[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 1 februarie 2013

Posted by PressUpdate vineri, 1 februarie 2013 10:29



MCV-ul pune "botniţă" jurnaliştilor?! (Curierul Naţional)
Revoltă printre jurnalişti, motiv de nedumerire şi îngrijorare a Organizaţiilor de media. Motivul? Constatările şi recomandările din Raportul Comisiei Europene - privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi de Verificare (MCV) - referitor la justiţie şi afaceri interne, în care este "atenţionată" şi mass-media, scrie Veronica Marinescu în Curierul Naţional.

Gray: Modificarea din raportul MCV este o clarificare, nu corectarea unei erori (Gândul)
Modificarea din textul raportului MCV vizând numărul miniştrilor cercetaţi penal reprezintă o clarificare, nu corectarea unei erori, fiind decisă joi de către Colegiul Comisarilor în urma unei analize interne, a declarat, joi, Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, transmite Gândul.

Premierul Ponta, despre raportul MCV: 'Într-un document oficial, ca raportul pe justiţie, nu poţi vorbi ca în presă, pe surse' (Adevărul)
Raportul pe Justiţie întocmit de Comisia Europeană trebuia să fie mai clar, a declarat joi premierul Victor Ponta, respingând observaţia potrivit căreia trei dintre actualii miniştri ar fi cercetaţi pentru fapte de corupţie, notează Adevărul.

Cancelarul Austriei despre Raportul MCV pentru România (Cotidianul)
Raportul Comisiei Europene privind România relevă că autorităţile de la Bucureşti au înregistrat progrese în combaterea corupţiei şi asigurarea statului de drept, dar "mai este un drum de parcurs" şi se impun în continuare eforturi pentru reformă, a afirmat cancelarul austriac, Werner Faymann, relatează Cotidianul.

Ce spune SUA despre raportul CE pentru România (România Liberă)
Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a comentat la solicitarea publicaţiei România Liberă poziţia sa faţă de raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România.

Ramona Mănescu, către Barroso: 'Executivul European să-şi justifice lipsa de obiectivitate în Raportul MCV' (Adevărul)
Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu i-a adresat joi o întrebare scrisă preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, privitoare la conţinutul Raportului MCV, considerând că acesta cuprinde o serie de 'inadvertenţe şi neadevăruri care necesită clarificări din partea Executivului European', informează Adevărul.

Ponta susţine că nu este "prieten deloc" cu bancherii, după ce a amânat denunţarea clauzelor abuzive (Ziarul Financiar)
Premierul Ponta a susţinut, joi, după ce Guvernul a amânat până în iulie articolul care oferea dreptul ANPC să denunţe în instanţă clauzele abuzive din contracte, inclusiv pentru credite bancare, că nu este "prieten" cu bancherii, dar că amânarea a fost convenită cu FMI deoarece est nevoie de "timp", relatează Ziarul Financiar.

Văcăroiu: Prejudiciu de 900 mil. euro în 2008-2012 (Cotidianul)
Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a declarat, joi, la comisiile parlamentare de buget-finanţe, că prejudiciul total la autorităţile centrale şi locale în perioada 2008-2012 se ridică la peste 900 milioane de euro, în 2011 fiind trimise la parchet 61 de "dosare destul de grele", scrie Cotidianul.

Pedeliştii speră că îşi vor păstra numărul de europarlamentari (Cronica Română)
Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, şi-a declarat speranţa, joi, că partidul îşi va menţine numărul de europarlamentari pentru a ajuta PPE în construcţia unei Europe moderne, el adăugând că, personal, este mulţumit de activitatea deputaţilor Traian Ungureanu şi Elena Băsescu, transmite Cronica Română.

Sever Voinescu: Ceva se va întâmpla pe partea dreaptă, sper ca PDL să fie inteligent (Evenimentul Zilei)
"Grupuri din politică şi business", dezamăgite şi de PDL şi de PNL, se întâlnesc să discute viitorul dreptei, a scris, pe Facebook, Sever Voinescu, relatează Evenimentul Zilei.

Noul Cod Fiscal intră în vigoare la 1 februarie (Financiarul)
Noul Cod Fiscal intră în vigoare la 1 februarie 2013 şi cuprinde o serie de modificări în domeniul tuturor impozitelor şi taxelor majore - impozit pe venit, impozit pe profit, accize, TVA, CAS, precum şi revizuirea semnificativă a sistemului de impozitare a veniturilor din activităţi agricole, notează Financiarul.

Cum se va vinde CFR Marfă. Garanţia de participare este de 10 milioane de euro (Gândul)
Statul va ceda pachetul majoritar al CFR Marfă prin negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, etapă urmată de licitaţie cu ofertă în plic, unde garanţia de participare va fi echivalentul în lei a 10 milioane euro, reprezentând 17% din valoarea nominală a acţiunilor deţinute de stat, scrie Gândul.

Ministrul Educaţiei le cere inspectorilor stabilitate şi flexibilitate în abordarea problemelor din sistem (Q Magazine)
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut joi o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali din ţară în care le-a prezentat deciziile pe care Guvernul le-a aprobat privind organizarea şi desfăşurarea clasei pregătitoare şi le-a cerut acestora să creeze un dialog constructiv şi continuu cu sindicatele, autorităţile locale şi părinţii, transmite Q Magazine.

Lobby-ul bancar a câştigat încă o bătălie cu clienţii (România Liberă)
FMI, mama răniţilor financiar-bancari, a impus Guvenului amânarea până în iulie a prevederii din Codul de Procedură Civilă care dădea dreptul asociaţiilor de protecţie a consumatorilor să atace contractele abuzive în justiţie, pornind de la o sentinţă dată într-un caz individual, obligând în caz de succes prestatorii de servicii să le revizuiască pentru toţi clienţii, scrie România Liberă.

Clauzele abuzive ale băncilor pot supăra UE (Curierul Naţional)
Chemarea în judecată a băncilor care au încheiat cu consumatorii contracte de împrumut care conţin clauze abuzive şi obligarea acestora, prin sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile, de a remedia răul produs consumatorului, prin eliminarea acestor clauze, atât din contractele existente, cât şi din cele viitoare, nu are nicio legătură cu intrarea în vigoare a Noului Cod de Procedură Civilă, ci cu Legea 193/2000 modificată, intrată în vigoare în luna septembrie a anului trecut, scrie Curierul Naţional.

Bugetul Ministerului Justiţiei, suplimentat cu 10 milioane de lei pentru implementarea noului Cod de procedură civilă (Puterea)
Comisiile de buget-finanţe din Parlament au adoptat joi un amendament privind suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei cu suma de 10 milioane de lei, necesară pentru implementarea noului Cod de procedură civilă, ce intră în vigoare pe 15 februarie, relatează Puterea.

Dosarul lui Dan Voiculescu, trimis la completul de trei judecători de la ICCJ la care a fost iniţial (Q Magazine)
Completul de trei judecători de la instanţa supremă la care a fost repartizat procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA a dispus, joi, ca dosarul să fie judecat de completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la care a fost iniţial, stabilind următorul termen în 5 februarie, informează Q Magazine.

Lia şi Dan Perjovschi, laureaţii Premiului Prinţesa Margriet al Fundaţiei Culturale Europene (Cronica Română)
Artiştii vizuali Lia şi Dan Perjovschi şi dirijorul Yoel Gamzou au fost desemnaţi laureaţii celei de-a cincea ediţii a Premiului Prinţesa Margriet al Fundaţiei Culturale Europene. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 19 martie 2013, la Bruxelles, în prezenţa Alteţei sale Regale Prinţesa Margriet a Olandei, informează Cronica Română.

Arnold Schwarzenegger vine în România la invitaţia premierului Ponta (Adevărul)
Cunoscutul actor austriac Arnold Schwarzenegger va veni în România la invitaţia premierului Victor Ponta, lansată joi, la Viena, în cadrul unui conferinţe pe tema energiei regenerabile şi sustenabilităţii, transmite Adevărul.

Proteste în Bucureşti şi Cluj, din cauza Legii Medierii. Vezi ce i-a nemulţumit pe activişti (România Liberă)
Activistele pentru drepturile femeilor protestează, vineri, împotriva Legii Medierii, care prevede că orice persoană care vrea să depună o plângere este obligată să treacă întâi pe o şedinţă de informare privind medierea. Activistele cer scoaterea violului din lista acţiunilor asupra cărora se poate efectua o şedinţă de informare privind medierea, în condiţiile în care şedinţa obligatorie se aplică atât în cazurile de drept civil, cât şi în cazurile de drept penal (mai puţin în cazul crimelor), informează România Liberă.
Sursa: Agerpres

0 Response to "Revista Presei 1 februarie 2013"

Trimiteți un comentariu