[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 24 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate joi, 24 ianuarie 2013 11:17



Scurtare de cap reciprocă (Gândul)
Nicio tragedie dacă preşedintelui Traian Băsescu i s-ar scurta, cu cinci luni, mandatul, prin desfăşurare simultană, în luna iunie, a alegerilor prezidenţiale şi europarlamentare. Chiar domnia sa s-a declarat gata, anul trecut, să plece din funcţie mai devreme cu doi ani, în schimbul unui parlament unicameral, ieşind, astfel, în întâmpinarea propunerii USL. Dar Uniunea nu l-a luat, atunci, în serios sau nu era dispus să-i accepte condiţia şi, astfel, dl Crin Antonescu a pierdut şansa de a se transforma, din interimar, în preşedinte plin, iar contribuabilii - pe aceea de a întreţine mai puţin aleşi, scrie Rodica Ciobanu în Gândul.

Traian Băsescu: "Sunt dispus să îmi depun mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari" (Jurnalul Naţional)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat în această seară că nu agrează micşorarea mandatului său cu câteva luni, soluţia propusă de USL, dar ar fi dispus să îşi depună mandatul "şi mânie" dacă ar demisiona şi cei 588 de parlamentari, urmând apoi ca alegerile parlamentare să coincidă cu cele prezidenţiale, informează Jurnalul Naţional.

Băsescu demisionează doar odată cu cei 588 de parlamentari (Evenimentul Zilei)
Şeful statului este de acord să-şi scurteze mandatul dacă şi USL intră în anticipate. Miercuri di mi neaţă, prima mutare a aparţinut USL, care a lăsat să se scurgă către presă, pe surse, informaţia că Ponta şi Antonescu i-au propus lui Băsescu să accepte organizarea alegerilor prezidenţiale concomitent cu cele pentru Parlamentul European, afirmă Evenimentul Zilei.

Băsescu îi linişteşte pe cei "îngrijoraţi": Nu-şi scurtează mandatul (Cotidianul)
Traian Băsescu a ieşit la rampă miercuri seară ca să ne explice el cât de "preocupat" este de raportul MCV şi, pe cale de consecinţă, de aderarea României la spaţiul Schengen, asta după ce aderarea a fost ratată de nenumărate ori în mandatul lui, notează Cotidianul. Băsescu pune condiţii în bătaie de joc ca să-şi scurteze mandatul: demisia parlamentului odată cu demisia lui.

Băsescu rămâne: niciunul dintre cele trei scenarii pentru scurtarea mandatului preşedintelui nu se poate realiza (Gândul)
Pusă pe masa preşedintelui Traian Băsescu la întâlnirea neoficială de luni seara de către lideriii USL, devansarea datei alegerilor prezidenţiale din noiembrie în mai-iunie 2014 stă exclusiv în mâna actualei majorităţi parlamentare. Concretizarea acestei mutări depinde numai de înţelegerile din interiorul USL, şeful statului neavând, cu o majoritate parlamentară de aproape 70%, decât varianta de a juca în public cu demisia pe masă condiţionând-o de renunţarea la mandat a tuturor celor 588 de parlamentari, scenariu complet nerealist, notează Gândul.

Ar fi posibilă devansarea alegerii preşedintelui? (România Liberă)
Opoziţia, societatea civilă şi specialiştii în drept sunt sceptici în legătură cu posibilitatea mutării alegerilor prezidenţiale în mai 2014, susţine România Liberă. Preşedintele Fundaţiei Pro West, Emil Aluaş, crede că astfel s-ar bulversa electoratul.

Taxa auto va avea efecte adverse (Curierul Naţional)
Guvernul a definitivat forma noii taxe auto, aplicată sub forma timbrului de mediu, cu o formulă de calcul diferită, care totuşi naşte o serie de controverse şi ridică mai multe semne de întrebare. Noua metodă de calcul conduce la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3. În acelaşi timp, va determina o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro, mergându-se pe ideea că aceste maşini au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic, scrie Curierul Naţional.

Cum va arăta instituţia-mamut de control fiscal dorită de Chiţoiu? (România Liberă)
Structurile de control operativ în domeniul evaziunii vor fi aduse sub o singură umbrelă, anunţă ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Concomitent, spune el, vor fi aduse modificări legislaţiei societăţilor comerciale sau celei a insolvenţei, ce sunt folosite din plin, în prezent, de către unele firme pentru a scăpa de datorii la bugetul de stat sau la partenerii de afaceri, scrie România Liberă.

Energia verde fierbe. Investiţii de 3 mld. euro aşteaptă cu sufletul la gură verdictul în 'dosarul subvenţiilor' (Ziarul Financiar)
Reducerea probabilă a schemelor de finanţare pentru energia produsă de eoliene şi de solare i-a pus pe jar pe investitori şi pe avocaţi. Investitorii în energia verde, domeniu care a înregistrat un adevărat boom în ultimii trei ani atrăgând investiţii de peste 3 mld. euro, fierb în contextul în care bursa zvonurilor privind modificarea schemei de sprijin pentru acest sector creşte de la o zi la alta, se arată în Ziarul Financiar.

Popii lui Daniel îşi elimină concurenţa de pe piaţa cimitirelor (Curentul)
Viaţa este cu adevărat nepreţuită. Însă doar cei care au avut un deces în familie au ocazie să afle, prin propria lor experienţă nemijlocită, că nici moartea nu este mai ieftină. De fapt, la noi, moartea a fost şi a rămas o veritabilă 'fabrică de bani', o afacere deosebit de profitabilă, care funcţionează non-stop. Iar 'ultimul venit' în acest domeniu, este biserica însăşi care, prin reprezentanţii de vârf ai ierarhiei ecleziastice au declanşat un război înverşunat împotriva cimitirelor private, afirmă Curentul.

Ce ne separă de Ziua Unirii. Rivalităţile României Mari: 'mitici', 'sârme' şi 'prăzari' (Adevărul)
În urmă cu 154 de ani, la 24 ianuarie 1859, Moldova se unea cu Ţara Românească, Transilvania alăturându-se şase decenii mai târziu. După atâta amar de vreme, între cele trei provincii istorice încă mai există rivalităţi, alimentate de bancuri şi prejudecăţi, relatează Adevărul. Toată lumea ştie că bucureştenii sunt 'mitici', veşnic grăbiţi şi slabi de nervi, dar mai ales şmecheri şi înfumuraţi. Că moldovenii sunt doar nişte 'sârme' (o să explicăm mai târziu) leneşe, beţive şi sărace, puse pe căpătuială. Că oltenii sunt 'prăzari' descurcăreţi, dar mai degrabă ‘oţi. Şi că ardelenii dau pe-afară de mândri ce sunt că-s ardeleni, doar că-s prea lenţi ca să-şi dea seama la timp că exagerează.

Alianţa penalilor din Parlament (Evenimentul Zilei)
Bătălia pentru preluarea controlului asupra Justiţiei continuă. Ieri, alegerile din cadrul CSM au fost blocate. În plus, culisele discuţiilor privind modificarea statutului parlamentarilor arată că aceştia au purtat până în ultimul moment o bătălie pentru a avea o superimunitate, care să-i ţină departe de curiozitatea legii, scrie Evenimentul Zilei.

Popescu, no! Romania, out! "Naşu'" anunţă că Popescu a renunţat la Comisia de Disciplină UEFA. În fapt, România ar fi pierdut funcţia! (Gazeta Sporturilor)
Autosuspendarea "Baciului" ar acoperi efectul real al condamnării lui în Dosarul Transferurilor: UEFA l-a declarat indezirabil şi l-a înştiinţat din noiembrie pe Mircea Sandu că am pierdut acest post!, anunţă Gazeta Sporturilor.

OTV. Cei 11 ani care au murdărit România (Adevărul)
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să retragă licenţa postului de televiziune OTV, din cauza amenzilor primite în ultimii patru ani şi neachitate. Vorbim despre o decizie care ar putea însemna finalul celei mai controversate televiziuni care a existat vreodată în România, învinovăţită de mulţi pentru tabloidizarea televiziunilor autohtone şi chiar pentru degradarea societăţii, scrie Adevărul.
Sursa: Agerpres

0 Response to "Revista Presei 24 ianuarie 2013"

Trimiteți un comentariu