităţilor, care vor conduce la noi creşteri de preţuri pe acest segment. Sunt majorări care anulează practic creşterile de salarii şi de pensii promise de Guvern, arată Evenimentul Zilei.

Managerii privaţi nu vor putea salva companiile de stat (Puterea)
Managementul privat are şanse foarte mici să ducă la redresarea companiilor de stat, a arătat Dan Orenstein, preşedintele grupului Orenstein Ostro and Associates. Acesta a prezentat în cadrul unei întâlniri cu presa un nou produs de consultanţă al grupului său, destinat companiilor aflate în dificultate, produs care ar putea fi aplicat şi în cadrul companiilor de stat cu probleme, dacă nu ar exista considerentele de natură politică, scrie Puterea.

Ne ajung anul acesta banii pentru medicamente? (Curierul Naţional)
Bugetul alocat pentru produse farmaceutice este de 8,2 mld. lei, mai mare cu 73% decât cel din 2012 când s-au alocat 5,6 mld. lei. Ar fi fost totuşi nevoie de 10 mld. lei, tinând cont de faptul că anul trecut consumul a fost de 7 mld. lei şi că trebuie să se plătească datorii de 3,5 mld. lei. Totuşi, introducerea reţetei electronice ar trebui să stopeze fraudele din sistem, estimate la jumătate de miliard, scrie Curierul Naţional.

Prima înfrângere grea pentru gruparea Pivniceru (România Liberă)
Selecţia procurorului general şi a procurorului-şef al DNA va fi reluată de la zero. Anunţul premierului Victor Ponta vine la nici o săptămână de la refuzul Preşedinţiei de a gira propunerile avansate de ministrul Justiţiei şi la câteva zile de la vizita tensionată a Monei Pivniceru la Bruxelles, scrie România Liberă.

Se împlineşte un deceniu de cînd Becali a devenit patronul celui mai titrat club din România: "Steaua m-a făcut ce sînt azi!" (Gazeta Sporturilor)
Steaua a luat două titluri de campioană în zece ani în care l-a avut pe Becali patron. Azi se face fix un deceniu de cînd Gigi a preluat oficial clubul din Ghencea, după o perioadă scurtă în care fusese numai sponsor al roş-albaştrilor. Echipa a mers în grupele Champions League şi a jucat o semifinală în Europa League, notează Gazeta Sporturilor.

OTV a rămas fără licenţă. Femeia care l-a trimis la culcare pe domnu' Dan (Adevărul)
Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa postului de televiziune OTV la iniţiativa Laurei Georgescu, proaspăt numită în fruntea CNA. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a ridicat, marţi, licenţa de emisie pentru postul de televiziune OTV, patronat de Dan Diaconescu. Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, noul preşedinte al CNA, propunere aprobată cu unanimitate de voturi, relatează Adevărul.

Cât totalizează cele 52 de amenzi dictate în patru ani de CNA şi neplătite de OTV (Jurnalul Naţional)
OTV a primit amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă, postul TV nefăcând dovada achitării lor, fapt pentru care i-a fost retrasă licenţa, scrie Jurnalul Naţional.
Sursa: Agerpres

0 Response to "Revista Presei 23 ianuarie 2013"

Trimiteți un comentariu