[url=http://rarunach.googlepages.com/hackosphere.js.html[/url]

Revista Presei 28 ianuarie 2013

Posted by PressUpdate luni, 28 ianuarie 2013 10:28



Cele 23 de cuvinte care au salvat Europa de la cel mai mare dezastru financiar. O comparaţie cu sutele de mii de cuvinte pe care Băsescu, Ponta şi miniştrii le aruncă pe piaţă în fiecare zi şi pe care noi le plătim (Ziarul Financiar)
Confruntat cu neîncrederea investitorilor în viitorul zonei euro şi al monedei unice europene din cauza luptei interne de uzură între liderii politici europeni pe tema cine trebuie să dea bani ca să salveze ţările cu probleme, Mario Draghi, de mai puţin de un an preşedintele Băncii Central Europene a luat pe cont propriu ceea ce până în acest moment se cheamă cel mai mare plan de salvare a euro. De fapt a întregii idei creionate acum 70 de ani: Uniunea Europeană este întâi de toate un plan de pace, scrie Cristian Hostiuc în Ziarul Financiar.

Ponta vrea modificarea expresă a Legii fundamentale. Reprezentarea la Consiliul European, în Constituţie (Puterea)
Premierul Victor Ponta şi-a declarat dorinţa de a propune ca la modificarea Constituţiei să fie foarte clar prevăzut faptul că România este reprezentată la Consiliul European de primul-ministru, transmite Puterea. Ponta susţine că i-a anunţat acest lucru şi preşedintelui Traian Băsescu, care i-ar fi răspuns: 'Poţi să faci ce vrei după ce nu mai sunt'. Premierul a precizat că scurta discuţie pe această temă a avut loc la ultima întâlnire cu şeful statului, la care au participat şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea.

Confuzie în USL: parlamentarii puterii se contrazic pe tema amendamentelor (Adevărul)
Conform unei decizii luate la nivelul conducerii USL, parlamentarii formaţiunii care deţine majoritatea parlamentară nu vor depune amendamente la bugetul pe anul 2013. Bugetul pe anul 2013 va trece fără amendamente din partea puterii, singurele amendamente vor fi depuse de parlamentarii PPDD, PDL şi UDMR, transmite Adevărul.

Antonescu: Nu putem fi de acord cu propunerile lui Băsescu privind procurorii şefi (Curierul Naţional)
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că liberalii nu pot fi de acord cu propunerile şefului statului în ceea ce priveşte numirea procurorilor şefi, menţionând că respinge orice idee de negociere politică a acestor funcţii, transmite Curierul Naţional.

Problema Schengen. Titus Corlăţean merge la Haga în februarie (Gândul)
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut sâmbătă, în cadrul summitului UE-America Latină din Chile, o întrevedere cu omologul olandez, cu care a discutat despre problema aderării ţării noastre la spaţiul Schengen, precum şi despre o vizită a şefului diplomaţiei la Haga, în săptămânile următoare, informează MAE, într-un comunicat remis Gândul.

Pesediştii fac zid în jurul lui Crin Antonescu (Cotidianul)
Ori Antonescu candidat la prezidenţiale, ori înţelegerea cade, transmit pesediştii după disputa apărută în PNL ca urmare a declaraţiilor lui Călin Popescu Tăriceanu, scrie Cotidianul.

Antonescu: "Această formă de democraţie din PNL trebuie să înceteze după Congres" (Evenimentul Zilei)
Democraţia din PNL are o dată de expirare. Preşedintele liberal, Crin Antonescu a declarat în această seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că actuala "formă de democraţie din partid trebuie să înceteze" după Congresul programat la finalul lui februarie, transmite Evenimentul Zilei.

Furtună în PNL. Tăriceanu, acuzat că a primit mită de la PDL (România Liberă)
Propunerea fostului premier ca desemnarea candidatului liberalilor la preşedinţie să se facă prin vot i-ar putea aduce excluderea din partid, notează România Liberă.

Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: "Să ne amintim!" (Gândul)
Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care arată că 27 ianuarie este "o zi în care istoria se priveşte pe sine prin prisma celor care au supravieţuit ororilor totalitarismului", transmite Gândul.

Dan Voiculescu: "Singura soluţie pentru ca România să se dezvolte în linişte: suspendarea şi demiterea lui Traian Băsescu" (Jurnalul Naţional)
Invitat al emisiunii "Realitatea străzii", la Realitatea TV, senatorul Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al Partidului Conservator, a declarat că nu crede într-o coabitare politică alături de Traian Băsescu, şi că singura cale pentru ca România să se dezvolte în linişte este inevitabil, ca şi în 2007, suspendarea şi demiterea din funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu, transmite Jurnalul Naţional.

Negocieri fără succes (Q Magazine)
Experţii FMI s-au întâlnit, sâmbătă, cu miniştrii responsabili de taxe, impozite, pensii şi salarii. Una dintre mizele discuţiilor a fost prelungirea actualului acord cu FMI şi semnarea unuia nou. Fondul vrea să aştepte însă încheierea parteneriatului în vigoare, pentru a putea discuta despre un altul, notează Q Magazine.

Vacanţa prelungită de Crăciun şi Revelion a lovit în plin în încasările Finanţelor (Ziarul Financiar)
Deficitul bugetar a făcut în decembrie un salt de circa 4 mld. lei din cauza blocării fondurilor UE, dar şi a nerealizării veniturilor ca urmare a slabei activităţi economice. Finanţele nu îşi îndeplinesc ţinta convenită cu FMI pentru prima oară din 2009 încoace, scrie Ziarul Financiar.

Clasa pregătitoare ajunge la Guvern (Puterea)
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că miercuri va exista o poziţie oficială a Guvernului, dar şi a Ministerului Educaţiei Naţionale cu privire la clasa pregătitoare. Primul-ministru Victor Ponta anunţa săptămâna trecută că 'până pe 31 martie fiecare părinte va trebui să spună dacă vrea clasa pregătitoare la şcoală sau la grădiniţă', scrie Puterea.

Pe ultimul loc la numărul persoanelor cu dezabilităţi angajate (Capital)
România, cu 692.390 adulţi înregistraţi cu handicap, dintre care 4,08% sunt angajaţi cu forme legale, se situează pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte angajarea acestor persoane, a declarat, pentru Agerpres, Ramona Ivănuş, expert coordonator, Centrul de Reabilitare şi Integrare Profesională (CRIP) în cadrul proiectului strategic 'Insert', cofinanţat din fonduri europene nerambursabile, scrie Capital.

Raportul asupra justiţiei al CE va fi prezentat pe 30 ianuarie. Partea românească nu a mai fost consultată (Evenimentul Zilei)
Motivul acestei modificări constă în faptul că oficialii de la Bruxelles au fost deranjaţi, în anii precedenţi, să constate că raportul apărea în presă înainte de a fi publicat oficial, relatează corespondentul RFI în capitala Belgiei, citat de Evenimentul Zilei.

Lista celor 10 procurori pe care Traian Băsescu i-ar accepta în fruntea DNA şi a Parchetului General. Exclusiv (Gândul)
Ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi preşedintele trebuie să aleagă din nou doi procurori care că conducă Parchetul General şi DNA. Preşedintele Traian Băsescu a realizat portretul robot al viitorului şef al Parchetului General şi DNA: "să fi anchetat dosare grele şi să fie respectat în sistem". Mona Pivniceru are însă o altă descriere pentru procuror: "summum de calităţi morale şi atitudinale". Până acum, niciun procuror nu şi-a anunţat intenţia de a candida pentru cele două funcţii-cheie din Justiţie. Gândul vă prezintă o scurtă listă cu procurorii care au investigat "dosarele grele" din ultimii ani.

În preajma zilei lui Caragiale, la TNB se joacă spectacolul 'D'ale noastre' (Cronica Română)
Marţi, 29 ianuarie, de la ora 20.00, la Teatrul Naţional 'I.L. Caragiale' din Bucureşti este programat spectacolul de dans-teatru D'ale noastre de Gigi Căciuleanu, informează Cronica Română.

Ioana Ciocan, 'mama' statuilor din Piaţa Presei: 'Sunt extrem de mândră că am redat bucureştenilor un loc uitat' (Adevărul)
Ioana Ciocan este femeia care l-a 'înviat' pe Lenin în Piaţa Presei Libere. Povestea a început exact acum trei ani, pe 26 ianuarie 2010, când artistul vizual a amplasat pe soclul fostei statui a lui Lenin prima lucrare din seria 'Proiect 1990'. Au urmat apoi alte 12 lucrări, scrie Adevărul.

'Nu mă privi de sus' - expoziţie de fotografie Artan Korenica la MŢR (Cronica Română)
În Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român a fost vernisată vineri expoziţia de fotografie 'Nu mă privi de sus', semnată de Artan Korenica, informează Cronica Română.

Prejudiciu de peste 68 mil. lei la încasarea taxei clawback (Curierul Naţional)
Controalele derulate de Corpul de Control al premierului la Ministerul Sănătăţii în privinţa contribuţiilor încasate începând cu trimestrul IV 2009 până în trimestrul IV 2011 au scos la iveală un prejudiciu de aproape 69 mil. lei, reprezentând contribuţii neîncasate din cauza modului defectuos în care reprezentanţii ministerului şi-au îndeplinit obligaţiile, informează Curierul Naţional.
Sursa: Agerpres

0 Response to "Revista Presei 28 ianuarie 2013"

Trimiteți un comentariu