[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 25 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate vineri, 25 ianuarie 2013 14:59



Când se va sparge USL sau despre feudalizarea României (România Liberă)
Ceea ce ţine USL împreună nu sunt nici interesul naţional, nici comandamentele bunei guvernări, nici setea neostoită de putere a liderilor săi şi în niciun caz ameninţarea din partea unei Opoziţii care se luptă încă să cuprindă pe de-a-ntregul semnificaţia alegerilor şi a faptului că nu mai este la putere. Ceea ce ţine USL să nu se destrame sunt interesele personale ale celor compun actuala coaliţie de guvernare, scrie Cristian Câmpeanu în România Liberă.

Antonescu: Dacă va fi posibilă, cuplarea alegerilor se va face indiferent de voinţa lui Băsescu (Curierul Naţional)
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că organizarea simultană a alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare, dacă va fi posibilă, se va face indiferent de voinţa preşedintelui Traian Băsescu, scrie Curierul Naţional.

Băsescu merge în America Latină la 40 de ani după "hermano presidente" Ceauşescu (Gândul)
Preşedintele Traian Băsescu merge şase zile în America de Sud. "Era să-mi termin al doilea mandat şi să nu ajung în America Latină", a tras şeful statului linie înainte de a decola vineri dimineaţă spre Chile, la Summitul statelor UE cu ţările din America de Sud, după care are programată o vizită de două zile în Peru, ca răspuns la o invitaţie din 2006, scrie Gândul.

Traian Băsescu - 7 teme de manipulare servite opiniei publice (Cotidianul)
Conferinţa de presă susţinută de Traian Băsescu la Palatul Cotroceni a avut drept pretext clarificarea discuţiilor purtate anterior cu premierul şi preşedinţii celor două Camere. În ieşirea sa în faţa presei, Traian Băsescu a etalat cel puţin 7 teme prin care a încercat să manipuleze opinia publică, se arată în Cotidianul.

Antonescu face lobby pentru ca Fenechiu să obţină o autostradă (Evenimentul Zilei)
Şeful PNL a anunţat că Victor Ponta l-a desemnat pe ministrul Transporturilor să se ocupe de autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Premierul i-a luat peste picior. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, aşteaptă în continuare să se ocupe de drumurile naţionale, pe care ar trebui să le primească de la Dan Şova, ministru delegat pentru Marile Proiecte de Infrastructură, notează Evenimentul Zilei.

Ce puteri vor avea superbaronii României (Adevărul)
USL vrea împărţirea ţării în opt regiuni de dezvoltare, conduse fiecare de un preşedinte ales pe plan local şi supervizate de un prefect numit de Guvernul de la Bucureşti, susţine Adevărul. Liderii USL încearcă să finalizeze, în acest an, proiectul împărţirii administrative a României în opt regiuni de dezvoltare.

'Impiegatul' Zgonea, înjurat de 'frauduloşi'. Şeful deputaţilor şi-a pus în cap aleşii intraţi în Parlament la redistribuire (Puterea)
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit răspuns din partea parlamentarilor care şi-au câştigat mandatul de pe locul doi sau trei, despre care social-democratul a spus că trebuie să demisioneze, întrucât au intrat fraudulos şi au făcut Parlamentul de ruşine, fără să aibă 50% plus unu din voturi, notează Puterea.

'Adevăratul program de guvernare' uită de creşteri ale PIB de 3-4% şi se întoarce cu picioarele pe pământ
Strategia fiscal-bugetară revizuită 2013-2015 reduce previziunile de creştere economică, înjumătăţeşte prognozele de avans al exporturilor, se bazează pe venituri mai mici şi deficite bugetare mai mari, potrivit Ziarului Financiar. Guvernul îşi temperează estimările de creştere eco­nomică pe termen mediu, anticipând un ritm mediu de avans al PIB-ului de 2,2% până în 2015, faţă de o creştere medie de 3,5% pentru 2013-2015 estimată vara trecută.

Statul român a cheltuit până acum 14 milioane de euro pentru organizarea clasei pregătitoare la şcoală. Victor Ponta o vrea acum la grădiniţă (Gândul)
Statul român a cheltuit până acum 14 milioane de euro pentru organizarea clasei pregătitoare la şcoli. Premierul Victor Ponta insistă acum că ideea nu i se pare bună şi că, în opinia lui, clasa pregătitoare ar trebui să se facă la grădiniţe. Adică alţi bani, altă distracţie, susţine Gândul.

România va deveni magnet pentru rablele Europei (Adevărul)
Ieftinirea înmatriculării de autovehicule vechi şi creşterea substanţială a valorii voucherului pentru programul 'Rabla' le va da apă la moară importatorilor de maşini second-hand, punând în pericol afacerile producătorilor de maşini noi, scrie Adevărul. Principalele schimbări aduse de timbrul de mediu, care va înlocui taxa auto, indică o ieftinire semnificativă la înregistrarea maşinilor vechi şi foarte vechi (non-euro) şi o scumpire uşoară a înmatriculării de maşini noi.

600.000 de agricultori intră în rândul plătitorilor de impozite (România Liberă)
Statul extinde sfera de impozitare a agricultorilor persoane fizice în funcţie de numărul animalelor pe care le cresc şi de suprafaţa de teren deţinută şi folosită pentru culturi, din care obţin venituri, impunând limite mai stricte pentru veniturile neimpozabile, potrivit Codului Fiscal modificat, arată România Liberă. Guvernul a aprobat marţi ordonanţa prin care este modificat Codul Fiscal, actul normativ urmând să intre în vigoare de la 1 feburarie 2013.

'Grija" statului pentru bolnavii incurabili: 94% dintre ei se sting în suferinţă (România Liberă)
Una dintre ramurile medicinei care se dezvoltă cu viteza melcului în România este îngrijirea paliativă. Ţara noastră nu numai că înregistrează cele mai multe cazuri de deces din Uniunea Europeană pentru unele boli cronice, dar îşi lasă şi o bună parte din cetăţeni să moară în suferinţă, afirmă România Liberă.

Consiliera Monei Pivniceru, legături cu Securitatea. Toate drumurile duc la Dan Voiculescu! (Evenimentul Zilei)
Maria Cristina Manda, sfătuitoarea ministrului Justiţiei, a fost, timp de 18 ani, parteneră în cinci firme cu fostul ofiţer de Securitate, Alexandru Silviu Mohora. Acesta supraveghea şi Vitrocim, întreprinderea de comerţ exterior unde a lucrat Dan Voiculescu, susţine Evenimentul Zilei.

Preşedintele Curţii de Apel Cluj instigă la fals alte curţi de apel pentru revocarea Alinei Ghica din CSM? (România Liberă)
Valentin Mitea, preşedintele Curţii de Apel Cluj, instanţă care a declanşat revocarea Alinei Ghica din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a transmis un mail altor 15 curţi de apel, din care se poate interpreta că le sugera cum şi în ce documente să pună motivele revocării care lipsesc din dispozitivele hotărarilor, scrie România Liberă. O hotărare a unei instanţe din care lipsesc motivele pedepsirii ( în aces caz a revocării) atrage nulitatea acesteia.

Garda Financiară italiană caută în România averea mafiei siciliene. DIICOT, chemată la Glina (Jurnalul Naţional)
Postul de televiziune Euronews a prezentat recent un reportaj privind afacerea cu groapa de gunoi de la Glina, în care se invocă spălarea de bani în conexiune cu mafia italiană. Conform anchetatorilor italieni, muntele de deşeuri de la Glina ar ascunde averea lui Don Vito Ciancimino, fostul primar mafiot din Palermo, decedat în urmă cu 10 ani, scrie Jurnalul Naţional.

Umoristul Dan Mihăescu a murit (Adevărul)
Mihai Bendeac a anunţat pe contul său de Facebook că umoristul Dan Mihăescu a decedat, fără a oferi însă mai multe amănunte, scrie Adevărul. 'Am să anunţ exact aşa cum m-a rugat', a scris Mihai Bendeac pe reţeaua de socializare, împlinind dorinţa artistului care a dorit ca anunţul morţii sale să fie publicat sub forma unor versuri: 'Umoristul Mihăescu a decis să decedeze/Lung prilej de bârfe şi de ipoteze'.

Un poliţist de la Rutieră şi-a oprit şeful în trafic. A fost trimis la psiholog! (Evenimentul Zilei)
În urmă cu mai bine de un an, Evenimentul Zilei prezenta cazul dramatic al unui agent de la Poliţia Rutieră Cluj care l-a oprit în trafic pe adjunctul inspectorului şef al IPJ Cluj, comisarul şef Cristian Pintea, care nu acordase prioritate unui pieton ce traversa regulamentar pe zebră. Acum, agentul Sergiu Todea se luptă în justiţie să anuleze sancţiunile disciplinare despre care spune că i se trag de la oprirea comisarului şef Pintea.
Sursa: Agerpres

0 Response to "Revista Presei 25 ianuarie 2013"

Trimiteți un comentariu